Connect with us

Lehet, hogy észre sem veszed, de ez a 7 szokás a te kapcsolatodat is kinyírja

LOVE

Lehet, hogy észre sem veszed, de ez a 7 szokás a te kapcsolatodat is kinyírja

Hiába, hogy elsőre ártalmatlan apróságoknak tűnnek, nagyon rombolóak.


Olykor még a legboldogabb párkapcsolatokat is nehéz fenntartani – aki nem ezt mondja, az hazudik. Az emberek különbözőek, más nézeteik vannak, ezért előfordulhatnak nézeteltérések és viták – amelyekkel egyébként nincs is semmi gond, egészen addig, amíg konstruktívak. Vannak viszont olyan apró gesztusok, mulasztások és ártalmas gyakorlatok, amelyek károsabbak a kapcsolatodra, mint bármilyen kiabálós-tányértörős veszekedés. Most ezeket soroljuk fel.

Mindig csak a múlt

Ha éppen valamivel kapcsolatban nem értetek egyet, és kirobban egy veszekedés, hajlamosak lehetettek felhánytorgatni a múltat. Ez általában azért történik, mert szeretnétek „megnyerni” a csatát. Pedig egy párkapcsolat sosem erről szól, hanem arról, hogy rendezzétek a nézeteltéréseket.

Kritizálás, pletykálás

Egyes vélekedések szerint a pletykálás erősítheti két ember kapcsolatát – ez viszont nem minden esetben igaz. Ha megvan a véleményed a párod barátairól vagy akár családtagjairól, azt anélkül is a tudtára adhatod, hogy durván elítélnéd vagy kibeszélnéd őket. Információt cserélni lehet, rosszindulatúan pletykálni viszont nem ajánlatos, hiszen ha mégis így teszel, a partnered úgy láthatja, nem bízhat meg benned.

via GIPHY

Rossz időzítés

Van, hogy valamilyen komoly dologról – legyen az pénz, célok vagy bármilyen hasonló téma – kell beszélnetek párként, ez teljesen természetes. Ilyen esetben fontos az időzítés: ne akkor kezdj bele, amikor például a párod hazaér egy hosszú nap után, mert akkor garantált, hogy mindketten feszültek lesztek és végül semmire nem fogtok jutni a beszélgetésben sem.

Elnyomás

És nem feltétlenül az egymásé – persze ez sem ajánlott. De talán ennél is rosszabb, ha a saját érzelmeidet rejted el folyamatosan, miközben gyűjtögeted magadban a haragot és a sérelmeket. Ugye tudod, hogy ezek előbb-utóbb valahogyan kibuknak belőled?

Elköszönés

Sokak számára – elsősorban olyan pároknál, akik régóta együtt vannak – nem természetes az, hogy amikor elmennek otthonról, elköszönnek a kedvesüktől. Ez viszont nemcsak, hogy az intimitásnak tesz rosszat, de azt is jelezheti, hogy kerülitek a kommunikációt. Tehát: egy ilyen apró gesztus is nagyon sokat jelent – soha ne maradjon ki!

via GIPHY

Pénzügyek

Ha régóta együtt vagytok, elengedhetetlen, hogy olyan témákat is megvitassatok egymással, mint a pénzügyi helyzetetek. Sok pár küzd ilyen jellegű gondokkal, ti ne legyetek közöttük! Már csak azért se, mert rengeteg konfliktust és passzív-agresszív viselkedésformát válthat ki belőletek, ha elnyomtok egy ilyen kényelmetlen kérdést.

Jó éjt!

Régóta hallhatjuk: soha ne feküdjetek le úgy, hogy mérgesek vagytok egymásra. Mégis, ahelyett, hogy követnétek ezt a tanácsot, hajlamosak vagytok elsiklani felette, annyira sokszor mondták már. De ez nagyon rossz gyakorlat: nemcsak az alvásodat teheti tönkre és rombolhatja az intimitást a kapcsolatban, de tovább mérgezi a következő napotokat is – így a végére sokkal nagyobbra nő az eredeti probléma.

Brightside

Fotó: Pexels

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel