Connect with us

Ha ezt a mondat elhangzik veszekedés közben, akkor nagy a baj

Konfliktus és veszekedés a párkapcsolatban

LOVE

Ha ezt a mondat elhangzik veszekedés közben, akkor nagy a baj

Jelzés számotokra, hogy valami nem jól működik a kapcsolatotokban.


Van egy bizonyos mondat, ami ha elhangzik veszekedéskor, jelzi, hogy ott valami probléma van. Jó hír, hogy a kommunikációs szakértő szerint ez a probléma orvosolható.

A szilárd párkapcsolatokhoz elengedhetetlen a jó kommunikációra. De néha még ott is zavar támad, ahol megfelelő a kommunikáció a pár két tagja között. Susan Kulakowski szakértő arra hívta fel a figyelmet a Yourtango-n megjelent írásában, hogy

az a mondat, ami jelzi, hogy nem működik megfelelően a kommunikáció, a “Nem beszélhetsz így velem!”

Úgy véli, ezt a frusztráció mondatja velünk a kommunikációs kudarcok idején. És mi, vagy a párunk azért érezzük fontosnak kimondani, mert nem kapjuk meg a kellő figyelmet, vagy mert egyikünk sem figyel a másikra.

A szakértő szerint úgy lehet jó kommunikációt folytatni a stabil párkapcsolat érdekében, ha figyelmesen, értő módon hallgatjuk meg a másikat, és nem a legrosszabbat feltételezzük a másikról.

Ha korábbi kapcsolatainkban megbántottak bennünket, igazságtalanság ért bennünket, kudarcaink vannak, akkor ez elraktározódik, és hajlamosak leszünk arra, hogy mindig támadásra készen álljunk, hogy megvédjük magunkat. Ha úgy érezzük, a párunk nem ért meg bennünket, harciasabbá válunk és kétségbeesetten törekszünk arra, hogy a számunkra fontos személy végre figyeljen ránk. És bár csak az a szándékunk, hogy megértsenek bennünket, előfordul, hogy csak indulatosan vagdalkozunk,

Ám ebből a rossz kommunikációs körből ki lehet lépni. Ha tehát eddig a pontig eljutunk, és elhangzik ez a mondat vita közben, a legjobb, ha veszünk egy nagy levegőt, magunkban tízig számolunk, mielőtt megszólalnánk, és semmi mást nem teszünk, minthogy figyelmesen hallgatni kezdjük a másikat.

Bármit is mond ezután a párunk, ítélkezés nélkül hallgassuk végig. Fogadjuk el az, hogy lehet, hogy van abban igazság, amit mond nekünk.

És miután meghallgattuk a párunkat, arra válaszoljunk, ami elhangzott, a régi érzéseinket félresöpörve, személyeskedés nélkül.

Forrás: Yourtango

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel