Connect with us

Nézd meg a világ egyik leghíresebb fenekét – a lány egy fillért se keresett vele

Fotó: Pexels

TRENDY

Nézd meg a világ egyik leghíresebb fenekét – a lány egy fillért se keresett vele

A fotós viszont meggazdagodott belőle.


Rengetegen rajongtak Nyugat-Európában, elsősorban az Egyesült Királyságban egy fiatal, szőke lányért. Pedig az arcát nem is ismerték. Csak hátulról látták. A róla készült plakát a fiúszobák dísze volt.

És az a póz, illetve a jelenet, amelyet az 1970-es években készítettek, a világon az egyik legismertebb. Olyan jelentős szerepet töltött be a mainstream kultúrában, hogy ha valaki megemlíti a Tennis Girlt, egy csomóan kapásból tudni fogják, miről van szó.

A képen egy lány látható, aki a jobb kezében teniszütőt tart, a bal kezével pedig felhúzza a ruháját, és megmutatja, hogy a teniszruha alatt nincs rajta bugyi.

Néhány évvel ezelőtt a fotón szereplő nő, egy háromgyermekes édesanya, felfedte kilétét, megmutatta magát, és a fotó keletkezésének körülményeiről is beszélt. Évtizedekig hiába győzködték, hogy álljon a nyilvánosság elé, és fedje fel a kilétét, erre 2011-ig nem volt hajlandó. Akkor viszont interjút adott, és készült vele néhány kép az ikonikus fotóval.

Fiona Butler 18 éves diák volt 1976-ban. Az akkori barátja, Martin Elliott fotózással foglalkozott.

Meggyőzte a lányt, hogy hadd fényképezze le ebben a pózban. A lány belement, annak ellenére, hogy nem különösebben kedvelte a teniszt.

A fotó 1976 szeptemberének egyik ködös délutánján készült a Birminghami Egyetem teniszpályáján. Fiona Butler ruháját az egyik barátnője varrta, a teniszütőt is kölcsön kapta, a képen látható teniszlabdákkal pedig a kutyái játszottak.

A nő elmondta, hogy ő a képért egy fillért sem kapott. A barátja azonban eladta a fotó felhasználásának jogát, keresett vele körülbelül 250 ezer fontot, de a lánynak nem fizetett ebből semmit. Ő azért büszke a képre és a pózra.

A fotó naptáras poszterként jelent meg. Világszerte 2 millió példányban kelt el. Fiona Butler – aki szabadúszó illusztrátorként dolgozik, és egy üzletember felesége – azt is elmesélte, hogy lányai szokták mondani az embereknek, hogy az édesanyjuk látható az ikonikus fotón, de rendszerint nem hiszik el.

A címkép illusztráció (Pexels). Forrás: SZMO

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel