Connect with us

„Kedves szülés utáni testem! Nem utállak, hanem pont ellenkezőleg, nagyon büszke vagyok rád”

NO/MAKE/UP

„Kedves szülés utáni testem! Nem utállak, hanem pont ellenkezőleg, nagyon büszke vagyok rád”

Igazi nők igazi gondolatai a 9. hónap utánról.


A Women in Real Life azon Instagram-oldalak közé tartozik, amelyek valóban inspirálnak, hála kendőzetlen őszinteségüknek.

A női lét rendkívül gyakori, mégis gyakran titkolt problémáinak reposztolásával és a “filtermentes” valóság megosztásával egyfajta összetartozás érzéssel ajándékozzák meg az olvasót, miközben a posztok olykor nyers, máskor vicces vagy épp szívmelengető módon adják tudtunkra, hogy valójában minden oké – legyen szó anyaságról, testképről, szorongásokról, párkapcsolatról, szingliségről vagy épp karrierről és életcélokról.

Íme két olyan történet a sok közül, melyek például szembe mennek a közvélemény a szülés utáni testképpel kapcsolatos berögződéseivel és az igazán fontos dolgokra fókuszálnak.

“Ma kicsit elvesztem. Nagyon hiányzik a pocakom és a baba odabentről. Úgy érzem, hogy nem értékeltem eléggé a terhességet, amíg tartott, és most már vége. Joe-nak és nekem nem volt egy képünk sem, ahol a terhespocakommal pózolna. A gondolat, hogy nem örökítettük meg ezt az emléket, ma nagyon elszomorított, ezért Joe és édesapám segítettek készíteni egy fotót a pocak maradékáról, hogy felviduljak. Imádom őket. Nem teljesen ugyanolyan, de így is a világot jelenti nekem. Azoknak az embereknek pedig, akik kérdezgették, hogy mennyire vagyok már izgatott, hogy visszakapjam a bébi előtti testem, és, hogy fogok-e edzeni, stb., azt üzenem, hogy utálom ezeket a kérdéseket. Nincs semmi értelmük. Nem fontosak vagy relevánsak. Senki nem tudja, hogy hogyan fogja érezni magát és az, hogy hogy fogunk kinézni a szülés után, az igazán a legutolsó problémánk. Az igazság az, hogy le vagyok sújtva attól, ahogy látom, hogy a hasam napról napra zsugorodik. Azt kívánom, hogy bárcsak maradna még egy kicsit. Üresnek és üregesnek érzem magam.”

#repost @staceysolomon: “I’ve lost it today. I really miss my bump and baby being inside me. I don’t feel I appreciated it enough while I was pregnant and now it’s over. Joe and I didn’t have one picture of him with my bump. The thought of not having that memory has been really getting me down so today, Joe and my Dad helped me get a picture of what’s left of my bump to cheer me up. I love them so much. It’s not the same but it still means the world to me. For the record, for all of the people who asked me how excited I was to get my pre baby body back? Was I hoping to ‘snap back?’ Am I going to train? Etc etc. I hate these questions. They’re pointless. And not important or relevant. No one knows how they’re going to feel and what we look like after birth is the very least of our worries. The truth is I’m devastated that my belly is shrinking by the day. I wish it could stay around for a little longer. I feel empty and hollow. Not to mention like I’ve been punched in the vagina. 💙”

3,215 Likes, 63 Comments – Women in Real Life (@womenirl) on Instagram: “#repost @staceysolomon: “I’ve lost it today. I really miss my bump and baby being inside me. I…”

“Kedves szülés utáni testem! Először is, nem utállak. Sőt, pont ellenkezőleg, nagyon büszke vagyok rád. Rengeteg mindenen mentél keresztül. Növesztettél egy egész embert. Melegen és biztonságban tartottad és hagytad növekedni, amíg készen nem állt arra, hogy önállóan folytassa. Helyet adtál neki, majd elengedted, mindezt önzetlen bátorsággal. Tápláltad, amíg csak tudtad, és én erre is büszke vagyok. Nem buktál el. Csodálatos dolgokat vittél véghez. Talán kicsit más vagy, mint korábban voltál, de nem vagy csúnya, sérült vagy sebzett. Annak az életnek az útinaplója vésődött rád, amit kreáltál. Szülés utáni testem, gyönyörű vagy és én büszke vagyok rád.”

#repost @raising.rowan_: “Dear Postpartum Body, First of all I don’t hate you. On the contrary I’m so so proud of you. You have been through a lot. You grew a whole human. You kept her warm and safe and let her grow until she was ready to go it on her own. You made room for her, then let her go, with selfless bravery. You nourished her as long as you could and I’m proud of that too. You didn’t fail. You did amazing things. You might be different than you used to be, but you aren’t ugly, damaged, or scarred. You are marked with a roadmap of the life you created. Postpartum body, you are beautiful, and I am proud of you.”

2,551 Likes, 34 Comments – Women in Real Life (@womenirl) on Instagram: “#repost @raising.rowan_: “Dear Postpartum Body, First of all I don’t hate you. On the contrary I’m…”

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel