Connect with us

Hol tanulj tovább? – Ezek a legjobb magyar egyetemek a friss rangsor szerint

Kép: Wikimedia Commons

LIFE

Hol tanulj tovább? – Ezek a legjobb magyar egyetemek a friss rangsor szerint

A top 10-es listában fővárosi és vidéki egyetemek is helyet kaptak.


Megjelent a HVG friss, 2019-es magyarországi felsőoktatási rangsora, amiből kiderült, melyik a 10 legjobb egyetem az országban. A lista olyan szempontok alapján készült, mint például mennyi jelentkező rendelkezett nyelvvizsgával, mennyien jelölték meg első helyen az adott egyetemet, mennyi oktató rendelkezik tudományos fokozattal stb – írja az szmo.hu.

A rangsor szerint a legjobb magyar egyetem jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll, amely az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsorban az első helyen áll.

Az ELTE után következik a Szegedi Tudományegyetem, a harmadik pedig a Debreceni Egyetem. A negyedik helyet holtversenyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem szerezte meg.

A karok között is az ELTE a legjobb, a Bölcsészettudományi Kar a legerősebb az országban. A második szintén az ELTE Természettudományi Kara, míg a harmadik helyen a a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar.

A hallgató kiválóság szerint viszont a Budapesti Corvinus Egyetem a legjobb, csak utána következik az ELTE, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

A legjobb felsőoktatási intézmények listájára még a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem került fel.

A részletes rangsort ide kattintva nézheted meg.

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel