Connect with us

“Karácsonykor megkérni egy nő kezét önző és gonosz tett, ami tönkreteheti az egész ünnepet”

Kép: PxHere

NO/MAKE/UP

“Karácsonykor megkérni egy nő kezét önző és gonosz tett, ami tönkreteheti az egész ünnepet”

‘Tudod, mennyire utálják az emberek, amikor a szülinapjuk karácsonyra esik, mert ilyenkor egyszerre kell megünnepelniük mindkét eseményt? Pontosan ugyanez a helyzet a karácsonnyal és az eljegyzéssel is. Csak elrontod az ünnep varázsát…’ Vélemény.


A statisztikák szerint a karácsony az egyik legnépszerűbb alkalom a lánykérésre. Sok férfi gondolja úgy, hogy a legszebb ajándék egy eljegyzési gyűrű lehet szíve választottjának, főleg ha már időszerűnek gondolja ezt a lépést a kapcsolatukban. A nők egy része örül is egy ilyen meglepetésnek, míg mások szerint nem illik karácsonyi ajándékként jegygyűrűt adni, és ezzel a férfiak csak megkönnyítik a dolgukat azzal, hogy egy legyet ütnek két csapásra: lesz mit adni karácsonyra, és nem kell azon gondolkozni, hogyan történjen a lánykérés, hiszen a feldíszített karácsonyfa mellett, meghitt hangulatban, a család társaságában tökéletes alkalomnak tűnik.

A Metro újságírója, Ellen Scott szerint viszont a karácsonyi eljegyzés gagyi, sőt gonosz és manipulatív lépés a férfiaktól. Markáns véleményt fogalmazott meg erről cikkében, amiben a lánykérésre készülő férfiaknak üzent:

“A karácsonyi lánykérés borzasztó, egy mindannyiunk ellen elkövetett bűn, egy burkoltan önző cselekedet, ami teljesen tönkreteszi a karácsonyt.

Egy olyan komoly döntésről beszélünk, ami következményekkel jár, és másokat is érint. Csak mert te úgy döntöttél, hogy az ünnepi pompában teszed fel ezt a kérdést. Pedig a karácsonyi lánykérés borzalmas számodra, a párod számodra, a családja számára, és mindenki más számára is.

Kezdjük a pároddal! A karácsony egy olyan ünnep, amit a családdal töltünk, gyakran meghitt, békés, érzelmes hangulatban. A szerelmed éppen a nagymamátok házában társasozik a kissé becsípett nagybátyjával. Örülnek, hogy együtt lehetnek, hiszen már rég látták egymást.

És akkor jössz te a gyűrűddel. Az egész családja előtt térdelsz le elé, akik nagyon izgatottak, így a párod természetesen tudja, hogy nem mondhat nemet.

Ez hatalmas nyomás. Igent KELL mondania, különben tönkreteszik a hangulatot, a családi idillt, a karácsonyt. Nem kezdhet el veled beszélni arról, hogy épp hol tart a kapcsolatotok, hiszen a családotok épp most ünnepli, hogy végre megkérted a párod kezét.

A karácsonyi lánykérés egy manipulatív lépés. Olyan, mint egy nyilvános eljegyzés, ahol a nő kénytelen igent mondani, hogy ne okozzon csalódást az embereknek, de mindezt hatalmas nyomással a vállán kell megtennie.

Ha te karácsonyra időzíted ezt, a párod valószínűleg nincs felkészülve rá. Karácsonyi pulcsiban és melegítőben van, túl sokat evett, és legszívesebben már lefeküdne pihenni. Vagy éppen rajong a karácsonyi hűhóért, te pedig tönkreteszed az örömét azzal, hogy lesokkolod a gyűrűddel.

Tudod, mennyire utálják az emberek, amikor a szülinapjuk karácsonyra esik, mert ilyenkor egyszerre kell megünnepelniük mindkét eseményt? Pontosan ugyanez a helyzet a karácsonnyal és az eljegyzéssel is. Csak elrontod az ünnep varázsát…

Másrészt mindenki másnak beteszel ezzel, hiszen sikerült elérned, hogy csak egy emberről szóljon a karácsony, ami egyszerűen önzőség. Ha a párodnak vannak testvérei, akarva akaratlanul is arra készteted az eljegyzés után a rokonokat, hogy őket kérdezgessék: “Na és ti mikor találjátok meg életetek párját? Mikor házasodtok meg?”

Ráadásul a többiek ajándékát is háttérbe szorítod és lekicsinyíted, akik pedig gondosan és szeretettel készítették vagy vették meg ezeket. ‘Ó, de jó, egy tusfürdőkészlet. De az eljegyzési gyűrűvel nem is veheti fel a versenyt, ugye?’…

És ezek csak az azonnali következményei a karácsonyi eljegyzésnek. A komolyabb hatások még alattomosabbak.

A karácsony nagyon nehéz időszak a szingliknek, köszönhetően a boldog párok csodás téli képeinek, a tévében látható romantikus filmek tömegének és a közösségi médiában megjelent tökéletes ünnepi képeknek csillogó karácsonyfákról, értékes ajándékokról. Ha pedig egy eljegyzési fotót oszt meg valaki az Instán, az egyenesen gonoszság. Az egy szörny, aki ilyet tesz.

Aztán ott vannak az elvárások. Ha karácsonykor kéred meg a párod kezét, másoknak is azt sugallod, hogy ilyen ünnepi körülmények között kellene történnie minden lánykérésnek. Ha reklámozod is, akkor több családban is féltékenységet, vitát szülhet az, hogy ott nem volt gyűrű a fa alatt. Te leszel az ördög minden csalódottság mögött, amit egy nő érez, amikor kinyit egy kis ékszeresdobozt karácsony első napján, amiben aztán mégsem egy gyűrű, hanem egy pár szép fülbevaló lapul. Mindig csak fülbevaló…

Te vagy a hibás azért is, mert a többi ajándék a gyűrű mellett kevésnek tűnik. Azért is, mert a karácsony már nem arról fog szólni, amiről kellne. Azért a szakításokért is, amik azért történnek, mert valaki szintén erre számított a párjától, de végül nem történt meg.

Érthető, hogy megveszed a gyűrűt, és azt gondolod, milyen jó meglepetés lesz ez a fa alatt, miután sütiztetek és iszogattatok. Hogy azt hiszed, valami nagyon jót fogsz ezzel tenni. De tudnod kell, hogy nem teszel jót. Ez egy rossz lépés.

Tönkreteheted nemcsak a szerelmed, nemcsak a családotok, de mindenki karácsonyát, akinek csak egy kicsit is köze van hozzátok. Az eljegyzési kísérleted hatással lehet az egész környezetetekre. Megéri?

Tisztában vagy azzal, hogy elronthatod az egész ünnepet azért, mert nem bírtad ki, hogy egy másik alkalomra időzítsd a lánykérést?

Cselekedj helyesen, és ne karácsonykor akard eljegyezni a kedvesedet. Vagy Valentin napon. Vagy a szerelmed szülinapján. Köszi!”

Mit gondolsz a szerző gondolatairól? Szerinted jó ötlet karácsonykor eljegyzési gyűrűt ajándékozni? Te örülnél, ha ezzel lepne meg a párod?

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel