LIFE

  10 intő jel, hogy nem testileg, hanem lelkileg vagy teljesen kimerülve

  A lelkünk mindig jelez, csak többnyire teszünk rá. Nem kéne. Íme a jelek, figyelj oda rájuk magadon is, a szeretteiden is...
  Sassy - sassy.hu
  2021. november 02.


  Megosztom
  Link másolása

  Biztos ismered a mondást, hogy egy embernek néha nem árt leülnie egy kicsit, és megvárni, amíg a lelke "utoléri" őt. A mai világ annyira pörög, és benne te is, hogy sokszor észre sem veszed, hogy a lelked egyszerűen nem bírja szuflával a rengeteg történést. Pedig ahogy a test, úgy a lélek is megérdemli a karbantartást, a feltöltődést, mert könnyen depresszióba, pánikbetegségbe vagy valami konkrét, szervi betegségbe csúszhatsz bele. Ha ezeket veszed észre magadon vagy a szerelmeden, barátnődön, szeretteden, ideje bekapcsolni a vészjelzőket. És lazítani, felengedni, visszavenni a tempóból.

  #1 Fáradt vagy nappal, ideges éjszaka

  Ha napközben szinte koppan a fejed az asztalon, olyan álmos vagy, minden vágyad az, hogy végre jól kialudhasd magad, de aztán éjszaka álmatlanul forgolódsz, vagy éppen olyan vadakat álmodsz, hogy az csak még jobban kiborít, akkor bizony a lelked túl van pörögve. A pszichés kimerültség egyik legfontosabb jele a pihenésre, teljes lazításra való képtelenség.

  #2 Indokolatlan rosszullétek

  Nem durvák, de mégis rossz közérzetet okoznak. Enyhe szédülés, fejfájások, gyomorgörcsök, izomfájdalmak, vagy épp befeszült izmok (főként nyaktájékon) - a tested ezzel azt próbálja közölni, hogy a lelked nincs jól, "nem érzi jól magát a bőrében." Persze ha egy tünet állandósul, mindenképpen orvossal kell kivizsgáltatni, de ha nincs szervi bajod, akkor a dolog pszichés eredetű.

  #3 Magad sem tudod, hogy vagy

  Ha valaki megkérdezi, mi van veled, netán aggódik érted (mondjuk látja, hogy állandóan kimerült vagy), egyszerűen nem tudod a választ. Érzed, hogy "összevissza" vagy belül, nincs meg a balansz, a harmónia, de nem tudod megfogni a problémát, magad sem érted, mi ütött beléd.

  via GIPHY

  #4 Nem állsz biztos lábakon

  Ezt most szó szerint értsd. Nekimész mindennek, megbotlasz, minden kiesik a kezedből, feledékeny és dezorientált vagy. A tested és a lelked nincs összhangban, ez tesz téged ilyen csetlő-botlóvá.

  #5 Hiperérzékeny vagy

  Mintha hirtelen az egész életed egy folyamatos premenstruációs szindrómává vált volna. Mindenen elérzékenyülsz, egy mosóporreklámon is képes vagy bőgni, néha úgy érzed, szétvetnek a túláradó érzelmek, máskor meg magadba roskadsz és semmi sem érdekel.

  #6 Pánik és szorongás

  Ha enyhe pánikrohamok és szorongásos tünetek jelentkeznek nálad - nehézlégzés, erős szívdobogás, hasmenés, szédülés, "idegenség-érzés" a világban, erős, ok nélküli félelem, izzadás - akkor azonnal változtatnod kell. Ezek már a test vészjelzései, ha nem figyelsz oda rájuk, komolyabb baj is lehet.

  #7 Magány

  Bármennyien is vannak körülötted, valahogy mindenkit idegennek érzel. Magányos vagy, nincs energiád emberi kapcsolódásokra. Lehet, hogy meg tudod játszani, de valójában, belül nincs kedved senkihez.

  via GIPHY

  #8 Testi fáradtság

  Onnan lehet megkülönböztetni a jó és a rossz testi fáradtságot, hogy az előbbi jólesik, az utóbbi nem. Ha már a legkisebb mozgástól, tevékenységtől is kimerültnek érzed magad, ha nem okoz örömet a sport, akkor bizony a lelked fáradt, a belső energiáid "folytak el", a fizikumodnak ehhez semmi köze.

  #9 Megkeseredettség

  Nem ismersz magadra, olyan keserű, mérges, irritatív lettél. Tele vagy negatív érzésekkel - irigység, tehetetlen düh, sőt agresszió - amelyek soha nem voltak jellemzőek rád. Nyugi, nem lettél gonosz boszorka, egyszerűen csak besokalltál, a lelked nem bír el több terhet.

  #10 Negatív jövőkép

  A lelki fáradtság egyértelmű jele, hogy mindent sötéten látsz. Nem vársz igazán semmit, nem érzékeled a jó dolgokat, egyfajta fásultság vesz rajtad erőt.

  Ha a fenti szimptómákat érzékeled magadon, még nem kell kétségbe esni. De azonnal cselekedni kell. Van kiút. Először is készíts egy fontossági listát - akár le is írhatod - hogy mik vagy kik azok az életedben, amik zavarnak, túl sok energiát szívnak el tőled, és kik vagy mik azok, amik jók neked.

  Figyelj: NAGYON fontos, hogy őszinte legyél önmagadhoz. Azután szelektálj. Ami rosszat tesz neked, iktasd ki, amennyire lehet. Kapcsold ki a telót. Ne találkozz az energiavámpír barátnőddel. Ne hajszold magad agyon a munkában.

  Ami pedig jó neked, arra tegyél egy lapáttal. Menj el fürdőbe. Olvass egy klassz könyvet. Tölts sok időt a szabadban. Koncentrálj azokra a családtagjaidra, barátaidra, akik simogatják a lelkedet. Nevess, pihenj, keresd meg mindenben a jót. Ha ezeket megteszed, hidd el, hamar magad mögött hagyhatod a sötét, energiahiányos napokat, és rendbe fogsz jönni.

  via GIPHY

  ThePowerofSilence /Címkép: Pexels/


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  Sokkolta a netet a videó, amelyen egy nagymellű nő megmutatja a koszorúslányruhát, amit az ara VŐLEGÉNYE választott neki
  Egyesek szerint a menyasszonynak azonnal ki kéne rúgnia a férj-jelöltet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Lassan három millióan látták azt a TikTok videót, amelyen egy fiatal nő megmutatja, milyen bizarr meglepetésben volt része a legjobb barátnője esküvőjére készülve - számol be róla az It's Gone Viral.

  A lány, akit kifejezetten nagy mellekkel ajándékozott meg a természet, nemrég kapta meg a koszorúslányruháját, amelyet a leendő menyasszony szerint a vőlegény választott ki, kifejezetten neki. A ruhát látva meglehetősen egyértelmű, hogy a vőlegény az esküvőn az örök hűség megfogadása mellett egyéb, szemet gyönyörködtető látványt is szeretett volna jóelőre bebiztosítani magának.

  A lány tanácstalan, azt mondja, így nagyon kényelmetlenül érezné magát, és úgy véli, el is vonná a figyelmet a menyasszonyról, ami pedig a legnagyobb bűn egy esküvőn. A kommentelők közül sokan viccesen közelítették meg a dolgot, de abban teljes volt az egyetértés, hogy a vőlegény részéről ez meglehetősen ízléstelen húzás volt, és a leendő feleségnek bizony nem ártana résen lennie. Íme néhány komment:

  „Hát a vőlegény egyértelműen nem a leendő feleségére gondolt, amikor kiválasztotta neked ezt a ruhát.”

  „A férjecske már a jövőre apellál?”

  „A menyasszonynak üzenem, hogy ez hatalmas vészjelzés, ha az én vőlegényem csinált volna ilyet, nem lett volna esküvő, az tuti.”

  „Istenien nézel ki, na de azért...nem valami jó előjel arra a házasságra nézve.”

  @ig_pilyplum96 Hm 😒 #bestfriendsfiance ♬ original sound - pilyplum


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  A többet káromkodó emberek intelligensebbek és megbízhatóbb barátok a kutatások szerint
  Nem a folyamatos trágárkodásról van szó, hanem a szabadszájúságról. Na, az állítólag jó jel.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 01.


  Megosztom
  Link másolása

  Már egész kiskorunktól azt tanítják nekünk - főként a lányoknak - hogy csúnyán beszélni nem szabad. Aztán ahogy elérkezik a kamasz-, illetve a fiatal felnőttkor, ez természetesen megváltozik. De lássuk be, sokan vannak, akik még mindig alaposan megütköznek, ha valaki, akár egy laza baráti társaságban is szabad szájú, és nem riad vissza attól, hogy néha elkáromkodja magát, vagy csak csúnya szavakat szőjön bele a mondandójába. Itt a nők megítélése megint csak sokkal szigorúbb.

  Pedig a tudomány szerint ezek az emberek épp hogy jobbak, mint az átlag. Timothy Jay professzor, a Massachusetts-is Egyetem kutatója, valamint Kristin Joy pszichológus kiadtak egy tanulmányt, amely szerint a csúnya szavakat gyakrabban használó emberek úgynevezett nyelvi intelligenciája kiemelkedik az átlagból.

  "Ezek az emberek jobban érzékelik a nyelvi kontextust egy beszélgetés során, képesek a a legapróbb nyelvi árnyalatokat is megkülönböztetni, és a többieknél sokkal nagyobb a szókincsük is, nem a csúnya szavakat értve, hanem általában" - állítják a kutatók.

  via GIPHY

  Egy másik kutatás, amelyet a Stanford Egyetem és a Cambridge-i Egyetem kutatói végeztek pedig azt bizonyította, hogy egyértelmű összefüggés van a szabad szájúság és az őszinteség, illetve megbízhatóság között. Ebben a felmérésben csaknem 74 ezer embert vizsgáltak. Nyelvhasználati kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a beleegyezésükkel megvizsgálták a Facebook-profiljukat, a bejegyzéseiket, életeseményeiket.

  Arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédüket olykor csúnya szavakkal "tarkító" emberek sokkal őszintébbek, jobban felvállalják a véleményüket, azt, hogy kik ők valójában, és a személyiségük is integráltabb, tehát nemcsak egyenesebbek, hanem megbízhatóbbak is.

  "Ezek az emberek egyszerűen ritkábban hazudnak, sokkal kisebb a hajlamuk arra, hogy félrevezessenek, becsapjanak másokat" - derült ki a felmérésből a tudósok szerint.

  via GIPHY

  Ha tehát egy barátunk - vagy akár egy újonnan megismert társ-jelölt - olykor-olykor elereszt pár nem túl illendő kifejezést, azt fintorgás helyett nyugodtan vehetjük jó jelnek. A tudomány szerint valószínűleg őszintébb, hűségesebb barát/társ lesz, mint az, akinek soha egy csúnya szó sem hagyja el a száját.

  CouriousMindMagazine (Címkép: Pexels)


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  LIFE
  Király Linda kiállt a body shaming ellen - Tényleg itt tartunk, hogy arról beszélünk ki hány kiló lehet?
  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 28.


  Megosztom
  Link másolása

  A body shaming (testszégyenítés) egy aggasztó jelenség, amely valakinek a kinézete, testalkata, testsúlya, testszőrzete, ráncai, ősz haja vagy valamilyen más testi tulajdonsága miatti kritizálását, megalázását jelenti. Szerencsére egyre többen emelik fel a hangjukat ellene, ahogyan ezt most Király Linda is tette.

  Az énekesnő éppen Olaszországban, az Amalfi-parton élvezi a napsütést, azonban a negatív kommentek teljesen kizökkentették. Egy Facebook-posztban állt ki a body shaming ellen:

  Lindát támadni kezdték alakja miatt, amelyet nem hagyott szó nélkül.

  „Ez a fotó megjelent rólam az Olaszországi nyaralásomról és olyan kommenteket láttam, hogy "megérett a disznó vágásra", "jó nagy darab, ez szerintem semmit nem adott le a súlyából", "Úr Isten milyen dagadt" stb…”

  - kezdte mesélni az énekesnő milyen bántó hozzászólások érték kinézetét illetően.

  „Nagy a baj. Tényleg itt tartunk a mai világban, hogy arról beszélünk, hogy ki hány kiló lehet? Borzalmas dolgok történnek a világban és egyre nehezebb az élet/megélhetés mindenki számára és ez a téma hogy éppen le vagyok fogyva vagy sem? Tisztelet a kivételnek persze, de hogyha ettől jobban érzi magát az az ember aki erről ír kommentet, akkor egészségére. Én azért vagyok itt, és azért kezdtem el zenélni, hogy segítsek és erőt adjak. Nem vagyok képes csöndbe maradni ha másokat azért bántanak/ítélkeznek, amiről nem tudjuk a hátterét”

  - írta Linda.

  Az énekesnő kifejtette, hogy sokkal rosszabb dolgok történnek a mai világban, mint hogy egymás kinézetével legyünk elfoglalva. Ez a felszínes viselkedés nem viszi előre a világot, mi nők pedig csak akkor tudunk előre jutni, ha felemeljük és nem letaszítjuk egymást. Linda hozzátette, hogy nem önmaga miatt írta meg ezt az üzenetet, hanem a következő generáció számára, akik már egészen fiatal koruktól kezdve testképzavarral küzdenek a közösségi média miatt.

  „Itt nem rólam van szó, mert én már rég megtanultam ezt kezelni és helyre rakni. Igen, tudom nem vagyok vékony és nem is érdekel, ha őszinte vagyok... Viszont számtalan fiatal van, aki látja ezeket a kommenteket és teljesen torz kép alakul ki bennük, mert azt látják, hogy hiába dolgozik valaki keményen és épít fel egy karriert a tehetségével, mert úgyis csak arról lesz szó, hogy hogy néz ki. Ébredjünk mar fel! Borzalmasan szerencsések vagyunk olyan szempontból, hogy eszméletlen tehetségek/eszek vannak nálunk és csak annyit kellene csinálnunk, hogy biztassuk és támogassuk a másikat. Nagyon különlegesek vagyunk és szomorúnak tartom, hogy az igazi értékeinket elveszítjük az ilyen fajta egymás rombolásában. #everyBODYisbeautiful #stopbodyshaming”

  - tette közzé Linda a közösségi oldalán.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk