Connect with us

Karácsonyi “zabálás” után legyen bűntudatunk? Hát, ne!

NO/MAKE/UP

Karácsonyi “zabálás” után legyen bűntudatunk? Hát, ne!

Önmérséklet? Esetleg bűntudat? Kasza Tibi mondott érdekes gondolatokat 20 kilós fogyása után egy videóban.


Rá sem lehet ismerni -20 kiló után Kasza Tibire, annyira megváltozott, mikor belekezdett a fogyásba. A karácsonyi “zabálást” azonban ő sem tudta megállni, ahogy talán sokunk sem. Viszont ő tényleg az a sztár, aki oda is teszi magát hétről-hétre, példát mutatva sokaknak. Hogy mit is gondol a karácsonykor felszedett kilókról?

A Challenge diet hivatalos Instagram oldalán, aki követi, találkozhat mindig építő jellegű gondolatokkal. Ilyen ez a karácsonyi zabálás is.

Kasza Tibi szerint ilyenkor az első és legfontosabb, hogy ne álljunk mérlegre semmiféleképpen, de persze az is felvetődik, hogyha más eszik, akkor meg mi miért ne kövessük ezt a példát? Ha nem eszünk, megsértjük a családot, na, meg különcnek gondolnak minket. Nagyon nehéz megállni egyébként pláne egy diéta közepén, hogy ne vessünk szemet valamilyen finomságra, pláne vendégségben.

Na, de ha már megtörtént a bűnözés, mit tehetünk?

A karácsonyi evés alkalmával nyilván valamennyi plusz kilót felszedünk, amit a megevett étel kiürüléséig igenis hordunk magunkban. Ekkor tényleg felesleges felállni a mérlegre, mert nem azt mutatja, amit kellene.

Kasza Tibi szerint nem érdemes kimaradni a jóból, és azt is figyelembe kell venni, hogy valamikor igenis kell a bűnözés, hogy megmaradjon az egyensúly. Ha mindig csak feszített tempóban diétázunk, az sem jó. Néha azért érdemes kicsit elengedni a gyeplőt, és jól érezni magunkat.

Ezzel talán sokan egyet is érthetünk, hiszen az önsanyargatásnak tényleg semmi értelme nincs, hacsak nem tényleg ezt akarjuk tenni magunkkal. Egyébként annyit nem is lehet enni, hogy két-három nap alatt felhízzunk ugyanarra a szintre, ahonnan elindultunk.

Az is fontos szerinte, hogy ne bűntudattal gondoljunk az ünnepekre, ha már túl vagyunk rajta, hanem igenis örüljünk, mert együtt volt a család, finomakat ettünk, volt ajándékozás és ez mindennél fontosabb.

Az élőben egyébként volt olyan hozzászóló, aki viszont még kitolta a karácsonyt (valószínűleg ő még tovább ette a begjlit), de ezeket el kell engedni az énekes szerint.

Tudni kell határokat szabni és kijelenteni, mostantól igenis vége az evésnek és folytatjuk tovább a diétát. Természetesen ez azokra vonatkozik inkább, akik már belekezdtek ebbe az életmódváltásba. Akik pedig most kezdik (mondjuk újévi fogadalomként) az már más lapra tartozik, mert ott teljesen más motivációra van szükség.

Kasza Tibi egyébként a Tények Plusznak fogalmazott így korábban fogyásáról:

„108 kiló voltam, amikor azt mondtam, elég, és ma reggel 87,6 kilót mutatott a mérleg. Amikor tekergetem vissza a telefonomon a képeket, egész egyszerűen nem hiszem el. Az hagyján, hogy én ezt elfogadtam, de hogy ez a feleségemnek is oké volt…”

A 43 éves sztár azt követően váltott életmódot, hogy egy orvosi vizsgálat után a vérképe ijesztő eredményeket mutatott a májértékeinél. További vizsgálatok után hármas szintű zsírmájat diagnosztizáltak nála. Ez a rossz közérzeten kívül hosszabb távon komoly problémákat, így például májzsugort okozhat.

Címkép: pixabay.com

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel