Connect with us

Ilyen magyarként mindent nulláról kezdeni Ausztráliában

LIFE

Ilyen magyarként mindent nulláról kezdeni Ausztráliában

Cha-Cha itthon menő rockzenész volt, de aztán mindent hátrahagyva a világ túloldalára költözött. Elmeséli, hogy sikerült.


Csanádi Krisztián itthon mindenki csak Cha-Cha-nak hívja.  A Kowalsky meg a Vega gitárosaként ismerték meg a zenekar rajongói. Öt évig játszott az együttesben, ezalatt több száz közös fellépésük volt, 2011-ben azonban belső konfliktusok miatt két társával együtt kivált a zenekarból.

Ezután megalapították a Los Vegast, ahol ő lett a frontember, de egy évvel később úgy döntött, külföldön kezd új életet.

Feleségével és kisfiával hat éve vándoroltak ki Ausztráliába, ahol kapcsolatok és előre leszervezett munkalehetőség nélkül próbáltak boldogulni.

“Nem várt minket kint senki, teljesen ismeretlen volt az egész dolog, így fel kellett találni magunkat nagyon gyorsan, mert Ausztrália nem olcsó hely.” – meséli.

“Beköltöztünk egy diákszállásra egy szobába hárman, és egy hónapig ott laktunk. Sok mindent átértékel az ember, amikor nincs külön fürdője és WC-je, hogy mást ne említsek… Mintha kollégisták lettünk volna egy alig 4 éves gyerekkel.”

“Nem volt egyszerű, de kárpótolt minket mindenért a város és az ausztrál emberek.”

És hogy a család hogyan élte meg mindezt?

“Nézd, mi öt évet keményen dolgoztunk azért, hogy megkapjuk a letelepedési engedélyt. Öt év alatt ötször költöztünk, három különböző városban laktunk. Rengeteg szarságon átmentünk közösen, ami vagy megerősít egy családot, vagy szétzilál. Mindkettőre láttunk példát, mi kitartottunk.”

“A feleségem elvégzett egy kétéves főiskolai képzést, ami nem volt egyszerű, főleg ha figyelembe vesszük, hogy milyen szintű nyelvtudás kell mondjuk ahhoz, hogy angolul tanulj közgazdaságtant vagy könyvelést. De valahogy meglettek a vizsgák. (mosolyog) A fiunknak megpróbáltuk olyan könnyűvé tenni a változást, amennyire csak lehetett, és szerintem nagyon jól átvészelt minden időszakot.”

Hogy mit volt a legnehezebb megszokni, könnyen találtak-e odakint munkát és új ismerősöket, arról a Szeretlek Magyarország cikkében olvashattok tovább.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel