LIFE

  11 idegesítő dolog, amit megtapasztalsz, ha huszonévesen a szüleiddel élsz

  Az szuper, ha anyukád főz rád és nem kell albérletet fizetni, de azért megvannak az árnyoldalai is ennek a luxusnak.
  Sassy - sassy.hu
  2018. november 19.


  Megosztom
  Link másolása

  Nagyszerű érzés a felnőtté válás. Szabad vagy, előtted az élet, várnak a lehetőségek. A kiköltözés az igazi függetlenség első fontos állomása, ezért furcsa lehet, ha ugyanabban a lakásban élsz felnőttként, mint amiben gyerekként. Ahogy kitágulnak a keretek, miközben nem mindig egyszerű időben megfelelő munkát találni, egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe.

  A mamahotel viszont több hátránnyal is jár:

  1. Nincs magánszférád

  Ha nincsenek testvéreid, elég szerencsés lehetsz ahhoz, hogy megtartod magadnak a szobádat, és nem kell kisebbe vonulnod, vagy a kanapén aludni a nappaliban. De még ha van is saját szobád, a szüleid már rég maguk mögött hagyták a húszas éveiket, ezért nem feltétlenül fognak egyetérteni azzal, hogy későn esel haza. Vagy azzal, hogy kopogniuk kell, mielőtt berontanak a szobádba. Az is esélyes, hogy még mindig összevissza pakolják a dolgaidat anélkül, hogy megkérdeznének.

  2. Rossz tévéműsorokat kell nézned

  Bármilyen sorozatokat, műsorokat is szeretsz, biztos lehetsz benne, hogy a szüleiddel ebben nem lesztek egy hullámhosszon. Török sorozatok, Barátok közt, horgász-vadász csatornák, foci- és kézimeccsek várnak rád akkor is, ha nem vagy rájuk kíváncsi.

  3. A házimunka

  Mindig olyan időpontokban és olyan házimunkát osztanak rád, amit semmi kedved elvégezni, vagy teljesen szükségtelennek tartod. De mivel már nem vagy gyerek, többet bíznak rád. Így csodálatos hétvégéket töltesz fűnyírással, portörléssel, pakolással és egyéb házimunkával.

  4. Még mindig gyerekként tekintenek rád

  Addig kéne vigyázniuk rád, amíg felnősz, de ezt felejtsd el. Mindegy, mennyire vagy érett és önálló, még harmincévesen is a kisfiuk/kislányuk maradsz. Pláne, ha nem vagy még anyagilag független.

  5. Felesleges tanácsokat osztogatnak

  Mivel egy másik korban nőttek fel, nem teljesen értik meg a mai ritmust és szokásokat, ezért saját tapasztalataik alapján okosítanak. Például arra buzdítanak, hogy mindenképpen személyesen kezdj ismerkedni a szupermarketben dolgozó csinos lánnyal, vagy, hogy ne ülj annyit feleslegesen a gép előtt.

  6. Felejtsd el, hogy áthívod a csajokat

  Arra számítanak, hogy a tinikorodhoz hasonló pizsipartikat tartasz majd ivós-beszélgetős összejövetelek helyett, ami nem fog nekik tetszeni.

  7. Mindig fellövik a pizsit

  Hidd el, anyukádat nem érdekli, hogy már elmúltál húsz, mindig azt akarja majd, hogy időben lefeküdj. És mindig tudni akarja, hogy éppen hol vagy és mit csinálsz. Ha nem vagy otthon, simán hívogat szombat éjjel is, rosszabb esetben pedig azzal a lendülettel haza is parancsol.

  8. Nehéz menedzselni a magánéleted

  Az, hogy a szüleiddel élsz, önmagában nem lesz gáz egy partnerednek sem, az a necces rész, amikor valakit haza szeretnél vinni. Legyen az egyéjszakás kaland vagy hosszú távúnak szánt kapcsolat, az elején ezt nagyon nehéz lesz megoldani – a partnered sem megy majd szívesen hozzád, ha tudja, hogy egy vékony fallal arrébb alszanak a szüleid.

  9. Hangsúlyosabbak lesznek a rossz tulajdonságaik

  A saját szüleivel mindig türelmetlenebb az ember. Mindig is jobban zavarnak minket az ő berögződéseik és szokásaik, mint másoké. Lehet, hogy magadtól nem takarítanád olyan gyakran a cipőd, nem vasalnád annyira egyenesre a ruháid, és nem úgy porszívóznál fel, ahogy a szüleid elvárják, és még folytathatnánk.

  10. "Bezzeg a többiek már…"

  Optimális esetben örülsz a barátaid sikerének, de amikor a szüleid rázendítenek, hogy Tominak milyen jó munkahelye van, vagy hogy Sári múlt héten albérletbe költözött egy másik városban, akkor már kevésbé. Ilyenkor jobb szépen, csendben kihátrálni a szobából, így:

  11. Durcásabb leszel, mint tinédzserkorodban

  A listán szereplő dolgok nagy része lenyelhető lenne, de pont ez a probléma: ahogy felnősz, egyre nagyobb szabadságra és függetlenségre vágysz, és ha ezt nem kapod meg, elégedetlen és durcás leszel. Gyakran agyalsz a helyzeteden és gondolkozol azon, hogy jobb is lehetne, megnövekszik a hangulatingadozások száma. Ha tovább ragadsz otthon, mint szeretnéd, az jelentősen befolyásolhatja a kedvedet.

  Ne felejtsd el, hogy nagyszerű dolog, ha a szüleid még felnőttkorban is hagynak otthon lakni: ehhez viszont türelemre és kitartásra van szükséged, és tudnod kell lenyelni pár olyan dolgot, amit te máshogy csinálnál. Elvégre ők tartanak el, nekik köszönhetően van hol laknod.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Megrázó atrocitás ért néhány magyar influenszert egy budapesti strandon
  Már sehol nem lazíthat nyugodtan az ember?
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 18.


  Megosztom
  Link másolása

  „Az előző hétről egy elég kellemetlen és felháborító történetről szeretnék beszámolni”

  – kezdi 24 órán át elérhető Instagram sztoriját Király Lina, a @linaxxpanni oldal egyik influenszere. A lány elmeséli, hogy a múlt héten, amikor strandolni ment Szabó Hédivel és Palkovics Zórával – akiket szintén ismerhetünk a YouTube-ról és az Instagramról – szó szerint zaklatták őket a Palatinuson.

  Elmondása szerint azt már megszokták, hogy az utcán megbámulják őket a férfiak, amikor kamerázzák vagy fotózzák egymást, ez az eset azonban megrázóbb volt. Napozás közben ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy egy 70 év körüli bácsi a feneküket fotózza. Erre odamentek hozzá, és megkérték őt, hogy törölje a fotókat, mire az mindent letagadott – viszont látták, hogy a kamera volt megnyitva a telefonján, miközben hívást színlelt.

  Ezután segítséget kértek a Palatinus dolgozóitól, akik azonnal intézkedtek is. Bár ők sem kötelezhették arra a bácsit, hogy mutassa meg a telefonját, arra megkérték, hogy menjen el onnan és hagyja békén a lányokat.

  „Egyszerűen annyira sok zavaró szituáció van, főleg nőként, amikhez egyszerűen hozzászokunk, amiket elfogadunk, és azt hisszük, hogy ez sajnos »normális«, pedig abszolút nem az”

  – vonja le a következtetéseket Lina. Majd hozzáteszi, hogy ha esetleg még egyszer hasonló helyzetbe kerülne, biztosan rendőrt hívna és határozottan fellépne az illető ellen.

  Fotó: Hédinke/YouTube


  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  "Élőben" közvetítette a nevelőapa, ahogy fia barátnője egy tiltott éjszaka után kilóg a házból - anyut kicselezve
  A vicces apa végig a Twitteren "nyomatta", hogyan cselezik ki a tinik anyut. Tízezrek drukkoltak nekik.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 16.


  Megosztom
  Link másolása

  Éljen a tiniszerelem! Legalábbis ezt vallja az a nem szívbajos amerikai apuka, aki egyik reggel gyanús, fehér női sportcsipőcskét talált a házuk előszobájában. A dolog egyértelmű volt, amit viccesen ki is írt a Twitterre:

  "Úgy tűnik, a nevelt fiamnál éjszaka itt aludt egy kislány. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy csempészi ki a házból úgy, hogy a feleségem ne vegye észre most, hogy az egész család ébren van. Várunk..."

  A tweetre nagyon hamar ezrek figyeltek fel, és várták a folytatást. A férfi nem is volt rest, elkezdte vicces folytatásokban közvetíteni az eseményeket.

  "Na most úgy tűnik, a feleségem teljes szombati takarító-üzemmódba kapcsolt. Egyelőre nem vette észre a cuki fehér tornacipőket a bejáratnál. Srácok, itt a ragyogó alkalom!"

  Még lesifotókat is posztolt az elszántan takarító asszonyról. Ekkor már tízezrek várták visszafojtott lélegzettel, hogy a tinik milyen trükkel szabadulnak szorult helyzetükből. Az apuka rátett egy lapáttal. Szavazásra bocsátotta, hogy ki, kinek drukkol: az ifjonti szerelmeseknek vagy "Mama Bear"-nek (szabad fordításban anyaoroszlán). A szerelmesek győztek 63-37 arányban. Amikor valaki rákérdezett a férfinál, hogy miért nem segít a nevelt fiának, frappáns választ adott:

  "Már 18 éves, felnőtt férfi. Csak vállalja szépen a tettei következményeit."

  A sors végül a szerelmeseknek kedvezett. Anyu annyira elfáradt az egész délelőtti takarításban, hogy ledőlt egy-két órára aludni, és ezalatt a kislány teljes nyugalomban, észrevétlenül kislisszanhatott a házból. Az apa így zárta az izgalmas délelőttöt:

  "Győzött az igaz szerelem - ezúttal."

  Nem tudjuk, hogy a srácnak máskor is lesz-e ilyen szerencséje, de hogy a nevelőapukájával máris kifogta a főnyereményt, abban biztosak vagyunk. :)

  PowerfulMind


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Alig töltötte be a 18-at a TikTokker lány, már arra kérték, hogy kezdjen pornózni
  A rajongói védelmükbe vették, és azt írták, visszataszító, miket kérnek felnőtt férfiak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Charli D'Amelio külföldön elég ismert TikTokker, annak idején táncvideóival lett híres.

  A lány május elején töltötte be a 18. évét, a születésnapját a családjával és barátaival ünnepelte egy bahamai luxusüdülőhelyen.

  A kommentelők egy része azonban illetlenül viselkedett vele, akik arra kérték ugyanis, hogy ha már 18 éves lett, akkor indítson el egy OnlyFans oldalt.

  A Paper Magazine szerint rengetegen írtak neki Twitteren, hogy kezdjen el posztolni felnőtt tartalmakat a platformon. Sok rajongó állt ki azonban Charli mellett, akik aggasztónak találták ezt a jelenséget.

  Azt írták, visszataszító, hogy felnőtt férfiak arra kényszerítenék Charli D'Amelio-t, hogy amint 18 éves lett, regisztráljon az OnlyFans-re.

  – írta az egyik felhasználó. A 18 évest lányt rengeteg rajongó vette védelmébe.

  A lap felhozta példaként a Bhad Bhabie nevű fiatal rappert és internetes sztárt, akit anno ugyanúgy belehajszoltak ebbe. Bhabie nem sokkal azután regisztrált OnlyFansre, hogy elmúlt 18 éves. Ő nemrég 52 millió dollárt keresett egy év alatt.

  Charli D'Amelio viszont valószínűleg nem fog felnőtt tartalmat készíteni.

  @charlidamelio

  ♬ original sound - was fezscandypjs

  Charli D'Amelio 2019-ben indította saját TikTok csatornáját, és 2020 márciusában ő lett az alkalmazás legtöbb követővel rendelkező felhasználója. Jelenleg több mint 140 millió követője van.

  Forrás: Promotions


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Videó – Az egész net a pofátlan sirályon röhög, aki rendszeresen besurran csipszet lopni a helyi Tescóba
  Eddig majdnem 140 ezer forintnyi kaját lopott el. Egy szemfüles vásárló vette videóra, és buktatta le.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A The Sun brit lap számolt be arról a pofátlan sirályról, "aki" Devonban, Paignton település egyik Tescójába jár be rendszeresen nassolnivalót lopni.

  A bolti szarkát (aki sirály) egy éber vásárló, Liam Brown videózta le a telefonjával, aki így számolt be az esetről: "Már sokszor láttam itt ólálkodni, de most egyenesen rárepült a motorháztetőmre, így tudtam, hogy rosszban sántikál. Videózni kezdtem a telefonommal, és ...hát ez bizony tettenérés."

  A videó nem is lehetne egyértelműbb: a sirály óvatosan körbenéz, aztán besettenkenik az automata ajtón, amikor az kinyílik, majd hamarosan kisurran, a csőrében egy zacskó cheddar-sajtos csipsszel.

  A Tesco munkatársai nincsenek meglepve, azt mondják, tudnak a tolvaj sirályról, naponta legalább háromszor lop valamit. Becslésük szerint ebben az évben legalább 300 font (140 ezer forint) értékű kaját csent el. A kedvence a cheddar-sajt, abból mindenféle csipsz jöhet neki.

  A bolt dolgozói és a vezetőség nem veszik nagyon a szívükre, inkább röhögnek rajta. Becenevet is adtak neki: Steven Seagull (a "seagull" magyarul sirályt jelent).


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk