Lehet, hogy rosszul töröd fel a tojásokat - és ezzel komolyan veszélyezteted az egészségedet
A szakértők szerint csak egy módon lehet biztonságosan feltörni a tojást. Kiderült, hogy az egyik legnépszerűbb módszer veszélyes lehet az egészségre.
De van egy jobb és kevésbé kockázatos módszer is, árulta el egy szakértő a The Kitchn.com-on.
Két oka is van annak, hogy óvatosnak kell lenni a tál vagy serpenyő szélén történő feltöréssel kapcsolatban — egyrészt ez a módszer a megtört héjat visszanyomhatja a tojásba, másrészt azt kockáztatod, hogy apró héjdarabok kerülnek a tálba vagy serpenyőbe.
— például ha a lágyan sült rántottát kedveled, betegséget kockáztathatsz, ha a héj külső részén szennyeződés található, írta a Mirror.
Na de itt a tuti tipp: fogd a tojást, és határozottan, de azért kontrolláltan üsd egy szilárd, lapos felülethez, és voilà!
Nincs több szétvágott sárgája, nincs több tojáshéj a tálban, nincs több baktériumpara.
És ne aggódj, nem kell profi szakácsnak lenned, hogy ezt elsajátítsd. Csak egy kis önbizalom kell, meg egy kis önfegyelem, mert ha túl nagy lendülettel csapod oda, széttörhet az egész. De ha egyszer ráérzel, könnyebb lesz, mint gondolnád. Tökéletes módszer arra, hogy biztonságosan kezeld tojásokat, és cserébe azok felturbózzák az immunrendszeredet, mondják a szakértők.