Connect with us

Hogyan szedd le a géllakkodat otthon, könnyen és olcsón

TRENDY

Hogyan szedd le a géllakkodat otthon, könnyen és olcsón

Fölösleges vagyonokat fizetni a manikűrösnek. Íme a módszer, és a lakk úgy lejön, mint a huzat.


A géllakk eltávolításához általában manikűröshöz fordulunk, pedig ezért teljesen fölösleges fizetni. Otthon is félóra alatt leszedheted a lenőtt, vagy csak megunt lakkot. Azután ha újat akarsz feltetetni, mehetsz a körmöshöz, de az már jóval olcsóbb lesz. A géllakk eltávolításának módszere tulajdonképpen teljesen ugyanaz, mint amit a szalonban csinálnak.

#1 Csiszold le a lakk felső rétegét

Ehhez elég egy viszonylag durva körömreszelő. Nem kell erősen rányomni, csak csiszolj a lakkon párat, amíg a felső, csillogó fedőréteg el nem tűnik.

#2 Áztasd be a körmeidet acetonos vattába

A vattakorong a legpraktikusabb, de sima vattapamacsok is megteszik. Itasd át a vattát jó alaposan körömlakklemosóval (az acetonos a leghatékonyabb), és egyesével bugyoláld bele mind a tíz ujjvégedet. Utána “csomagold be” mindegyiket alufóliába. Kezdd a kevésbé domináns kezeddel (tehát ha jobbkezes vagy, akkor a ballal).

#3 Mosd le a megmaradt lakkot

Áztasd a körmeidet körülbelül 15 percig, utána pedig mintha sima lakkot mosnál le, az acetonos vattával dörzsöld le a körmödről a géllakk maradékát. Ha ez nem elég, használj egy tompa végű körömágy-visszatolót, az teljesen leszedi.

#4 Kend be a körmödet olajjal vagy kézkrémmel, és hagyd egy kicsit rajta

Ha régóta van géllakkod, beletelhet egy kis időbe, amíg a körmöd regenerálódik, és megerősödik. De ha ezután rögtön újra begéllakkoztatod, azt is probléma nélkül megteheted. A lakk előtt a manikűrös úgyis alaposan lefertőtleníti a körmeidet.

Seventeen

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel