Connect with us

Ismerjétek meg a Disco Nap vagány és megkapóan érzékeny hazai csajbandáját!

CULT

Ismerjétek meg a Disco Nap vagány és megkapóan érzékeny hazai csajbandáját!

Négy fővárosi lány a nyers, őszinte gitárzenét és a pasztelszínű ábrándokat ötvözi zenei-boszorkánykonyháján.


Magyarországon szinte hiánycikknek számítanak a női zenekarok, ám a magukat dreamy lo-fi girlbandként leíró Disco Nap olykor szelíd, máskor badass amazonjai fordítottak ezen a helyzeten.

A 2017-ben alakult banda a 2018-as Ladyfesten kezdett igazán erőteljes szárnybontogatásba, azóta számtalan koncerten bűvöletbe ejtették közönségüket, március 21-én pedig kislemez formában is megszületett bemutatkozó anyaguk, ami mesterien elegyíti a dreampop-ot a pszichedéliával és az indierockkal.

“A Disco Nap négy különböző személyiség és zenei világ találkozása, a fő kohéziós erő pedig a finom, lágy dallamok és a karcos zajok szimultán imádata. Az EP többek között ezért is kapta a Patchwork Blanket címet – három, hangzásában viszonylag eklektikus szám áll össze egy egésszé, amiben mind a négy tag szíve-lelke jelen van”

– fogalmazták meg a zenekar esszenciáját a lányok a KERET blogon.

A szuggesztív, keserédes, mégis felszabadult zenei utazást egy télzáró szeánsznak beillő koncerten, március 28-án az Instantban élőben is megtapasztalhatjátok.

Csóka Ági (ének), Farkas Márti (gitár), Hepp Ildikó (basszusgitár) és Pandi Ági (dob) pedig kicsit mélyebben is beavat minket a feminin energiákkal átitatott, őszinte és energikus dalok hátterébe:

A RELY alapvetően egy nagyon egyszerű, négy akkordos témából indult és a dalírás kezdetén ez némi feszülséget is okozott a zenekarban. Emiatt egy időre eltettük a polcra és amikor később elővettük, közösen rádöbbentünk, hogy mennyi lehetőséget rejt ez a négy akkord és végül egy elég súlyos szöveggel ellátva kifejezetten megszerettük mindennyian.

A NO RULES egy régebbi szám továbbfejelsztése, amit még Márti korábban talált ki. ‘Ott az eredeti indíttatás a felszabadultság érzés átvezetése, egy megindult állapot, mivel majd szétrobbantam örömömben a diplomamunka leadása után. Igazából ez az a korszak volt, amikor még csak félve fogtam gitárt. Ez az örömóda jött ki akkor fél óra alatt a kanapén egy napsütötte délután.’ A borítón szereplő lila lada is ehhez a dalhoz tartozik talán a legszorosabban, ugyanis ez kicsit ilyen road music jellegű. Már ígérgetjük egy ideje, de nyáron már tényleg forgatunk egy klippet ehhez a számhoz.

A FIRE úgy született egy nyári délelőttön, hogy Ildikó késett egy próbáról kb. 2 órát, mert akkor ért haza Berlinből és késett a repcsi is. Addig a lányok jammeltek a teremben és tök véletlenül összeraktak egy menő alapot. Mire Ildikó befutott, addigra körülbelül a teljes szám kipattant a fejükből, szöveggel, mindennel együtt, csak ki kellett egészíteni a basszustémával. Hát így. De persze vannak olyan számaink is, amik finomra hangolva születnek meg lassan, sok-sok vér, veríték nyomán. Most is dolgozunk kettőn a csütörtöki EP-bemutatóra.

Címkép: Palotás Ági, Fotó: Somi Krisztián, Grafikák: Székeny Nadin

 

Continue Reading
Ez is érdekelhet...

Még több CULT

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel