INSPIRÁLÓ

Videó – Állva éljenezték a Parkinson-kóros Michael J. Foxot életrajzi filmje premierjén, így van most a sztár

Már nagyon remeg, de még érthetően beszél, és tele van optimizmussal.
Sassy - sassy.hu
2023. február 01.


Megosztom
Link másolása

A most 61 éves színészt, Michael J. Foxot szinte soha nem látni nyilvánosan. Tavaly novemberben kivételt tett, megjelent egy gálán, mert humanitárius tevékenységéért megkapta a Jean Hersholt Humanitárius Díjat, és emellett egy tiszteletbeli Oscar-díjat is átvehetett színészkollégájától, Woody Harrelsontól.

A közönség akkor is hosszú percekig, állva tapsolta a súlyos Parkinson-kórban szenvedő színészt, aki egyedül ment fel a színpadra, és hosszan megölelte Harrelsont, mielőtt kicsit akadozva, de végtelen alázattal és humorral elmondott beszédében megköszönte a díjakat.

A sztár ugyanilyen alázattal beszélt néhány nappal ezelőtt a Sundance Filmfesztiválon is, ahol bemutatták életrajzi filmjét, Still címmel (az Apple TV+ műsorán látható).

A filmben, amelyet őrjöngő tapsviharral jutalmazott a közönség, Michael nemcsak archív felvételeken jelenik meg, hanem aktív szereplőként játszik és beszél is, most már jól látható remegése és mozgásproblémái ellenére.

A Vissza a jövőbe kultuszfilmek sztárja 29 éves volt, amikor a végzetes, folyamatos leépülést okozó Parkinson-kórt diagnosztizálták nála. Az elmúlt három évtized során hőseisen küzdött a betegséggel, és a saját magáról elnevezett alapítványán keresztül több, mint egymilliárd dollárt gyűjtött és adományozott Parkinson-kutatásokra.

Michael 1989 óta él házasságban Tracy Pollannel, három gyermekük van, már mind nagyok, huszonévesek. A premieren Tracy és a sztár gyerekei is megjelentek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michael J Fox (@realmikejfox) által megosztott bejegyzés

Michael J. Fox/Instagram

Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


INSPIRÁLÓ
Pikali Gerda őszinte vallomása: „Úgy éljük az életünket, mintha minden nap az utolsó lenne”
Rékasi Károly esténként mindig megvárja Gerdát az előadások után a színház előtt.
Sassy - sassy.hu
2023. március 16.


Megosztom
Link másolása

A színésznő nemrég őszintén beszélt a Rékasi Károllyal való kapcsolatáról, amit a Story magazin foglalt össze.

Pikali és Rékasi már 10 éve alkot egy párt, és most arról beszéltek az évforduló kapcsán, hogy folyamatosan dolgoznak a kapcsolatukon.

„Folyton azt mondják, hogy a szerelem elmúlik, hogy nagyjából meg is lehet határozni tudományos alapokon, mikor.

Én ezt nem is értem. Persze dolgozni kell rajta sokat, hogy megmaradjon az a tűz, az a fajta izgalmas vonzódás férfi és nő között. De azt hiszem, csak rajtunk múlik, hogy ne úgy éljünk évek múltán együtt, mint két testvér.

Én ma ugyanolyan szerelmes vagyok a férjembe, mint amikor azokat a szívecskéket rajzolgattam a szinkronszövegre.”

- mondta a színésznő a lapnak. Rékasi is mesélt a szerelmükről, és elárulta azt is, hogy mivel telnek a hétköznapjaik.

„Számunkra még az is izgalmas, amikor megvárom esténként Gerdát előadás után a színház előtt. Pedig gondolhatnánk erre úgy is, mint egy száraz praktikumra, hiszen ő nem vezet, ezért gyakran én viszem haza. Imádunk koncertre, moziba menni, vagy csak andalogni kettesben a Duna-parton. Igenis úgy éljük az életünket, mintha minden nap az utolsó lenne”

- tette hozzá Rékasi Károly.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
INSPIRÁLÓ
A Rovatból
Hat generáció egy képen! A 98 éves nő, akinek 230 ükunokája van, először találkozik a szépunokájával
Mae lassan egy évszázada született, túlélte mindegyik férjét és sajnos néhány gyerekét is. De a családja tovább növekszik.

Megosztom
Link másolása

A Kentuckyban élő család a héten került a címlapokra, miután a fotó vírusként terjedt a világhálón.

Hat élő generáció egy képen, ez tényleg nem mindennapi dolog. De hogy születhetett egyetlen nőnek 83 év alatt ennyi leszármazottja? Nos, minden 1940-ben kezdődött, amikor az akkor 16 éves Cordelia Mae Hawkins hozzáment a nála 34 évvel idősebb első férjéhez.

Amellett, hogy szült 13 saját gyereket, a házassággal mostohaanyja lett a férfi korábbi házasságából származó 10 másik gyereknek is.

A huszonhárom gyerek felnőtt, nekik is gyerekeik születtek, aztán unokáik, dédunokáik, ükunokáik, és most megszületett Mae első szépunokája. Jó, hogy erre a rokonsági fokra még épp van szavunk.

A fotót az egyik unoka, az 58 éves Gracie osztotta meg a Facebookon (lila pulóverben van), akinek a csöppség a saját dédunokája, és azt írta: „HAT (élő) generáció. MaeDell, Frances, Gracie, Jacqueline, Jaisline és Zhavia".

A büszke szépmama jelenleg egy idősek otthonában él, júliusban tölti be a 99. életévét, unokája szerint még mindig vág az agya - és tud egy-két dolgot a gyereknevelésről.

A családi találkozó egy pontján a kisbaba egy kicsit nyűgös lett, de Mae közbelépett. Így aztán született egy olyan családi kép is, amin a család legidősebb tagja csiklandozza a legfiatalabb talpát.

Az unoka szerint a nagymamájának nem volt sok pénze a gyerekei nevelése során, ennyi gyerek mellet nem is csoda, sem modern háztartási eszközei, sokáig még folyóvíz sem volt az otthonában.

Tudták, hogy nehéz életet élt, mégsem panaszkodott sosem. Mae lassan egy évszázada született, túlélte mindegyik férjét és sajnos néhány gyerekét is. De a családja tovább növekszik.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

INSPIRÁLÓ
Bruce Willist vidáman énekelve köszöntötte a családja a szülinapján – szeretettel vették körül a demenciával küzdő színészt
Mutatjuk a videót!
Sassy - sassy.hu
2023. március 20.


Megosztom
Link másolása

Megható poszttal köszöntötte Demi Moore a volt férjét, Bruce Willist.

A színész ugyanis most töltötte be a 68. életévét.

A család elénekelte neki a Happy Birthdayt, Bruce Willis pedig elfújta a tortán a gyertyát - ezt videóban tette közzé Instagramon Demi Moore.

"Boldog születésnapot BW! Annyira örülök, hogy ma téged köszönthetünk! Szeretlek, szeretem a családunkat!

Mindenkinek köszönjük a szeretetet és a jókívánságokat - mindannyian érezzük!"

- írta Demi Moore a posztszövegben.

Ahogy arról a sajtó beszámolt, 2022-ben abbahagyta a színészi pályát a 67 éves Bruce Willis, mert afáziát diagnosztizáltak nála. Ez a betegség a beszéd- és íráskészséget akadályozza.

„Bruce sok gondolkodás után döntött úgy, hogy feladja a karrierjét, amely oly sokat jelentett számára” – írta akkor a családja közös közleményben.

A 67 éves Willist azóta családja óvó szeretete veszi körül. Felesége, Emma és két kislányuk, Evelyn Penn és Mabel Ray vele van éjjel-nappal, és rengeteg időt tölt a színésszel a volt neje, Demi Moore, és három, már felnőtt lányuk is.

Idén az derült ki, hogy Bruce Willis olyan súlyos demenciával küzd, ami sajnos leépüléssel jár.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

INSPIRÁLÓ
A Rovatból
„Vastag combok, pufi karok, és még mindig szexi” – Sirokai Diána őszinte és önironikus videót posztolt a testéről
A magyar plus size modell ismét fontos dolgot üzent a nőknek.
Sassy - sassy.hu
2023. március 15.


Megosztom
Link másolása

Ismét ütős üzenettel rukkolt elő a magyar plus size modell.

Sirokai Diána egy videót publikált Instagramon, amivel fontos dologra kívánta felhívni a nők figyelmét.

"Megereszkedett mellek, vastag combok, cellulit, pufi karok - és még mindig szexi"

- írta a posztban.

Sirokai Diána egy világszerte ismert plus size modell és "self love aktivista". 16 évesen költözött ki Londonba, azóta ott él.

Ducimodellként elképesztően sikeres lett, Instagramon több mint egymillió követője van. Többször adott már interjút, és mesélte el, milyen út vezetett a karrierjéig.

"A Victoria's Secret azt mondta, az egész márkájuk arról szól, hogy ők egy fantáziavilágot árulnak, a plus size pedig számukra nem fantáziavilág"

- árulta el Lakatos Leventének a Levente Klubja című műsorban tavaly.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk