GYEREK

Kiborult a 29 éves nő, mert az anyja csak pénzért hajlandó vigyázni a gyerekére, amíg ő dolgozik

És késedelmi kamatot is felszámolna, ha munka után nem érnek oda időben a gyerekért. Te erről mit gondolsz?
Sassy - sassy.hu
2023. május 22.


Megosztom
Link másolása

Kétségbeesett és felháborodott posztot tett közzé Redditen egy fiatal nő.

A 29 éves nő megkérte az anyukáját, hogy vigyázzon a kisbabára, hogy ő visszamehessen dolgozni.

Az anyja viszont csak úgy hajlandó vigyázni a gyerekre, ha a lánya óradíjat fizet neki. 16 fontot, vagyis több mint 6000 forintot kérne óránként a gyermekfelügyeletért.

Sőt: ha nem érnek időben a gyerekért, késedelmi kamatot számol.

Azt mondja, hogy ez "adósságspirálba sodorja az anyja ezzel a kéréssel" - és nem érti, hogy az anyukája miért kér pénzt, miért nem vigyázna ingyen a saját unokájára

"Megkértem az anyukámat, hogy segítsen nekem a kisbabám gondozásában, hogy vissza tudjak menni dolgozni, amint lejár a szabadságom. Az anyukám 64 éves, 1992 óta háztartásbeli, és azóta nem volt munkahelye"

- írta a nő.

A folytatásért kérjük, lapozz:Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GYEREK
Videón a kislány reakciója, aki régi, kihajthatós telefont kap az anyukájától ajándékba
„Köszönöm. Azt hiszem.” - mondta a kislány.

Megosztom
Link másolása

Manapság alapvető biztonsági óvintézkedésnek számít, hogy a gyerekeknek mobiltelefont adnak a szüleik, mivel így bármikor elérhetik egymást, nem mellesleg a GPS-technológia segítségével nyomon követhetik gyermekük tartózkodási helyét.

A mobiltelefonok lehetővé teszik a gyermekek számára azt is, hogy kapcsolatban maradjanak a barátaikkal, ami elengedhetetlen lehet a szociális fejlődésükhöz. Azonban mint mindennek, ennek is van hátulütője.

A közösségi média hatalma sajnos nagyon káros lehet a fiatal, fejlődő gyerekek mentális egészségére, ezért jó ötlet lehet először egy úgynevezett „buta” telefonnal kezdeni.

Így tett Dixie is, akit lánya folyamatosan azzal nyaggatott, hogy szeretne már egy mobiltelefont. A nő megelégelte a kérlelést, és egy összecsukható, egyszerű telefont adott neki.

Dixie aztán videóra vette a pillanatot, amikor 10 éves lányának odaadta a kihajtható telefont, és mivel a kislány egyáltalán nem számított ilyesféle trükkre, a videón végig látható ledöbbent arckifejezése egyszerűen felbecsülhetetlen.

„Akarod, hogy megtanítsalak sms-t írni rajta?”

– kérdezi a videón az anyja. Mivel a kislány igent mond, szépen megtanítja neki a régi típusú szövegírás szabályait. Ugye? Aki tudja miről beszélünk, az most biztosan sóhajt egy nagyot.

„Ha azt akarod beírni, hogy »HEY«, megkeresed melyik gombon van az a betű, azt mondja GHI, ugye a H a második betű, tehát kétszer kell hozzá megnyomni.”

– magyarázza a lányának.

„Ez úgy néz ki, mint valami régi dolog újabb változata” – mondja még mindig teljesen meghökkenve a lány.

„Hát nem imádod!?” – kérdezi az anyukája. „Azt hiszem...” – válaszolja a lány, miközben úgy nézi a telefont, mintha az valami műtárgy lenne.

„Bár én nem erre számítottam.”

„Szívesen” – mondja az anyuka, mire a lánya azt feleli:

„Köszönöm. Azt hiszem.”

Úgy tűnik, Dixie meg akarta leckéztetni a lányát a technológia értékéről és arról, hogy mennyire fontos hálásnak lenni azért, amink van. Egy összecsukható telefon ugyanúgy biztosíthatja az alapvető kommunikációt, miközben korlátozza a káros alkalmazásokhoz és a közösségi médiához való hozzáférést.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra és a videóra, lapozz!Megosztom
Link másolása

GYEREK
Pszichológus az anyákról: „Nagyon sokan akár két órát is pörgetik naponta a social médiát”
Nagyon nem mindegy, hogy milyen tartalmakat fogyasztanak, és hogy tudatában vannak-e annak, hogy milyen hatással lehet ez rájuk.

Megosztom
Link másolása

A legtöbb nőnek van valami elképzelése a gyerekkérdésről, hányat szeretne, mi lesz a nevük, hogy néznek majd ki, hogyan fogja őket nevelni. Aztán persze a való élet ezzel nem foglalkozik, és a legtöbbször a közelébe se érünk annak, amit elképzeltünk.

A másik oldalról pedig ott van ez az anyaság nevű dolog, amiről mindenki folyton mondogatja, hogy milyen nehéz, de amíg a saját bőrödön nem tapasztalod, egyszerűen nem hiszed el, hogy ez tényleg brutál nehéz.

Ezekről a kérdésekről faggatták Kovács Orsolya, pszichológust az RTL Reggeli műsorában, ahol el is mondta, hogy sokan valójában nem készülnek fel az anyaságra, hiszen ez nem egy olyan dolog, amit tanítanának a nőknek. Pedig kéne. De persze a gyereknevelés esetében főleg, mindig ott vannak az elvárások, amit vagy a külvilág vagy mi magunk támasztunk magunk felé, és amiknek borzasztó nehéz kevés tudással megfelelni.

Mint mindig, ebben az esetben is nagyon fontos beszélni az érzéseinkről, és dolgozni velük.

Ha valami nem alakul vagy alakult úgy, ahogy szerettük volna - legyen az terhesség, szülés vagy maga a gyereknevelés - érdemes kimondanunk, és megbirkóznunk azzal az érzéssel, hogy ez bizony nem volt jó.

A pszichológus azt is elmondta, hogy sok anya a közösségi médiában keresi a válaszokat, pláne mondjuk az első gyerekes anyukák esetében, ezért óriási felelősség, hogy ki mit ír le, na meg, hogy mit olvasunk el.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Dallos Bogi megmutatta a terhespocakját – gyönyörű kismama, csak úgy ragyog
Puskás Petivel repesve várják a baba érkezését.
Sassy - sassy.hu
2023. május 22.


Megosztom
Link másolása

Mi is beszámoltunk róla, hogy az ismert énekes-zenész sztárpárnak gyermeke lesz.

Puskás Peti és Dallos Bogi ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy babát várnak:

háttérszín kiemelés

„A világ legboldogabb emberei vagyunk, mert szülők leszünk. Nagyon várunk kisbabánk”

Bogi ezután részt vett a Petőfi TV egyik műsorában is, ahol elárulta, hogy gyerekként sokan szekálták magassága és testalkata miatt, de azóta sikerült megszeretnie saját magát, és ebben sokat segített neki férje, Puskás Peti.

Azóta megmutatta kerekedő pocakját, és azt is elárulta, milyen nemű lesz a gyermekük.

A folytatásért kérjük, lapozz:Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Cuki videón a havat lapátoló totyogó, akit semmi sem állíthat meg
Szuper aranyosan és lassan áll fejre a nagy munkában, de ez sem zavarja meg, miután apja egy mozdulattal talpra állítja, ugyanúgy folytatja.
Sassy - sassy.hu
2023. május 19.


Megosztom
Link másolása

Vicces videó kering a neten, amiben egy 1-2 év közötti kisfiú éppen segít az apukájának havat lapátolni.

Ezek a kis totyogósok amúgy is úgy néznek ki ennyi réteg ruhában, mint a Michelin-gumiemberke. Ráadásul még alapból bizonytalan kicsit a járásuk, ezek a vízálló, meleg overálok pedig egyáltalán nem könnyítik meg a dolgukat.

A kisfiúnak azonban ez mind nem szegi kedvét, egy gyerekekre méretezett hólapáttal - ami még így is túl nagy neki - minden erejét bevetve próbálja arrébb tolni a fehér havat, míg mellette az apukája érdemben el is végzi a munkát.

Látszik a küzdelem, ahogy a kisfiú próbál talpon maradni a csúszós felületen, a rengeteg ruhában, miközben tolja a lapátot, ám az egyik pillanatban egyszer csak előre dől, és gyakorlatilag lassított felvételben konkrétan fejre áll.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra és a videóra, lapozz!Megosztom
Link másolása