Connect with us

Íme egy csokor apai tanács, amiktől egy összetört szív is gyorsabban összeforr

LOVE

Íme egy csokor apai tanács, amiktől egy összetört szív is gyorsabban összeforr

Olykor egy apa tömör, őszinte bölcsessége a lehető legjobb gyógyír.


Mikor szerelmi bánatunk van, talán első körben édesanyánk vagy barátaink nyugtató szavait keressük, ám gyakran kiderül, hogy valójában egy velős apai félmondat is instant orvossággá válhat sajgó lelkünk számára. Talán mert férfi szemmel nézik a szituációt, vagy mert éveik során ők is megtapasztalták a romantikus drámák mindkét oldalát, a lényeg, hogy akár egy kis dózis apai lelkizés is csodákat művelhet. Az Elite Daily 7 apukát kérdezett legbölcsebb tanácsaikról.

1. Az idő gyógyít 

Jorge, 54 éves: “Az idő mindent meggyógyít. Adj magadnak engedélyt arra, hogy meggyászold a kapcsolat elvesztését és békélj meg azzal, hogy egy darabig csak magadra támaszkodsz majd.”

2. Rengeteg hal van a tengerben

Dennis, 64 éves: “Apaként mindig azt mondom a lányomnak: ‘a férfiak olyanok, mint az autók az utcán; minden percben jön egy következő.'”

3. Idővel könnyebb lesz

Patrick, 56 éves: “Minden nap egy kicsit könnyebb lesz és hamarosan az egész csupán egy emlék marad a múltból. Legyél igaz önmagadhoz és akkor a jövő is új embereket tartogat majd.”

4. A fájdalom el fog múlni

Kenny, 45 éves: “Előbb-utóbb elmúlik. Lehet, hogy most a legnagyobb fájdalmat érzed és azt hiszed, hogy soha nem fog véget érni, de végül igenis elfog és túl leszel rajta. Nem vagyok benne biztos, hogy ez segítség, de abban igen, hogy ez az igazság. Túl fogsz lendülni rajta.”

5. A szerelem nem szenvedés

John, 64 éves: “Tudod, hogy rögtön ezzel a klisével jönnék: ‘Hol lakik? Meg akarom ölni.’ De azt is tudod, hogy ez csak azt jelenti, hogy szeretlek és nem akarom, hogy bárki bántson. És ha az emberek mégis bántanak, szeretném, ha tudnád, hogy rengetegen szeretnek. És ha valaki tényleg szeret, az nem tesz ki semmiféle szenvedésnek.”

6. Ez egy fizikai és egy érzelmi dolog is 

Marc, 46 éves: “Az összetört szív nagy  szívás. És ugyanannyira fizikai, mint amennyire érzelmi dolog. Engedned kell magadnak, hogy átérezd ezt.”

7. A szerelem nem lehet nehéz

Sharif, 68 éves: “Ha folyamatosan veszekedtetek és próbálkoztatok életben tartani a kapcsolatot, akkor nem a megfelelő ember mellett voltatok. Amikor az igazival vagy, olyankor nem nehéz. Sőt, kifejezetten könnyű. És ha rájuk találsz, sosem fogod újra így érezni magad.”

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel