Connect with us

Honnan tudhatod, hogy készen állsz a szexre?

Kép: Pixabay

LOVE

Honnan tudhatod, hogy készen állsz a szexre?

Tedd fel magadnak ezt a 7 kérdést és kiderül.


Sokak szerint a szex a világ egyik legjobb dolga – na de nem minden áron! Sajnos vannak olyanok – nem is kevesen – akik már azelőtt fejest ugranak a szexuális életbe, hogy tisztában lennének azzal, miről szól és hogyan is működik ez egyáltalán, és persze fogalmuk sincs arról, mi mindennel jár az élvezeten kívül.

Ha te sem vagy biztos abban, hogy készen állsz-e arra, hogy lefeküdj valakivel, tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

Megbízol a párodban?

Mindenhonnan ezt hallhatod, és nem véletlenül: a megfelelő partner a kulcs a jó szexhez. Akkor van itt az ideje az első alkalomnak (akár ténylegesen, akár csak az új szerelmeddel való első szeretkezés), ha fizikailag és érzelmileg is biztonságban érzed magad a párod mellett.

Ha teljesen megbízol benne és biztos vagy abban, hogy a hozzád való fiúval vagy, akkor a szex is örömteli lesz. Ha vannak kételyeid a pároddal vagy a kapcsolatoddal, esetleg magaddal kapcsolatban, csak fájdalmat és stresszt okozol magadnak, ha lefekszel vele.

Tudod, mire vágysz a szexben?

Ezt úgy tudod meg legegyszerűbben, ha elképzeled, ahogy a pároddal szertkeztek. Önkéntelenül is olyan szituációk jelennek meg előtted, amire vágysz. Így rájöhetsz, mi esik neked jól, hol vannak az érzékeny pontjaid, mit szeretnél, ha a párod csinálna veled. Tudnod kell azt is, hogy elég bátornak érzed-e magad ahhoz, hogy ha valami nem jó, megmondd a párodnak.

Ha ezektől inkább zavarba jössz és kényelmetlenül érzed magad tőle, még ne kísérletezz a szexszel, inkább próbáld meg jobban megismerni a saját testedet.

A muszturbálás sokat segít abban, hogy rájöjj, mi esik jól neked, és ha csak te csinálod magadnak, nem is annyira ijesztő a dolog. Nem biztos, hogy rögtön hatalmas orgazmust élsz át, de jóleső érzés lesz.

Biztos, hogy akarod?

Párkapcsolatban sokan úgy érezzük, hogy meg kell tennünk bizonyos dolgokat a párunkért, ami teljesen természetes és szükséges is két egymást szerető ember között.

De a szex nem lehet egy kötelező dolog, amibe csak a másik kedvéért mész bele. Csak akkor feküdj le vele, ha te is úgy érzed, hogy itt az ideje és készen állsz rá.

Mersz beszélni a teherbeesésről és a”ciki” betegségekről?

Ha kínosnak érzed, ha a szexuálisan terjedő betegségekről beszéltek a pároddal, még nem vagy kész a szexre. Ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a szeretkezés nem csak az örömszerzésről szól, hanem akár fertőzésekkel is járhat. Bárkivel előfordulhat, hogy kisebb-nagyobb betegségeket szed össze aktus közben, főleg ha nem védekezik rendesen. Tudnod kell beszélni erről a pároddal, és mielőtt egymásnak estek, jó, ha tisztában vagytok azzal, volt-e már korábban bármilyen ilyen jellegű betegségetek (ha már van tapasztalatotok a szexben). Ugyanilyen fontos, hogy a védekezésről és az esetleges teherbeesésről is tudjatok beszélni egymással.

Ezek nyilván nem a legkellemesebb és legromantikusabb témák, de mivel a szexuális élet ezekkel is együtt jár, fel kell készülnötök mindenre.

Nem para, ha meztelen vagy és “takarítanod kell” magatok után?

Az első együttlétnél (akár a legeslegelső, akár csak az első az új partnerrel) sokan cikinek érzik, hogy teljesen le kell vetkőzniük a másik előtt, még akkor is, ha szeretik a párjukat.

Ha tele vagy gátlásokkal és nem tudod elképzelni, hogy tök pucéran mutatkozz a szerelmed előtt, még jobb, ha vársz.

A meztelenségen kívül azzal is számolnod kell, hogy a szex során különböző testnedvek keletkeznek, így az aktus után “takarítanod” is kell. Ha ez számodra undorító, szintén azt ajánljuk, hogy a maszturbálással próbálkozz inkább, az segít abban is, hogy megbarátkozz ezzel.

Képes lennél nemet mondani?

A legfontosabb dolog, hogy

soha ne érezd úgy, hogy bele kell menned valamibe, amibe nem szeretnél.

Ha mégis megteszed, közben is bármikor nemet mondhatsz, ettől pedig nem kell kényelmetlenül vagy idegesnek érezned magad. Ha megfelelő emberrel vagy, meg fogja érteni és nem erőltet olyasmit, amit te nem akarsz.

Vágysz a szexre, vagy csak kényszernek érzed?

Ha nem érzed úgy, hogy vágysz a testi kontaktusra, ha nem kívánod a párodat, és nem indítanak be a közös, intim pillanataitok, akkor nem lesz igazi élmény számodra az első szex. Ezt sajnos nem tudod irányítani, belülről kell érezned a vágyat.

Sokat segít, ha megbízol a párodban, testileg és lelkileg is vonzódsz hozzá, ő pedig kellőképpen türelmes hozzád. Mielőtt lefeküdnél vele, gondold végig, te hogyan képzeled el vele a szexet, mi esne jól neked, és ő mivel tenne boldoggá. Az sem árt, ha sok romantikus programot szerveztek, hogy még jobban egymásra hangolódjatok.

Forrás: Teen Vogue

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel