Connect with us

Hogyan lehetsz ellenállhatatlan – a pszichológusok szerint ez a 10 dolog jellemző az emberekre, akiket mindenki szeret

Fotó: Pexels

LIFE

Hogyan lehetsz ellenállhatatlan – a pszichológusok szerint ez a 10 dolog jellemző az emberekre, akiket mindenki szeret

Nem, nem a külső számít! Nézd meg, milyen apróságokat elég megtenned ahhoz, hogy mindenki odalegyen érted…


Szépség, kisugárzás, sárm, intelligencia. Azt hisszük, hogy ha ezek a tulajdonságok valakiben megvannak, máris mindenki szereti őket. Ha meg nincsenek, akkor ha megfeszül, akkor sem lesz közkedvelt. Nos, a pszichológusok szerint nem így van. A közkedvelt emberek egyáltalán nem a külsejükkel hódítanak, hanem főként ezzel a tíz dologgal.

#1 Mindenkivel úgy bánnak, ahogy az illető a legjobban vágyik rá

Az ellenállhatatlan emberek egyszerűen megérzik, kivel hogy kell bánni. Nem mindenkivel egyformán kedvesek, de “szimatuk” van arra, hogy valaki mondjuk azt kedveli, ha felnéznek rá, más azt, ha megnevettetik, megint más azt, ha dicsérik a humorát. Ehhez persze antenna kell, de gyakorolni is érdemes, bele lehet jönni.

#2 Önazonosak

Vagyis soha nem maszkolnak, nem akarnak másnak mutatkozni, mint amik. Nem tökéletesek, sőt. De vállalják a hülyeségeiket is, sőt, nevetni is tudnak rajtuk. Őszinték, nyitottak, vannak elveik. Nincs ennél ellenállhatatlanabb.

#3 Megbocsátóak

Bizony. Mivel nagyon empatikusak, képesek beleélni magukat a másik helyzetébe, és megérteni őt. Elfogadják, hogy sokfélék vagyunk, sokféle érzéssel, mozgatórugóval, sebbel, hibával. Ezért elnézik az apró gyengeségeket, baklövéseket.

#4 Mosolygósak

Próbáld ki egyszer, csodát tesz. A közkedvelt emberek mindenkire tudnak mosolyogni, mindenkivel azt éreztetik: “Jó, hogy látlak, örülök, hogy veled lehetek.” Mosolyogj többet, mint amennyihez kedved van, hidd el, még a saját közérzetedre is varázslatos hatással lesz.

#5 Élvezik az életet

Ez nem azt jelenti, hogy nekik mindig, minden sikerül. De elfogadják, hogy az élet – még ha tele is van hullámvölgyekkel -, egy hatalmas csoda, egy nagy kaland. Élvezik minden pillanatát, és állandó panaszkodás helyett csak úgy sugározzák magukból az életörömöt.

#6 Ápolják az emberi kapcsolataikat

Nem bandáznak mindenkivel, de a hozzájuk közel állókat, a családot, a szerelmüket, az értékes barátságaikat megbecsülik és fenntartják. Nap, mint nap tesznek azért, hogy a szeretteik szeretve érezzék magukat. Ezek sokszor csak apróságok (egy kedves üzenet, egy pár perces, bátorító beszélgetés), de rengeteget számítanak.

#7 Keményen dolgoznak

Érdekes, a szakértők szerint a lustaság az emberek szemében nem szexi. 🙂 A közkedvelt emberek általában kötelességtudóak, tisztában vannak vele, hogy az életben semmit nem adnak ingyen. Megdolgoznak mindenért, nem várják a sült galambot.

#8 Odafigyelnek

Ha megkérdezik, hogy vagy, TÉNYLEG kíváncsiak a válaszra. Meghallgatják a másikat, valós tanácsokat, visszajelzéseket adnak. Lehet, hogy ez az odafigyelés csak néhány perc, mert többre nincs idő, de a másik embernek akkor is sokat jelent.

#9 Jó a modoruk

Az ellenállhatatlan embereknek általában volt gyerekszobája. Ez nem azt jelenti, hogy néha nem gurulnak be, vagy nem mondják meg őszintén a véleményüket, de mindezt normális stílusban teszik. Ismerik a “kérem” és a “köszönöm” szavak fontosságát, az alapvető, kulturált viselkedési szabályokat. Mindenkinek megadják a kellő tiszteletet.

#10 Valódiak

Ez kicsit olyan, mint a már említett önazonosság. A lényeg, hogy van önbecsülésük, és nincs szükségük arra, hogy mindig, mindenkinek megfeleljenek. Vállalják önmagukat, nem hízelegnek, nem kaparnak az elismerésért. A szakértők szerint ez a tulajdonság mindennél jobban vonzza az embereket.

HigherPerspective

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel