Dietetikus: A kivi héja nem csak, hogy ehető, de nagyon egészséges is
„Nem csak, hogy megeheted, de meg is kéne, hogy edd!” – javasolja a szakértő.
Egy dietetikus bizarr tippet árult el a gyümölcsfogyasztásunkkal kapcsolatban, ami sokakat meghökkentett.
Mickala Parsley a WebMD hivatalos TikTok-fiókján keresztül árulta el, hogy a kivi héja bizony ehető, sőt.
„Nem csak, hogy megeheted, de meg is kéne, hogy edd!”
-mondta Mickala a videóban.
A számunkra egzotikusnak számító gyümölcs, már úgy is nagyon egészséges, ahogy a legtöbben fogyasztják, megpucolva, a héja nélkül.
„A kivi önmagában is kiváló tápanyagforrás, például K-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, folsav, kálium és kalcium. De ha a kivi héját is fogyasztod, jelentősen megnöveled a tápanyagbeviteledet.”
A dietetikus állítása szerint, ha a kivit teljes egészében megesszük, 50%-kal több rostot viszünk be a szervezetünkbe, mintha hámozva ennénk azt. Emellett a belek és az emésztőrendszer megfelelő működését is elősegíti.
@webmd Can you eat the skin of a kiwi? @seasaltandkale has the answer! #dieticians #dieticiansoftiktok #kiwi #kiwi #fruit #didyouknow #didyouknowfacts #webmd ♬ original sound - WebMD