Connect with us

Laza kapcsolatból vagy szeretői viszonyból komoly? Lehetséges ez?

LOVE

Laza kapcsolatból vagy szeretői viszonyból komoly? Lehetséges ez?

Hihetetlennek tűnhet, de nem lehetetlen. Elmondjuk, miért.


Sokan nem hiszik, hogy egy (két-három) éjszakás kalandból vagy laza kapcsolatból is kialakulhat komoly elköteleződés. Azt meg végképp nem, hogy tartós együtt járás vagy akár házasság is lehet a “komolytalannak” induló viszonyból.

Pedig a tapasztalatok és a személyes beszámolók azt mutatják, hogy ez nem lehetetlen.

“Én ebben nem hiszek, nálam ilyesmi még soha nem jött össze” – írja az egyik fórumozó arra a kérdésre, hogy kialakulhat-e komoly kapcsolat a szeretőiből. Más viszont azt írja, hogy nála többnyire így működik: előbb a szex volt, és csak utána vált egyre mélyebbé a kapcsolat.

“Én mindig azt hallgattam az anyámtól, hogy ha férjhez akarok menni, a házasságig ne feküdjek le a barátommal, és össze se költözzek vele, mert majd azt fogja hinni, hogy túlságosan ragaszkodom hozzá, nem becsül eléggé, a házimunkát majd az én nyakamba akarja sózni stb.” – meséli a negyvenes Rita. “Az egész elmélet borult, amikor megismertem életem nagy szerelmét, akiről még nem tudtam, hogy életem nagy szerelme.

Munkahelyen ismertem meg, úgyhogy a nagy tuti tanácsadó cikkek írói szemében már itt megbuktam, mert ugye ‘házinyúlra nem lövünk’. Még ott dolgozott, amikor egy karácsonyi buli után egymásba gabalyodtunk. Ő kezdeményezett, ami meglepett, mert azt hittem, félénk férfi. Kiderült róla, hogy szenvedélyes szerető. Egy ideig csak laza kapcsolatunk volt, néha lefeküdtünk egymással, majd egy idő után egyre többet találkoztunk, és a végén már közös programokat szerveztünk. Ő ki is lépett az irodából, miattam. Arra eszméltünk, hogy már járunk, megismertük egymás családját, összeköltöztünk, és amikor már 4 éve voltunk együtt, megkérte a kezemet.”

A fenti történet ritkább ugyan, de előfordul. A partnerek néha észre sem veszik, hogy már komolyra fordult a kapcsolatuk.

Milyen jelekből lehet tudni, hogy ez már nem “csak szex”?

A pár tagjai egyre jobban figyelnek egymásra, és egyre figyelmesebben, előzékenyebben viselkednek egymással. Kompromisszumokat kötnek bizonyos dolgokban. Tuti jel az is, ha a problémáikról vagy az érzelmeikről kezdenek beszélni. Ha nem a múlt, a régi kapcsolat a téma, ha nem kerülnek szóba az exek.

Amikor mocorogni kezd mindkét félben az, hogy milyen jó lenne nem csak egyszer-egyszer, hanem többször is találkozni. Amikor mindketten úgy érzik, jó lenne megismerni a másik családját, mélyebben is részese lenni a másik életének.

Ha egyre sűrűsödnek a közös alkalmak, és a programok nagy része már nem külön, egymástól függetlenül zajlik.

A komolyodás jele a kölcsönös elfogadás és megértés. A gyengédség, a sok bók. A tisztelet egymás irányába. Amikor azt veszik észre, hogy együtt sokkal jobb, mint külön.

Egyáltalán mit jelent a laza kapcsolat?

Azt, hogy nincsen kimondva: mi együtt járunk. A benne részt vevők nem élnek együtt, nem házastársak. Gyakran egymás baráti körét sem ismerik. Nem viszik el egymást bemutatkozni a szülőknek. A felek vonzalmat éreznek egymás iránt, de egyáltalán nem biztos, hogy szerelmesek egymásba. A kötetlen kapcsolatokra az jellemző, hogy rendszerint a szexualitáson alapul. Az ilyen típusú kapcsolatokban akkor jelentkezik probléma, ha az egyik fél többet szeretne, beleszeret a másikba, vagy ha féltékennyé válik és birtokolni szeretné a partnert.

SZMO

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel