GYEREK

Ezeket a hülye keresztneveket nem bírja elviselni az óvónő – legrosszabb, amikor kreatívkodnak a szülők

Azért a sztárok is élen járnak abban, hogy egy életre megszívassák a gyerekeiket az utónevekkel...
Fotók: Artem Nedzelskiy/Unsplash - sassy.hu
2023. március 27.


Megosztom
Link másolása

Rendszeresen hatalmas vitákat kavar angolszász kultúrájú országokban az, hogy milyen keresztneveket adnak a szülők a gyerekeiknek.

Az Egyesült Államokban például szinte bármilyen utónév adható, nincsen olyan szabályozás, mint Magyarországon.

A hírességek élen járnak abban, hogyan lehet különleges, egyedi, (vagy annak gondolt), sőt, egyenesen bizarr és hülye nevet adni a gyermeküknek.

Demi Moroe és Bruce Willis lányai például a Rumer Glenn, a Scout LaRue és a Tallulah Belle nevet kapták. Kim Kardashian és Kanye West gyermekének neve North West lett - ezzel bekerültek egy válogatásba, amiben az a 15 legszörnyűbb név szerepel, amit sztárok adtak a gyerekeiknek.

Most Redditen írta meg egy nő, aki óvodában dolgozik, hogy melyek a legborzasztóbb nevek, amikkel eddig találkozott.

A listát a Braxtyn nyitotta - ezt a nevet egy kisfiú kapta - ezt követte egy kislány neve, az Eshleigh - ami nem tévesztendő össze az Ashleigh-vel. A Wesleigh és az Addalynn voltak a két következő rettenetes női név. Egy kisfiút pedig Satchelnek hívtak, de találkozott már Dutton és Trucker fiúnévvel is.

Egy dolog a szokatlan keresztnév, de a nő szerint az is szörnyű, amikor kreatívkodnak a szülők, és például más írásmóddal adják a megszokott utóneveket a gyereküknek.

Erre is látott már példát: Aliss (amit ugyanúgy kell ejteni, mint az Alice nevet), de az Aydrien (Adrien), a Chosyn, a Payshence (Patience) és a Suttyn is szerepelt a listán.

Redditen reagált pár felhasználó a posztra, egyikük azt írta, hogy Patience gyönyörű név, nem érdemli meg, hogy így elbánjanak vele.

Egy másik pedig elárulta, hogy egyszer ismert egy ikerpárt, amelynek a tagjai a Angel Heavens és a Heavens Angel nevet viselték...

Forrás: The Sun

Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


GYEREK
Inkább lemondott az örökbefogadásról egy youtuber páros, mert egy törvény miatt nem posztolhattak volna a babájukról
Az örökbefogadás nem kis döntés. A pár azonban úgy tűnik, nem vette olyan komolyan a lépést, mint kellett volna.
Sassy - sassy.hu
2023. június 04.


Megosztom
Link másolása

Nikki és Dan Phillippi rendkívül népszerű YouTuberek, Nikki YouTube-csatornáján jóval több mint egymillió feliratkozóval.

Az elmúlt években azonban a házaspár inkább hírhedté, mint híressé vált egy sor incidens után, amelyeket persze YouTube-csatornájukon dokumentáltak. Ilyen volt az a 2021-es bejelentésük például, miszerint elaltatták a kutyájukat, miután az megharapta a fiukat.

A legnagyobb felháborodást azonban Nikki és Dan Phillippi 2018-as örökbefogadás-visszavonási bejelentése váltotta ki.

Nikki és Dan Phillippi ugyanis azért mondták le thaiföldi örökbefogadási terveiket, mert egy ottani törvény megtiltotta nekik, hogy gyermeküket a közösségi médiában dokumentálják.

Nikki Phillippi a pár videóiban azt nyilatkozta, hogy azért akartak örökbe fogadni, mert bár Nikki vágyott arra, hogy anya legyen, nem akart újra terhes lenni és szülni.

Miután megvizsgálták a lehetőségeiket, a pár a thaiföldi nemzetközi örökbefogadás mellett döntött, és 2018-ban be is jelentették terveiket.

Ám ahogy egyre jobban belemerültek a folyamatba, felfedeztek egy thaiföldi törvényt, ami keresztbe tett a terveiknek. „Az a helyzet" - kezdte a pár abban a videóban, amiben tudatják követőikkel, hogy inkább lemondanak az örökbefogadásról.

„Thaiföldnek van egy saját, egyedülálló és csak itt érvényes törvénye, ami szerint miután örökbe fogadtad a gyerekedet, és ő a te gyereked, egy évig egyáltalán nem beszélhetsz róla, és nem oszthatsz meg róla semmilyen képet, fotót, videót - semmit az interneten.”

Ez természetesen megdöbbentő dilemma azok számára, akiknek az egész jövedelme azon alapul, hogy életük minden részletét megosztják követőik számára.

„Úgy értem, Nikkinek van egy YouTube-csatornája, rengeteg mindent megosztunk.” - vetette közbe Dan.

„Amikor ez beütött, szó szerint azt gondoltuk, hogy mi van?!”

- tette hozz Nikki, mintha már ez az alapfelvetés is teljesen abszurd lenne, miszerint ők egy éven keresztül nem használhatnak egy érző, emberi lényt tartalomgyártási célból.

A házaspár ezután újabb lehetőség után nézett és Dél-Koreát találták vonzónak, azonban később hasonló okokból ezt is lemondták. A pár szinte pontosan ugyanazokból az okokból törölte az örökbefogadást, mint korábban.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, lapozz!Megosztom
Link másolása

GYEREK
Kiakadtak a kommentelők: nyolcéves gyerek egyedül ment a játszótérre
Én még a panel aljában bandáztam az osztálytársaimmal, de a fiamat a saját kertünkbe se merem kiengedni. Vélemény.

Megosztom
Link másolása

Kertváros. Úgynevezett „jó környék”. Helyi anyukákat tömörítő facebookos csoport. Forró dróton érkezik a hír: „Két kisiskolás gyereket szülők nélkül engedtek le a társasházuk melletti játszótérre.” Ennek a kockázatait fejtegeti a posztoló.

Na most mi lesz? Felbolydul a tyúkól? Felváltva szedik szét majd a kérdezőt és a gyerekek szüleit a kommentelők?

Szerencsére inkább őszinte aggódás volt kiérezhető a posztból, mint ítélkezés. Így a komment szekció se robbant nagyot, a trollok is távol maradtak.

De lassan egy hete újra meg újra eszembe jut ez az eset. És minél többet gondolkodok rajta, annál több a kérdésem. És annál kevesebb a válaszom.

Eszembe jutnak az anyukák a játszótéren, akik hetven centinél messzebbre nem távolodnak el a csemetéjüktől. Van, aki az iskolás korú gyerek mellett is ott áll, amíg békésen homokozik.

Eszembe jut a döbbent csend a karácsonyi vásárban, amikor kiderült egy sokgyerekes család elsős nagyfiáról, hogy egyedül jár iskolába reggelente. Méghozzá busszal.

Eszembe jut az anyuka, aki mint „ősi vad, kit rettenet űz” rohan oda az elhuppanó gyerekéhez felkapni, és keblére szorítva vigasztalni. Vajon azért sír, mert megütötte magát? Vagy azért sír, mert látja a riadalmat az anyja szemén? Kívülről nehéz megmondani. De szerintem belülről se könnyű.

Aztán eszembe jut, hogy apám mennyit mesélt arról, ahogy kisgyerekként napestig korcsolyáztak télen a kiöntött Galga patak jegén - szülők nélkül.

Hogy utált óvodába járni, mert sokkal nagyobb muri volt az árok szélén a többi gyerekkel bandázni. Rég volt. Kis falu volt. Talán igaz se volt...

De aztán rájövök, hogy én se voltam még iskolás korú, de már a földszinti lányokkal építettük a bunkert a társasház kertjében - évszaktól függően hóból, avarból vagy a lomtalanításból összelopkodott kincsekből. Nagymamám ebédidőben lekiabált az emeletről, délután pedig a felkapcsolódó utcai lámpák jelezték, hogy ideje hazamenni. Pedig akkoriban én „túlféltett” gyereknek számítottam.

Ám álszent se akarok lenni. Mert én is a lelkére kötöm az óvodás fiamnak, hogy a kertünknek csak azon a részén játszhat, amire rálátok a nappaliból és a konyhából. És nem tagadom: öt percenként rá is nézek. Vagy inkább két percenként… Sőt, a mai napig van bennem egy kicsi rossz érzés, ha az emeleten játszik a szobájában, amíg én a földszinten főzök.

Fogalmam sincs mi volt, vagy mi lenne az „egészséges” mérték. Vajon az előttünk lévő generációk voltak vakmerőek a gyerekek biztonságát illetően? Vagy tényleg veszélyesebb lett a világ?

Az biztos, hogy már több információ áll rendelkezésünkre. Több gyerekekkel kapcsolatos tragédia híre jut el hozzánk. És próbálunk ezekből helyes tanulságokat levonni. Csak felmerül a kérdés - és nem csak bennem, hanem a pszichológia és a szociológia számos szakértőjében -, hogy az emberi elme alkalmas-e ilyen mennyiségű adatot rendszerezni és kezelni? A megfelelő következtetésekre jutni - torzítások nélkül?

Vajon a rövidtávú veszélyek elkerülésével mennyit veszítenek a gyerekek hosszútávon? Önállótlanul és az állandó kontrolltól végletekig kimerült szülők mellett felnőni semmiképp se jó, de szinte garantált alapélménye lesz a felnövekvő generációnak.

De ott a másik oldalon a viszonylag kis esélyű, ám visszafordíthatatlan tragédia lehetősége: a fulladás, a gerinctörés, gázolás, pedofilok… nem is sorolom, mert leírni is szörnyű. Mind tudjuk.

Minek mekkora a kockázata? Na és a valószínűsége? Mi az az elővigyázatosság, ami valódi védelmet biztosít, és mi az ami csak megnyugtató álbiztonságot nyújt a szülőknek? Hány tudományterülettel kéne tisztában lennem, hogy ezekre a kérdésekre megfelelő választ tudjak adni?

Annyit tudok, hogy én most még nagyon messze vagyok attól, hogy egyedül elengedjem a fiamat a játszótérre. Viszont ha egy másik anyuka máshogy dönt, ígérem pont úgy fogok vigyázni az ő gyerekére, mint annak idején a kispadon üldögélő szomszéd nénik vigyáztak az árokparton játszó gyerekekre. Talán ezzel vissza tudok csempészni egy kis biztonságot a régi szép időkből ebbe az elidegenedett jelenkori valóságba. És ha egyre többen tesznek így, még a végén talán nem is lesz olyan veszélyes hely a világ.


Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Egy anyuka kilyukasztatta egynapos kislánya fülét - kiakadtak a kommentelők
„Ez a baba teste, nem a tiéd” - áradtak a kritizáló kommentek.

Megosztom
Link másolása

Egy anyuka a támadások kereszttüzébe került, amiért egy nap után a kórházban kilyukasztotta újszülött kislánya fülét.

Az anya, aki lánya nevén posztol a TikTok-ra, egy ártatlan videót osztott meg kislányról alig néhány órával a születése után, összehasonlítva a tavalyi három hónapos korával.

@laraticaofficial 1 #foryou ♬ original sound - Slamuri

A nő megerősítette, hogy a kórházon belül a neonatológusok voltak azok, akik kiszúratták Lara fülét.

Amikor 2-3 naposak, nem éreznek fájdalmat, mint az egy-két évesek! A lyukasztást a kórházban a neonatológusok (újszülöttek ellátására szakosodott orvosok) végzik el nekik születéskor.

Az anya azt állította, hogy a babák fülcimpái puhábbak, amikor még nagyon kicsik, és a lánya nem érzett volna nagyobb fájdalmat, sőt, „még csak nem is reagált”.

Lapozz a kommentek megtekintéséhez!Megosztom
Link másolása


GYEREK
A Rovatból
Tóth Gabi: „Biztos más anyuka is szeretne átlag havonta egyszer úgy enni, hogy közben nem pattan fel 94857352748-szor”
„Nekem egy kisgyerekes szülő se akarja bemesélni, hogy néha nem vágyik arra, hogy be tudjon ülni egy kád vízbe, hogy kellemes halk zene mellett relaxáljon” - írta az énekesnő anyaságról.
Sassy - sassy.hu
2023. június 05.


Megosztom
Link másolása

Tóth Gabi újabb blogbejegyzést tett közzé az anyaságról a csalad.hu oldalon. Ezúttal azt a kérdést boncolgatta, mi zajlik le a kisgyermeket nevelő szülőkben, mire végynak a szívük mélyén. Ehhez a saját tapasztalataiból indult ki.

„Nekem egy kisgyerekes szülő se akarja bemesélni, hogy néha nem vágyik arra, hogy be tudjon ülni egy kád vízbe, hogy kellemes halk zene mellett relaxáljon!”

kezdi a blogbejegyzést.

„Vagy uram bocsá’ csak ülni a tv előtt, hogy felnőtt embereknek szóló műsort nézzen… Neeem olyaaat (rossz az, aki rosszra gondol), egy híradót, vagy bármit, ami nem Bogyó és Babóca” - írta Tóth Gabi.

„Tudom, hogy nagy luxusnak számít, de biztos más anyuka is szeretne átlag havonta egyszer úgy enni egy étkezésnél, hogy közben nem pattan fel 94857352748-szor. Na, ami már végképp kiveri a biztosítékot, hogy ha bevalljuk, néha jól esik csak úgy lenni… bámulni ki a fejünkből, hallgatni a csendet, nézni a semmit és csak úgy létezni…. Jujujj, érzem, hogy most sokan felszisszentek. És még tudom fokozni!”

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása