LIFE

  Depitúlélő – 10 pszichológiai megküzdési "trükk", ha lelkileg összecsapnak a fejünk felett a hullámok

  Egyszerűek, de segítenek átvészelni a legrosszabbat.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 06.


  Megosztom
  Link másolása

  Mindannyian átéltük már a pillanatot, amikor a stressz és a szorongás a tetőfokára hág, és olyannyira elárasztanak a negatív érzések, hogy leginkább felrobbanni vagy összeroskadni lenne kedvünk és energiánk.

  Legyen szó egy félelmetes diagnózisról, egy fájdalmas megcsalásról, egy embert próbáló munkahelyről, vagy bármilyen más életkrízisről, bizony egy ponton betelik a pohár, és úgy érezzük, hogy mindez túl sok.

  Mivel az élet garantálja ezeket a mélypontokat, a legjobb, amit tehetsz a saját és szeretteid érdekében, ha észben tartasz egy hasznos és egészséges stratégiákat felvonultató listát, amelyhez baj esetén fordulhatsz.

  Az első lépés, hogy felismerd a szituációt, amiben vagy, azután jöhet a többi.

  #1 Ismerd fel, hogy mi is történik, és saját magad fontosságát is tudatosítsd

  Ha saját magadnak beismered, hogy éppen milyen problémákkal, élethelyzettel, megoldandó feladatokkal birkózol, ez máris sokat lendíthet rajtad. Higgadtan rendszerezd a gondolataidat. Ugyanakkor fontos, hogy először is megértsd: mielőtt bárki másnak segíthetnél, önmagadat kell "működésben tartanod". Csak utána jöhet minden más. Oldd meg, amit meg kell oldanod ahhoz, hogy a további teendőkre is rátérhess.

  #2 Írd le

  Ha eddig nem használtál naplót vagy blogot, kezdj egyet! Csupán privát célból, egyfajta terápiás jelleggel. Minden reggel vagy este hagyj magadnak és az elmédnek 10 percet arra, hogy kigördüljenek a szavak, gondolatok, problémák - az, hogy épp hogy érzed magad, mik történnek veled. Ha ilyen módon kiüríted a fejed, plusz energiáid szabadulhatnak fel, és önmagadat is jobban megismered.

  #3 Kérj segítséget

  Az új perspektívákból rengeteget tanulhatsz. A különböző tanácsadói, mentori és pszichológusi beszélgetések rengeteget segíthetnek. Egy objektív ember új távlatokat nyithat a véleményével. Ugyan a döntéseket senki más nem fogja meghozni helyetted, de egy bölcs támogatás igénybevétele ösztönözhet arra, hogy a helyes, számodra legjobb választásokat hozd meg.

  #4 Viseld gondját a testednek

  Hogy van a tested? Lassíts le és ellenőrizd. Hol veszel észre fájdalmat, szorítást, idegességet magadban? A szíved környékén, a hasadban, vagy a vállaidnál? Kérdezd meg a tested, hogy mire is van szüksége. Lehet, hogy az első válasz az lesz: sütire vagy borra. Olykor ez rendben is van így.

  Hosszútávon azonban bizonyosodj meg arról, hogy eleget alszol, mozogsz, proteinben gazdag ételeket, és sok gyümölcsöt, zöldséget eszel, hogy fenntartsd az erőnléted.

  #5 Mozgósítsd a "támogatói rendszered"

  A korábban említett professzionálisabb segítség mellett természetesen öntsd ki a szíved közeli családtagjaidnak és barátaidnak is. Egy figyelmes fülre lenne szükséged egy kávé felett? Egy napnyi gyermekfelvigyázásra? Addig nem fognak segíteni, amíg nem tudják, hogy mire lenne szükséged. Ha valaki a "belső bizalmi körödből" éppen nem ér rá, biztosan akad másik.

  #6 Bocsáss meg önmagadnak

  Könnyű szemétkupacnak éreznünk magunkat olyankor, amikor az életünk összehullóban van, legalábbis mi úgy érezzük. Hogy lehet, hogy mindenki más boldogul, csak mi nem? Emlékeztesd magad, hogy körülötted minden egyes ember küzd problémákkal - és többnyire túl is jutnak rajtuk.

  Érdemes arra a klisének tűnő, ám nagyon igaz állításra gondolni, miszerint "minden elmúlik". Aztán meglátjuk, mit tudunk tanulni belőle.

  #7 Mozdulj ki

  Bármilyen is legyen az időjárás, van abban valami jótékony és gyógyító hatású, ha a kék ég alatt lehetsz, és fákat, folyókat, vagy akár a fagyos földet nézheted. Ha megteheted, sétálj egyet minden nap. A város nyüzsgése is pezsdítően hathat, de a zöld környezet még jobb választás. A lényeg, hogy egy kicsit kilépj a lakásodból és a csigaházadból, és lélegezz.

  #8 Keresd a támogatás írásos formáját

  Legyen az egy vallási könyv, egy spirituális tanítás, egy költő műve, egy regény vagy egy blogger munkássága, találj magadnak olyan írásos útmutatást, amely inspirál és motivál.

  #9 Tervezz

  Amint érzel egy kis stabilitást önmagadban, ülj le egy darab papír vagy a számítógéped mellé, és kezdj el heti, havi és féléves terveket szőni. Végy bele mindent, ami csak eszedbe jut, és amikkel tehetsz önmagadért és az olyan emberekért, akik számítanak rád.

  Fontos, hogy a táblázatnak legyenek "lépések, amiket meg kell tenni", "mikor", "források, amik ehhez szükségesek" oszlopai is. Töltsd ki legjobb tudásod szerint, majd hetente látogasd a kis terv-szövődet. Mennyivel jobban hangzik, mint az, hogy határidőnapló, nem igaz?

  #10 Tartsd a szemed a következő lépésen

  Ne tekints túlzottan messzire előre. A felfordulással járó, nehezebb időszakokban praktikusabb arra koncentrálni, ami a következő napon vagy héten vár rád. Olykor gondolkodj nagyban is, de főként tartalékold az energiáidat rövidtávra. Túl sok az ismeretlen az egyenletben ahhoz, hogy arra pazarold az időd, hogy azon aggódsz, hogy mi történhet még.

  Minden nap tedd meg a tőled telhető legtöbbet, és tedd bele a szíved, amibe csak tudod. Így dacára a nehézségeknek, új jövőt építhetsz magadnak.

  "A választás joga a tiéd, de a döntés, amit ma meghozol, meghatározza, hogy mid lesz, mi leszel és mit csinálsz majd az életed holnapjában."

  - Zig Ziglar

  Forrás: yourtango.com

   


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  LIFE
  A nyaralásán tetováltatott magára a fiatal lány, borzasztó vége lett – Megrázó videón mutatja be, mi történt
  A „Mit ne csinálj” rovatunk következő szereplője...

  Megosztom
  Link másolása

  Jackie Floww azonnal a legfelkapottabb tartalomgyártók közé került TikTokon, amikor megmutatta a nagyvilágnak, mi történt, miután a nyaralásán egy sárkányt tetováltatott magára. A lány, akit egyébként platformon csak Dragon girlként ismernek, tehát a hátára készíttetett egy kisebb mintát, azonban nem igazán figyelhetett a tetoválóművész tanácsaira.

  A tetoválás felvarratása után ugyanis ugyanúgy folytatta a nyaralását, mint addig: sütkérezett a napon és fürdött a tengerben.

  Ennek pedig sajnálatos módon meg is lett az eredménye: a tetováláson és körülötte végig duzzadt, gennyesnek látszó felület képződött. Ezt pedig videókon is megmutatta a követőinek, akik egytől egyig elszörnyülködtek a látványtól. Figyelem: csak erős idegzetűek kattintsanak a videóra!

  @jackiefloww ☀️🕶 #tattoo #beachvibes #sun ♬ original sound - Cara

  Megosztom
  Link másolása

  LIFE
  „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad” – 14 sokkolóan őszinte indok férfiaktól, hogy VALÓJÁBAN miért vannak együtt a barátnőjükkel
  A valóság néha kiábrándítóbb, mint a rossz előérzet.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 04.


  Megosztom
  Link másolása

  A szerelemben semmi sem biztos, ahogy az sem, hogy kettőtök közül ki szeret jobban, ki érzi magát valóban elkötelezettnek, és ki az, aki - lássuk be - jórészt érdekből van benne egy párkapcsolatban.

  A leggyakoribb indok persze az, hogy az emberek nem szeretnek egyedül lenni, és a magánynál még egy átmeneti „parkolópálya” is jobb.

  A Daily Mail beszámolója szerint azonban a kapcsolatok mozgatórugói között számos kifejezetten prózai, sőt lehangoló is van.

  Az anonim közösségi oldalon, a Whisperen fiúk és férfiak küldhették be névtelenül a VALÓDI okot, amiért még együtt vannak a barátnőjükkel. A jelszó az volt: csak őszintén! A lap azután listázta a 14 legdurvábbat. Íme.

  #1 „Csak azért vagyok még együtt a barátnőmmel, mert nem akarok csalódást okozni a nagyinak, annyira szereti.”

  #2 „Csak az tart a csajom mellett, hogy imádnivaló kutyája van.”

  #3 „A barátnőm rengeteg drága cuccot vesz nekem, jól keres, ezért nem léptem még le.”

  #4 „Nagyon gazdag anyja van, ha meghal, a barátnőmmel mi öröklünk mindent, ez a fő ok, amiért vele vagyok.”

  #5 „Szerelmes vagyok a legjobb barátomba, de titkolnom kell, erre a legjobb fedősztori egy másik kapcsolat, egy másik nővel.”

  #6 „A csajom minden nap elvisz kocsival edzeni suli után. Nekem nincs kocsim, szükségem van rá.”

  #7 „Hát, azt hiszem, főként azért vagyok együtt a nőmmel, mert ha szakítanánk, egyedül megölne az unalom.”

  #8 „Azért vagyok a barátnőmmel, mert neki én vagyok az első fiúja, és szeretném, ha örülne. Nekem amúgy semmi kedvem ehhez a kapcsolathoz.”

  #9 „Mellette várom ki, amíg az exem visszafogad. Vagy legalábbis amíg találok valakit, akit annyira fogok szeretni, mint az exemet.”

  #10 „A barátnőmnél lakom, amúgy hajléktalan lennék, nincs lóvém albérletre, úgyhogy...”

  #11 „A családja nagyon szeret engem, és ez tök jó érzés. Ezért maradok, csak miatta már nem maradnék.”

  #12 „Nincs önbizalmam, úgy érzem, ha ő se lenne, soha nem találnék csajt, senkit, aki lefeküdne velem, így hát maradok.”

  #13 „A külseje, főleg a teste miatt tartok ki. A személyisége taszít, olyan merev, mint egy funérlemez.”

  #14 „Egyszerűen csak nem merek egyedül maradni. Amúgy a barátnőm halálra idegesít, égnek áll a hátamon a szőr, ha csak kinyitja a száját.”

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  Hősként ünnepli a TikTok a lányt, aki hűtlen pasijától orrplasztikát kért engesztelésül, és meg is mutatta, milyen szép lett
  „Tökre megérte” – mondja a lány a videóban, amelyet már kétmillióan láttak.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 17.


  Megosztom
  Link másolása

  Igencsak felkavarta a TikTok népét az a kétségkívül merész lány, aki pasija félrelépése után rendhagyó húzásra szánta el magát, és mindezt részletesen elmagyarázta és meg is mutatta egy videóban - szúrta ki a YourTango.

  A lány elmesélte, hogy szerelme félrelépése természetesen nagyon megviselte, ám a pasi annyira könyörgött, hogy fogadja vissza, úgy fogadkozott, hogy bármit megtenne a megbocsátásért, hogy a lány végül a szaván fogta.

  Oké, akkor fizesd ki az orrplasztikámat. Amúgy is régóta meg akartam csináltatni, te meg eléggé beletapostál az önbizalmamba, ennyivel tartozol nekem" – közölte a fiúval.

  És amint a videóból is látszik, a dolog bejött. A pasi fizetett – egy orrplasztika 2000 dollárba, azaz körülbelül 800 ezer forintba kerül az Egyesült Államokban –, a lány pedig meg is mutatta a csinos-fitos végeredményt.

  A kommentelők teljesen odavoltak az ötletért.

  „Hát ez óriási, istennő vagy!”

  „A francba, én egy trópusi luxusutazást kértem, eszembe juthatott volna az orrplasztika is, jobban megéri.”

  „Ez az! Ha továbbra is akar téged, fizessen. Nehogy már ingyen vesztegest rá az idődet!”

  A lány egyébként a videó végén elárulta, hogy a csalfa férfiú végül újra félrelépett, úgyhogy lapátra tette. De az új, gyönyörű orra „így is megérte.”

  @userg01728011 #stitch with @itslilrockyy #cheater #funny #catchingcheaters ♬ original sound - 🎨


  Megosztom
  Link másolása


  LIFE
  A reptérről lépett le az ara a vőlegény 5000 fontjával és összes csomagjával a romantikus, római esküvő előtt
  Megvárta, amíg a férfi kiment vécére, és tiplizett. A rendőrség körözi, a kétségbeesett férj-jelölt várja vissza.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 15.


  Megosztom
  Link másolása

  Alaposan a bolondját járathatta a negyvenes, brit férfival az a nő, aki a felejthetetlenre tervezett, római álomesküvő előtt, percekkel a felszállást megelőzve, a reptéren hagyta faképnél megrökönyödött vőlegényét.

  A Daily Mail beszámolója szerint a férfi nemrég ismerkedett meg a hölggyel, és szinte napok alatt olyan halálosan beleszeretett, hogy egy nappal az utazás előtt meg is kérte a kezét. A nő azonnal igent mondott, és örömmel rábólintott arra is, hogy férj-jelöltjével másnap repülőre szálljanak, és Rómában összeházasodjanak.

  Ám a londoni Heathrow reptéren döbbenetes fordulatot vettek a dolgok. Amíg a vőlegény kiment vécére, az ara se szó, se beszéd elpárolgott. A kétségbeesett, szerelmes férfi riadóztatta a biztonságiakat, végül már az egész földi személyzet, és végül a rendőrség is a nőt kereste, de bottal üthették a nyomát.

  A dolog pikantériája, hogy az asszonyka a vőlegénye 5000 fontjával (2,3 millió forint) és összes csomagjával lécelt le, amelyekben több értékes holmi is volt. Annak a rendőrség szerint egyelőre nincs nyoma, hogy egy másik gépre szállt volna fel, legalábbis a saját nevén biztos nem, de az is lehet, hogy egyszerűen csak kisétált a reptérről.

  Néhány utas órákig próbált lelket önteni a vigasztalhatatlan vőlegénybe, akiben egy világ omlott össze. A rendőrség körözi a nőt, de még senkit se tartóztattak le. Egyelőre az se biztos, hogy a valódi nevén mutatkozott be a férfinak.

  A címkép illusztráció: Pixabay


  Megosztom
  Link másolása