GYEREK

Megszületett Debreczeni Zita és Gianni Annoni második babája

A pár egyelőre még nem tette közzé a gólyahírt.

Megosztom
Link másolása

Debreczeni Zita és Gianni Annoni sok nehézség után, több, mint két és fél évvel első kisfiuk születését követően jelentette be a nagy hírt, miszerint másodjára is szülők lesznek. Zita és Gianni sok évig próbálkoztak mesterséges megtermékenyítéssel. Most a Blikk kórházi forrásai szerint azonban nagy a boldogság, megszületett a pár második kisfia.

Az egykor modellből lett fotós, Debreczeni Zita a közösségi médiában vallott második terhességéről, amit nem meglepő módon nehezebbnek érzett az elsőnél:

„Egyértelműen a második várandósságom a nehezebb! Most van egy kétéves, örökmozgó, dacos kisfiam, aki folyamatos figyelmet igényel. Az első babát a Covid idején vártam, és lényegesen többet tudtam pihenni.”

Mint kiderült, újszülött kisfiuk előtt Zitáék átélték, amit senki sem szeretne átélni:

„Nem beszéltem még erről, de... volt egy spontán vetélésem márciusban, a 10. héten, ami nagy trauma volt. Autóban ültünk, félre kellett állnunk az úton, és a férjem, Gianni azonnal a kórházba sietett velem, toltak is be a műtőbe”

– árulta el Zita a szeptemberi InStyle magazinnak. Az interjúból az is kiderült, hogy ez volt az első vetélése, habár előtte évekig próbálkoztak lombik programmal.

„Ez az első alkalom, hogy ilyen történt velem, nagyon nehéz átélni. Már teljesen beleéltük magunkat, elhittük, hogy most nem kell hat évet várnunk, és tényleg sikerült.”

„Járt az agyunk, hogy hova tesszük a kiságyat, a pelenkázót... Nehéz volt megélni ezt a tragédiát... Kaptunk egy pofont az élettől, amely jelezte, hogy azért nem minden fenékig tejfel.”


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GYEREK
Ezeket a hülye keresztneveket nem bírja elviselni az óvónő – legrosszabb, amikor kreatívkodnak a szülők
Azért a sztárok is élen járnak abban, hogy egy életre megszívassák a gyerekeiket az utónevekkel...
Fotók: Artem Nedzelskiy/Unsplash - sassy.hu
2023. március 27.


Megosztom
Link másolása

Rendszeresen hatalmas vitákat kavar angolszász kultúrájú országokban az, hogy milyen keresztneveket adnak a szülők a gyerekeiknek.

Az Egyesült Államokban például szinte bármilyen utónév adható, nincsen olyan szabályozás, mint Magyarországon.

A hírességek élen járnak abban, hogyan lehet különleges, egyedi, (vagy annak gondolt), sőt, egyenesen bizarr és hülye nevet adni a gyermeküknek.

Demi Moroe és Bruce Willis lányai például a Rumer Glenn, a Scout LaRue és a Tallulah Belle nevet kapták. Kim Kardashian és Kanye West gyermekének neve North West lett - ezzel bekerültek egy válogatásba, amiben az a 15 legszörnyűbb név szerepel, amit sztárok adtak a gyerekeiknek.

Most Redditen írta meg egy nő, aki óvodában dolgozik, hogy melyek a legborzasztóbb nevek, amikkel eddig találkozott.

A listát a Braxtyn nyitotta - ezt a nevet egy kisfiú kapta - ezt követte egy kislány neve, az Eshleigh - ami nem tévesztendő össze az Ashleigh-vel. A Wesleigh és az Addalynn voltak a két következő rettenetes női név. Egy kisfiút pedig Satchelnek hívtak, de találkozott már Dutton és Trucker fiúnévvel is.

Egy dolog a szokatlan keresztnév, de a nő szerint az is szörnyű, amikor kreatívkodnak a szülők, és például más írásmóddal adják a megszokott utóneveket a gyereküknek.

Erre is látott már példát: Aliss (amit ugyanúgy kell ejteni, mint az Alice nevet), de az Aydrien (Adrien), a Chosyn, a Payshence (Patience) és a Suttyn is szerepelt a listán.

Redditen reagált pár felhasználó a posztra, egyikük azt írta, hogy Patience gyönyörű név, nem érdemli meg, hogy így elbánjanak vele.

Egy másik pedig elárulta, hogy egyszer ismert egy ikerpárt, amelynek a tagjai a Angel Heavens és a Heavens Angel nevet viselték...

Forrás: The Sun

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
GYEREK
„Anya, ne sírj, már minden rendben lesz” - így vigasztalta Tóth Gabit a kislánya a kórházban
„Ültem a kis erőtlenül fekvő teste mellett, mindenhonnan valami zsinór lógott ki a paplan alól, pár néma könnycseppet engedtem magamnak…” – írta az énekesnő a blogjában.
Sassy - sassy.hu
2023. március 27.


Megosztom
Link másolása

Nem elég a házfelújítás és a költözés, Tóth Gabiéknak egy gyerekbetegséggel is meg kellett küzdeniük.

A kislányuk ugyanis kórházba került, miután furcsán kezdte venni a levegőt. Az énekesnő egy blogb ejegyzésben írta le, mi történt, és azt, hogy miylen érzések kavarogtak benne.

"Kicsivel több mint egy héttel ezelőtt Hanni náthás lett. Ez még nem is ijesztett meg az elején, hiszen több betegségen vagyunk túl együtt, tudjuk a protokollt. Az azonban már aggasztott, hogy 2-3 nap után sem enyhültek a tünetek, sőt, Hanni elkezdte furcsán venni a levegőt. Bárkinek beszéltem róla, hogy érzem, valami nincs rendben, mindenki nyugtatgatott és a hipochondriámra fogták a túlzott aggódást. De nem nyugodtam meg, mert ismerem a lányomat, szó szerint ismerem minden lélegzetvételét, és a zsigereimben éreztem, hogy ez már nem csak egy kis nátha"

- írta a blogbejegyzésben Tóth Gabi.

"A covid óta van otthon véroxigénszint-mérőnk, így hirtelen felindulásból megmértem a szaturációját és azt hittem, rosszul látok. Azt rögtön tudtam, hogy ez az érték nem jó. Nagyon nem!"

- figyelmeztetett az énekesnő. A szaturáció miatt szakembertől kért tanácsot Tóth Gabi, és amikor az volt a válasz, hogy kórházba kell vinnie, nem is késlekedett.

"Jelenleg már 5. napja vagyunk a Bethesda gyermekkórházban, és még mindig nehéz szívvel írom ezeket a sorokat"

- írta az énekesnő.

"Ezek a napok a teljes kétségbeesésben teltek. Volt, hogy Hanni kihányta az antibiotikumot, máskor meg annyi ereje sem volt, hogy felüljön az ágyban. Tartottam a gyenge kis testét, és minden idegszálammal arra koncentráltam, hogy én erős maradjak, mert most nem omolhatok össze, én nem gyengülhetek el. Aztán a 3. napon én is elkaptam valami vírust, így átkerültünk egy kétágyas szobába"

- folytatta Tóth Gabi.

"Nagyon hiányzott a családom, és az, hogy végre jól kisírhassam magam. Hanni előtt sokáig sikerült visszatartani a sírást, hiszen őt nem ijeszthetem meg, de egyszer előfordult, hogy amikor ültem a kis erőtlenül fekvő teste mellett, mindenhonnan valami zsinór lógott ki a paplan alól, azt hittem, hogy nem látja és pár néma könnycseppet engedtem magamnak… és képzeljétek, rosszul hittem. Még így is felemelte a kis kezét és megsimogatta az arcomat. Az én kicsi babám most is figyel, és ahogy írom ezeket a sorokat, elérzékenyültem. Persze rögtön kiszúrta. Tudjátok, mit mondott? Anya, ne sírj, már minden rendben lesz."

A blogbejegyzést az énekesnő egy megszívlelendő jótanáccsal zárta, ami minden szülőnek szól:

"Végül újra kérlek titeket: mindig hallgassatok az anyai ösztöneitekre! Akkor is, ha az eszetek mást mond. Akkor is, ha senki nem figyel, akkor is, ha mosolyognak rajta. Ne hagyd, hogy eltántorítsanak! Ne érdekeljen, mi lenne a logikus. Engem sem érdekelt! Szembe szálltam minden érvvel. És milyen jól tettem!"


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

GYEREK
21 évesen egy 15 éves lány anyukája, és nagyon unja, hogy soha nem veszik komolyan
Sokan elképedtek azon, hogy ez hogy lehetséges, de elég ésszerű magyarázat van rá.

Megosztom
Link másolása

A 21 éves Hunter Nelson élete nem egy átlagos egyetemista élete. Míg a barátai bulizni és szórakozni járnak, és a legtöbben a vizsgák, a bulik és a főiskolai románcok miatt aggódnak, Hunter egy tinilány nevelésének szenteli az idejét és azon izgul, hogy a többi szülő a gimnáziumban nem veszi őt komolyan a kora miatt.

A TikTokra feltöltött videóiban mesél a helyzetéről. Az első ilyen videóját, amiben azt taglalta, hogy milyen egy 15 évest nevelni, annyira felkapták, hogy már több mint nyolcmillióan néztek meg.

@hunterenelson i love overthinking #fyp ♬ original sound - Jazzy Fizzle

A videóban a nehézségekre is rávilágít:

„Egyik szülő vagy munkatárs sem vesz komolyan a középiskolájában”, és „az emberek arra kíváncsiak, melyik osztályba járok, amikor egy iskolai rendezvényre megyek”

Összezavarodtál? Semmi baj, Hunter nézőinek többsége is így járt első körben - de nem kell aggódni, gyorsan magyarázatot adott.

„Hat éves voltál, amikor gyereked lett?”

- kérdezte egy elborzadt és nagyon zavart kommentelő.

Persze eléggé lehetetlen, hogy Hunter egy 15 éves lány biológiai anyja legyen, hiszen mindössze hat év van köztük. De a lánynak van egy nagyon ésszerű magyarázata arra, hogy miért is nevel egy tinédzser lányt.

„Nemrég, néhány hónapja kértem a húgom gyámságát... Úgy éreztem, hogy a legjobb módja annak, hogy a testvérem biztonságban legyen és boldog lehessen, és hogy minden szükséglete és igénye teljesüljön, ha átköltözik pár állammal arrébb, és velem él.”

Mint mondja: „Ez 100 százalékig legális. Nem tudom, hogy más államban milyen korhatár van, de Észak-Karolinában 21 évesen elmentem és beadtam a gyámság iránti kérelmet, és a bíróságon nekem is ítélték.”

Egy másik TikTok-videóban Hunter elismerte, hogy a döntés, hogy átveszi húga gyámságát, komoly családi drámát okozott, és még halálos fenyegetéseket is kapott testvére anyai családtagjaitól. Eleinte még a húga sem örült annak, hogy Hunter lett a törvényes gyámja, de Hunter ragaszkodott hozzá, „ez a legjobb neki, még ha ez mindkettőnknek nagyon nehéz is”.

Minden más potenciális gyámnak, aki hasonló helyzetben van, azt tanácsolta:

„Időnként nem fogsz örülni neki. De egyszerűen meg kell tenned”.

Forrás: Unilad


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

GYEREK
Egy anyuka megtiltotta a nagyszülőknek, hogy kicseréljék a gyerek pelenkáját, ezzel védve az újszülött magánszféráját
Az anyuka problémásnak érzi, hogy gyermeke beleegyezése nélkül más cserélje ki a pelenkáját.

Megosztom
Link másolása

Egy anyuka egy népszerű szülői fórumon, a Mumsnet-en adott hangot aggodalmának, miután anyósa felajánlotta, hogy segít neki az újszülött pelenkázásában.

Azt írta:

„Nagyon fontosnak tartom a beleegyezést és a gyermekem magánéletének védelmét, és jobban szeretem, ha csak én és a partnerem cseréljük ki a pelenkát.”

Majd hozzátette:

„Természetesen megértem, ha esetleg a bölcsőde miatt majd nem leszünk elérhetőek, vagy ha valaki más vigyáz a babára, akkor örülök, ha valaki más csinálja, azonban eddig egyelőre nem ez a helyzet.”

És ha azt gondolnád, ezzel vége, hát tévedsz, a hölgy folytatta:

„Ahelyett, hogy az anyósom visszaadta volna a gyereket, úgy döntött, hogy át is öltözteti. Én meg csak ott álltam. Az öltöztetés alatt végig sírt, és bár rögtön utána visszaadta, azért felbosszantott, mivel nem az ő dolga lett volna.”

Az anya elmondta, hogy bár akkor nem szólt semmit az anyósának, azóta úgy találja, hogy az anyós egyre hatalmaskodóbb, így ideje fellépni, és határokat szabni.

Természetesen a poszt nem maradt szó nélkül, sok felhasználó azonnal kommentelte a bejegyzést, és elmondták az anyukának, hogy túlreagálja a dolgot, a babának nem kell beleegyeznie abba, hogy a nagymamája cserélje ki a pelenkáját.

Egy komment a sok közül:

„Tényleg nem értem, miért érzel így. De úgy tűnik, hogy van mögötte valami saját problémád. Ha nem bízhatsz meg a közvetlen családtagjaidban, egy akkora ügyben, mint a pelenkacsere, akkor, nos, a gyermeked úgy fog felnőni melletted, hogy szó szerint megszállottja leszel a magánélet védelmének.”

Egy másik azt írta:

„Jó, ha tisztában vagy vele, de tényleg paranoiásnak hangzik. Ők rokonok, és te ott voltál és figyeltél. Történt veled valami gyerekkorodban? Ha igen, talán terápiára van szükséged, hogy átbeszéld a dolgokat. Vagy talán mondhattad volna, hogy rendben van, meg tudom csinálni, vagy ilyesmi.”

Egy harmadik hozzászóló is a terápiát javasolta, illetve rámutatott, hogy a családtagok valószínűleg csak tehermentesíteni szerették volna kicsit:

„Szerintem ez olyasmi, ami miatt komolyan foglalkoznod kéne magaddal. Először is, az összes családtagom felajánlotta, hogy pelenkát cserél, és 10-ből 9 esetben azért, mert segítőkészek, és csak egy pici szünetet akartak adni nekem. Szerintem ez egy kedves dolog.”

Kíváncsian várjuk, hogy látja majd a magánélet védelmét egy-két év múlva, amikor egy perc nyugta sem lesz egy örökmozgó totyogó mellett, ne adj isten, egy második babával.

Forrás: Ladbible

Megosztom
Link másolása

Ajánljuk