Connect with us

Kijött a Harry Potter HÚSZ éves jubileumi reunion-jának előzetese!

CULT

Kijött a Harry Potter HÚSZ éves jubileumi reunion-jának előzetese!

A címe “Visszatérés Roxfortba” lesz, óriási sztárparádéval debütál a különkiadás január elsején. Mutatjuk az előzetest.


Úgy látszik, a Jóbarátok-reunion világsikere meghozta a kedvet az ehhez hasonló, kétségkívül bájos, múltidéző show-műsorokhoz. A Harry Potter-saga első részét (Harry Potter és a bölcsek köve) épp húsz évvel ezelőtt mutatták be, és úgy robbant be a világ mozinézőinek szívébe-lelkébe, mint az előtte már globális bestsellerré vált könyvek (J. K. Rowling tollából).

Négy rendező (Chris Colombus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates), öt producer, és két forgatókönyvíró dolgozott a nyolc filmből álló sorozaton. A főszereplők Daniel Radcliffe (Harry Potter); Emma Watson (Hermione Granger); Rupert Grint (Ron Weasley); Michael Gambon és Richard Harris (Albus Dumbledore), valamint Ralph Fiennes és Richard Bremmer (Voldemort).

Érdekes, hogy a három főszereplő, akik gyakorlatilag a filmekben, a szemünk előtt nőttek fel, az utolsó rész 2011-es bemutatója óta egyszer sem jelentek meg együtt nyilvánosan. Pedig mindhárman komoly karriert futottak be.

A legsikeresebbé, igazi hollywoodi A-listássá érdekes módon a Hermionét alakító Emma Watson vált, aki Instagramjára ki is posztolta a reunion felett érzett örömét: “A Harry Potter volt az otthonom, a családom, a világom. Hermione pedig örökre a kedvenc filmszerepem lesz.” – írta a sztár, és azt is hozzátette, alig várja, hogy a Potter-filmek varázsát egy kicsit újra átélhessék a jubileumi show-ban.

A filmet az HBO Max mutatja be 2022. január 1-jén, tehát újévi meglepetésként.

Az egykori gyereksztárok mellett olyan színészlegendák is megjelennek majd a reunionban, mint Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes, Tom Felton, Gary Oldman és Imelda Staunton.
Egy kissé keserű érdekesség, hogy maga az írónő, J.K. Rowling viszont nem jelenik meg, csak archív felvételeken. Rowling ugyanis pár hónapja óriási felháborodást váltott ki a közösségi médiában azért, mert gender-ügyben állást foglalt. Azt írta, a biológiai nem igenis létezik, csak a nők menstruálnak, és bár tiszteli a transzneműeket, nem szeretné, ha a gender-ideológia a nőktől elvenné identitásuk meghatározó részét.
Az írónőt Hollywoodban azóta sokan páriaként kezelik, pedig számos világhírű író, professzor és művész állt ki a védelmében.

Daily Mail

Még több CULT

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel