Connect with us

Hány tonna popcorn fogy hetente? Ezeket biztosan nem tudtad a moziról!

CULT

Hány tonna popcorn fogy hetente? Ezeket biztosan nem tudtad a moziról!

A népszerű youtuber, Lina 10 elképesztő érdekességet derített ki a moziról. Te hányat tudtál közülük?


Valószínűleg mindenki emlékszik még a legelső mozis élményére. A popcorn csalogató illatára, az izgatott várakozásra az előzetesek alatt és a pillanatra mikor elindul a várva várt film. Én először 6 évesen voltam moziban, éppenséggel pont a győri Cinema Cityben. Nem túlzok azzal, hogy szerelem volt első látásra.

Ahogyan azt már korábban mi is megírtuk nektek, november 11-től a hét végéig Filmünnep részesei lehettek az ország összes Cinema Cityjében. A négynapos akció alatt ugyanis a 2D-s filmekre mindössze 900 forintba kerül a jegy, a 3D-s vetítésre pedig 1100 forint plusz szemüveg áron ülhetsz be a terembe. Olyan mozifilmeket nézhetünk meg, mint Diana új életrajzi filmje, a Spencer, a nagy sikerű Dűne vagy a 007 Nincs idő meghalni.

A Filmünnep alkalmából az egyik legnépszerűbb magyar youtuber és influenszer, Lina, készített videót a moziról. Olyan 10 érdekességet gyűjtött össze, amik valószínűleg a ti fantáziátokat és régóta megmozgatják.

Vajon hány tonna popcornt fogyasztunk el a filmek alatt? Mitől függ, hogy meddig játszanak egy filmet?

Ezekre Lina mind elhozta nekünk a válaszokat. Lássuk a legizgalmasabb tényeket!
Többször is bosszankodva tapasztaltam, hogy egy-egy filmet az istenért se vetítenek feliratosan, csak szinkronosan. Ilyenkor teljesen felesleges a mozi dolgozóit bombázni problémánkkal. A szinkronról és a feliratról ugyanis a forgalmazó dönt, a mozihálózatnak semmiféle beleszólása sincsen.

Emlékeztek még, meddig játszották a 2008-as musicalt, a Mamma Mia!-t?

Majdnem fél évig! Az Abba dalokat feldolgozó nyári limonádé ugyanis akkora sikert aratott, hogy a nézettség nem csökkent, ezért tovább vetítették. A filmek sorsáról egyébként általában 2 hét alatt döntenek, a szombati nézettségi számok alapján. A kevésbé látogatott filmeket akár ezután már le is vehetik a műsorról.

via GIPHY

Rengetegen csak a popcorn miatt is képesek beülni egy vetítésre. Teljesen összefonódott már a film élménye és az ottani büfé kajái. Így nem lehet véletlen, hogy hetente országosan 7,5 tonna popcornt fogyasztunk el.

Ennek az ellenállhatatlan ízét a kókuszolaj mellé adott titkos fűszer adja. Ettől sárgásabb a színe, és a plusz sósságát is így nyeri el. Természetesen a mozi nem árulta el mi ez a rejtélyes összetevő, úgyhogy ha jó popcornt akarunk enni, továbbra is a Cinema Citybe kell látogatnunk.

Még három napig rendkívül jó áron mozizhatunk, úgyhogy érdemes megfűzni a barátnőket, pasikat egy szuper esti programra!

Ha a többi érdekességre is kíváncsiak vagytok, itt megnézhetitek Lina videóját:

Forrás: Youtube/Lina

Még több CULT

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel