FONTOS
A Rovatból

Az influenza elleni védőoltás csökkentheti az Alzheimer-kór és a demencia kockázatát

Kutatók megállapították, hogy a vakcinák az immunrendszer erősítésével csökkenthetik a demencia kialakulásának esélyét.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. október 30.


Megosztom
Link másolása

Egy új tanulmány szerint váratlan előnye van az influenza elleni védőoltásoknak, olyasmi, amire nem is számítottak, amikor kifejlesztették őket.

Csökkenthetik az Alzheimer-kór és az ahhoz kapcsolódó demencia kialakulásának kockázatát.

„A vakcinák a közegészségügy sikertörténetei – mondta Paul E. Schulz, több tanulmány vezetője, neurológiai professzor és a houstoni McGovern Medical School Neurokognitív Zavarok Központjának igazgatója a The Washington Post szerint. - Megvédenek minden fertőzéstől, amelyek közül sok életveszélyes lehet. És most úgy tűnik, van még egy óriási előnyük, egy olyan betegség ellen, amely a legfélelmetesebbek közé tartozik.”

Kutatásai során Schulz nyolc éven át követett nyomon olyan embereket, aki kaptak, illetve nem kaptak védőoltást az influenza ellen.

Meghökkentő módon nagy különbséget talált a két csoport között az Alzheimer-kór előfordulását tekintve.

A ScienceDirect egy másik tanulmánya szerint az influenza elleni védőoltásokban részesülők – a be nem oltottakhoz képest – „a demencia kisebb kockázatával néznek szembe”.

„Ez összhangban van azzal a hipotézissel, hogy a védőoltások az immunrendszer tanításával csökkenthetik a demencia kockázatát, és nem bizonyos fertőző betegségek megelőzésével”

- áll a tanulmányban. Nem csak az influenza elleni védőoltás ilyen szuper, más betegségek – tüdőgyulladás, szamárköhögés, tetanusz és övsömör – elleni védőoltások is segíthetnek megelőzni a demencia különböző típusait.

„A kevesebb plakk kevesebb gyulladáshoz és kevesebb idegsejt vesztéshez vezet - mondta Schulz a The Washington Post szerint. -

Még nem tudjuk pontosan, mi a mechanizmus, de valami történik az agyban és az immunrendszerben, ami úgy tűnik, nagy változást hoz.”

Peter Hotez, a Texasi Gyermekkórház Vakcina Központ társigazgatója szerint a tanulmányok „hosszú távú előnyöket mutatnak a vakcinákkal végzett immunizálás kapcsán, amelyek túlmutathatnak az elsődleges előnyökön.”

„Egyes esetekben megakadályozhatják, hogy a vírusok közvetlen neurológiai érintettséget okozzanak, különösen az idegrendszerre ható vírusok esetében, vagy közvetve a kórokozók által okozott gyulladáson keresztül - tette hozzá. - Más esetekben stimulálhatják a veleszületett immunmechanizmusokat, amelyek védelmet nyújthatnak a demenciához vezető események sorozata ellen.”

Nos, az oltásellenesek egy újabb nehéz feladvánnyal állnak szembe. Hiszen az általuk soka emlegetett ármánykodó hatalmasok érdekeit épp a minél több elbutuló szavazó szolgálná. Az elbutulás ellen pedig az oltás védhet meg. Akkor mégis inkább érdemes lehet bevállalni azt a szurit…


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


FONTOS
Könnyek között mondta el Kulcsár Edina Instagramon, hogy férje, G.w.M kórházba került
A hírt a háromgyermekes modell a saját, fizetős valóságshow-jukban osztotta meg a követőivel. Szerinte súlyos depresszióval küzd a rapper.
Sassy - sassy.hu
2023. november 11.


Megosztom
Link másolása

Nagy lehet a gond a sztárpárnál.

G.w.M már napok óta kórházban van; felesége, Kulcsár Edina szerint a rapper súlyos depresszióval küzd – írja a Blikk nyomán a Szeretlek Magyarország.

A hírt saját valóságshowjukban jelentette be az egykori szépségkirálynő.

G.w.M és Kulcsár Edina ugyanis nemrég, előfizetés fejében családi műsort indított Instagramon.

Az első adásában a háromgyermekes modell könnyek között mesélt róla, hogy G.w.M egészségügyi problémái mögött lelki eredetű okok állnak.

Kulcsár Edina szerint hiába állítja azt G.w.M, hogy jól van, ő úgy gondolja, hogy a férje elnyomja magában a problémákat. Szerinte a rapper zenei karrierje is rámehet a betegségére.

A videó folytatásában G.w.M a kórházból bejelentkezve árulta el: hirtelen rosszul lett, nagyon erősen szédült, és egyszer el is esett, ezután pedig fel sem mert kelni az ágyból.

Kulcsár Edina. mint azt a rapper egy korábbi inerjúban elmondta - mindenben támogatja őt, motiválja, biztatja, mellette áll.


Megosztom
Link másolása

FONTOS
A Rovatból
Durván beszólt az 50 feletti magyar nőknek és férfiaknak az exmodell egy tévéműsorban
Balassa Gábor szerint 50 felett ritkaság a szép nő és a férfiaknál is ez a helyzet. Szerinte ebben a korban elhízni a legkönnyebb.
Sassy - sassy.hu
2023. november 09.


Megosztom
Link másolása

Balassa Gábor korábban - elég hosszú ideig - modell volt, üzletházak, férfidivatcikkek reklámjaiban láthattátok.

Nemrég az RTL-en a Reggeli vendége volt. Az exmodell most marketing szakértőként dolgozik.

A most 57 éves Balassa Gábor arról beszélt a műsorvezetőkkel, hogyan lett modell, és elárulta, hogy nem erre a pályára készült, de pénzre volt szüksége, mert magasabbak voltak az igényei, mint amit a szülei nyújtani tudtak.

Először fizikai munkákat vállalt, majd statisztált, végül a modellszakmánál kötött ki.

Arra a kérdésre, hogy "hogy is vannak ezzel a jóképű pasik", tartania kellett-e a formáját, nehogy "elpocakosodjon, ellustuljon", és érzi-e ebben a felelősségét,

a volt modell úgy válaszolt, hogy igen.

Szerinte ő egyfajta példakép lett. De azt is elmondta, hogy míg a volt kollégái csodálatosan néznek ki, például Pataki Ági,

szerinte

"50 felett ritkaság a szép nő, abban mindig nagyon sok meló van. Természetesen férfiaknál is. Elhízni a legkönnyebb".

Az egyik műsorvezető is azt mondta erre, hogy sokan elengedik a nőiességet, a férfiasságot, pedig biztosan jobban éreznék magukat a bőrükben, ha adnának magukra.

"De ez mindig egy lemondás. Sportolni, mozogni meló, éhezni meg rossz. és sajnos mind a kettő kell"

- felelte Balassa Gábor.

Arról is beszéltek a műsorban, hogy a modellszakmában és a hírességek között ma elmegyünk az átlagemberek irányába.

Ma Angelina Jolie mellett megfér a piacon Jennifer Aniston vagy Sarah Jessica Parker, akik szerinte egy átlagkarakterek, míg a férfiak közt maradtak a klasszikus szépségek, például Brad Pitt és George Clooney.


Megosztom
Link másolása


FONTOS
Ha erre a 10 kérdésre igennel válaszolsz, ideje új munka után nézned
Minden munkának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Aztán néha a hátrányok felülmúlják az előnyöket. Olyankor jön el az ideje, hogy keress valami újat.
Fotó: Freepik.com - sassy.hu
2023. november 06.


Megosztom
Link másolása

Már vasárnap este kiborulsz, mert hétfőn be kell menned a munkahelyedre? Akármilyen keményen dolgozol, a kollégádat léptetik elő? Egy ideje arról ábrándozol, hogy állást váltasz, de nem tudod rászánni magad, hogy a tettek mezejére lépj? Tedd fel magadnak ezt a 10 kérdést, és válaszolj őszintén.

Igen a legtöbben azt hisszük, hogy úgysem kellenénk sehol sem, és örülhetünk, hogy a jelenlegi állásunkban legalább megtűrnek, de ez nem igaz. A kishitűség a rossz munkáltató legjobb barátja.

Biztosan van olyan hely, ahol jobban fogod magad érezni, csak el kell kezdeni keresni. Kivéve, ha az alábbi 10 kérdésből egyre sem válaszolsz igennel.

1. Hiányzik a munka és a magánélet egyensúlya?

Ha a munkád folyamatos beszivárog a magánéletedbe, az növelheti a stressz szintedet és alááshatja a boldogságodat. Ha úgy érzed, hogy muszáj akkor is megnézed az e-maileket amikor lejárt a munkaidőd, ha a kollégáid és a főnököd eset tízkor is a csoport chat-ban levelezgetnek és csúnyán néznek rád, ha te ebből kimaradsz, valószínűleg a munkád túl sokat követel tőled.

2. Megbízhatatlannak tartod a főnököd?

Számos oka lehet annak, hogy úgy érzed, nem bízhatsz a főnöködben. De ha tényleg nem tudsz benne megbízni, akkor nincs senki, akihez segítségért fordulhatnál a munkahelyeden, amikor szükség lenne rá. Ráadásul ez az érzés hatással van arra, hogy hogyan érzed magad a munkahelyeden. Ha ugyanis ki nem állhatod a főnöködet, akkor még akkor is utálni fogod a munkádat, ha egyébként azt a feladatkört szívesen végeznéd.

3. Állandóan kimerült vagy?

Időnként mindenki elfárad egy kicsit, de ha ez az érzés átveszi az irányítást az életed felett, akkor itt az ideje, hogy elgondolkozz a munkahelyi helyzeteden. Ha olyan kimerültnek érzed magad, hogy nincs energiád más dolgokra az életedben, az egy komoly vészjezés.

A valódi kiégés fizikailag és mentálisan is veszélyes. Attól függően, hogy a kiégés melyik fázisában vagy, úgy érezheted, hogy nincs semmi örömöd az életben, ilyenkor már terápiára lenne szükség a felépüléshez. Lehet, hogy fontos a jó munkájáért bizonyos áldozatokat hozni, de a mentális egészségedet feláldozni sosem éri meg.

4. Mérgező a munkahelyi környezet?

A mérgező munkahelyi környezet valóban elviselhetetlen. Az ilyen környezetben történő munkavégzés hatással lesz az önbecsülésedre, és romba dönti az önértékelésedet. A gázlángozás a mérgező környezet egy másik szintje. Ha pszichológiai manipulációt tapasztalsz, akkor nagy az esélye, hogy új munkahelyet kell keresned. Méghozzá mielőbb.

5. Az eredményeidet nem ismerik el, de a hibáidat emlegetik?

Az egy dolog, ha kapsz némi építő kritikát, vagy csendben kijavítanak, ha valamit benéztél. Egészen más dolog viszont, ha minden dolog miatt kritizálnak, miközben az eredményeidet figyelmen kívül hagyják. A nem konstruktív kritika a mérgező környezet jele. Egy olyan munkahely, amely valóban törődik veled, elismeri az eredményeidet is.

6. Következetesen kihagynak az előléptetéseknél vagy fizetésemeléseknél?

Évek óta mindent beleadsz, és nem látod ennek eredményét? Lehet, hogy itt az ideje valami más után nézni. Ha nincs esélyed arra, hogy előléptessenek, akkor munkát kell váltani. Kezdetben talán érdemes lehet megkérdezni, hogy mit tehetnél azért, hogy nagyobb eséllyel léptessenek elő vagy kapj fizetésemelést, ha azonban hosszabb időn keresztül többször is kihagynak mindebből, a legjobb, ha új állás után nézel.

7. Alulfizetett vagy és egyre nehezebben élsz?

Az infláció az egekben, sokan egyre nehezebben engedhetik meg maguknak azokat a dolgokat, amelyeket korábban még simán meg tudtak venni. Ha például a fizetésed változatlan marad, miközben a felelősségi köröd vagy a céged bevétele emelkedik, akkor itt az ideje, hogy válts. Ha nehezen tudod előteremteni az alapvető szükségleti cikkeket is, és a fizetésed nem áll arányban az elvégzett munkával, nincs min gondolkodni.

8. Megromlott a mentális és/vagy fizikai egészséged?

A munka krónikus stresszhez, kiégéshez és depresszióhoz vezethet. A stressz a fizikai egészséged szinte minden részére hatással lesz, és olyan dolgokhoz vezethet, mint a magas vérnyomás vagy az irritábilis bél szindróma. Ha a munkád miatt az egészséged, legyen az mentális vagy fizikai, megromlik, az annak a jele, hogy ideje valami kevésbé stresszes vagy kevésbé megerőltető munkát keresned. Akár kevesebb pénzért.

9. A főnököd és a munkatársaid nem tisztelnek, és nem hallgatnak meg?

Ha nem kapod meg a megérdemelt tiszteletet a munkahelyeden, az elég komoly jele annak, hogy ideje továbblépni. Ha figyelmen kívül hagyják az ötleteidet, vagy kinevetnek, az minden helyzetben igazságtalan és kegyetlen. Egy szakmai környezetben pedig végképp nem elfogadható. Ha a jelenlegi főnököd és munkatársaid nem értékelnek sem téged sem az ötleteidet, akkor nyugodtan keress egy olyan helyet, ahol fognak.

10. Átmegy a munkád a vasárnap este-teszten?

Ideges vagy, ha arra gondolsz, hogy hétfőn vissza kell térned a munkahelyedre? A vasárnap este csak stresszt és szorongást hoz magával? Ennek az érzésnek neve is van: vasárnapi ijedtség. Ha ez az érzés minden héten jelentkezik, az annak a jele, hogy a munkád nem neked való. Ideje továbblépni.

Az új munkahely gondolata félelmetes lehet. Különösen, ha egy mérgező közegből váltanál, ahol már sikeresen elhitették veled, hogy nem sokat érsz. Ne hagyd, hogy a rossz emberek győzzenek. Nézd végig az önéletrajzodat, mennyi mindent csináltál már, menyi mindent elértél. Lépj le, és máshol meg fogod találni az egyensúlyt a munkád és az életed egyéb részei között.


Megosztom
Link másolása


FONTOS
Hová tűnt az apa a karácsonyi reklámból? – „Idén csak anya, nagyi és én leszünk...”
Ahogy ráfordultunk az adventi időszakra, megérkezett a karácsonyi reklámözön is. Van azonban egy olyan spot, amit világszerte lélegzetvisszafojtva várnak, mert minden évben könnyeket csal a nézők szemébe. Ez az angol John Lewis cég kétperces reklámfilmje, ami miatt idén a cég kénytelen volt magyarázkodni.

Megosztom
Link másolása

A John Lewis üzletlánc az Egyesült Királyság igazi mindenes boltja, szinte minden háztartási eszközt árulnak ott, amire szükség lehet, meg még sok minden mást is. Valójában az élelmiszeren kívül nincs olyan termék, amit ne lehetne náluk beszerezni. A nagymúltú vállalat 1864-ben nyitotta meg az első John Lewis & Partners üzletet a londoni Oxford Streeten. Karácsonyi reklámjai arról ismertek, hogy fülbemászó slágerekre írt sztorikkal erős érzelmi húrokat pengetnek. Sok filmjük végén hatódhat meg a néző, mert az, így vagy úgy, de betalál.

Ezeknek a reklámoknak egyszerű és következetes üzenete van: senkit ne hagyjunk magára az ünnepekkor.

Mindenkinek szüksége van egy kis szeretetre a másiktól, különösen az év végi időszakban.

Nem véletlen, hogy Nagy Britanniában az igazi karácsonyi szezon több, mint tíz éve már a cég reklámjának debütálásával veszi kezdetét, hiába próbálják őt megelőzni a versenytársak a saját mozijaikkal, esélyük sincs. Vagy volt. Mert idén történt valami.

A nézők nem fognak zsebkendőért nyúlni. De dühösen a telefonjukért igen.

A John Lewis ugyanis szakított a hagyományokkal, és két szempontból is teljesen más típusú kampányt választott. Az ünnepi reklámjainak 16 éves története során most másodszor fordul elő, hogy valamelyik klasszikus karácsonyi sláger helyett maguk írták a dalt. Andrea Bocelli énekli azt a meséhez, amely egy Alfie nevű kisfiúról szól, aki a nagymamájával sétálva beszerez egy magot, hogy elültesse, és felnevelje a saját tökéletes karácsonyfáját.

A magból aztán az ünnepi fenyő helyett egy húsevő növény, egy Vénusz légycsapója hajt ki, amelyet Snapper, a tökéletes fa néven emlegetnek. Snapper egyre csak nő, és nemsokára nagyobb lesz mindenkinél. Ahogy kell, a gyerek meg a növény haverok lesznek, de a többiek öröme nem felhőtlen. Snapper megrágja a házat, üldözi a kutyát, és felborítja a bútorokat. Karácsony közeledtével aztán a nagyok kiteszik a hóra, hogy legyen helye az igazi, illatos fenyőnek.

A gyerek bent szomorú, a növény kintről nézi sóvárogva, ahogy a család nélküle ünnepel.

December 25.-én aztán Alfie nem bírja tovább, és kimegy a kertbe megsimogatni szeretett növényét. Ajándékot tesz a húsevő tövébe, és vele marad, aztán hamarosan a család többi tagja is csatlakozik hozzá és mindenki kint ünnepel a hideg téli időben. Itt jön a viccesnek tartott rész, amikor Snapper úgy segít kicsomagolni az ajándékokat, hogy bekapja őket, és papír nélkül visszaköpködi az illetékeseknek. Itt mutatja meg a cég, hogy mi mindet lehet venni náluk: a fejhallgatótól kezdve a legókészleten át a papucsig minden van ott.

A reklám üzenete (a Saatchi and Saatchi első kampánya a John Lewis számára) azt kívánja érzékeltetni, hogy a szokatlan és váratlan dolgok a hagyományosan tökéletesre tervezett karácsony helyett is vezethetnek boldog ünnepléshez.

Eddig minden rendben, ugye? Csakhogy a nézők, ha nem is első pillantásra, de valamit nagyon elkezdtek hiányolni a moziból, és minden létező fórumon hangot is adtak nemtetszésüknek.

A család ugyanis, amely önfeledten ünnepli a karácsonyt, Alfie-ból, az édesanyjából, a nagymamájából és egy idősebb testvérből áll. „Hol van az Apa????!!!!!” - tette fel több ezer néző is a kérdést a cég X, korábban Twitter néven futó közösségi oldalán.

„Ez a reklám egy anyukát és egy nagymamát mutat” - válaszolta a John Lewis, majd elmagyarázta, hogy Alfie családja egyszülős. - „Mindig igyekszünk a valódi brit életet bemutatni, az egyszülős családok az Egyesült Királyságban az eltartott gyerekes családok negyedét teszik ki, és nem gyakran látni őket a televízióban.”

Ezzel Nagy Britannia nincs egyedül, Magyarországon az egyszülős családok aránya a családi pótlékban részesülők között 27%.

A 2016-os mikrocenzus adatai szerint az egyszülős családok száma 503 ezer volt.  Az ilyen családok 86 százalékában az anya él együtt gyerekével vagy gyerekeivel, ezekben a családokban a családfő egyharmada özvegy.  A következő generáció nagyjából egyharmada tehát egy szülővel nevelkedik nálunk is. Hogy jogos-e az ő világukat megmutatni egy reklámban? Erről oszlanak meg a vélemények olyan markánsan.

Nagy Britanniában például nagyon sokan adtak hangot dühüknek amiatt, hogy az ünnepi időszakban egy nem hagyományos családot állítottak példaként az emberek elé,

többen egészen addig mentek, hogy egyenesen férfigyűlölőnek nevezték a céget.

Sokan azonban örültek az áruházlánc ötletének, és tetszett nekik, hogy a nagyon is valós családi életüket pozitív és szeretetteljes módon ábrázolják.

„Idén csak anya, nagyi és én leszünk, megbecsüljük az együtt töltött időt, és emlékeket gyűjtünk. A tökéletes karácsony olyan, amilyennek te szeretnéd #traditionsgrow.” - írta egy fiatal a Twitteren.

Charlotte Lock, a John Lewis ügyfélkapcsolati igazgatója kénytelen volt nyilatkozatot is kiadni a nagy port felvert hirdetés ügyében, és elmondta, hogy a kampány célja a régi és az új dolgok tisztelete.

„Mi egy olyan nemzet vagyunk, amely szereti a karácsonyi hagyományokat - a klasszikus hagyományoktól kezdve, mint a díszítések és a fa felállítása, egészen az olyan új hagyományokig, mint az ajándékok sajátkezű készítése és a Zoom-on történő közös ünneplés - magyarázta. - Sokunknak vannak saját, egyedi ünnepi szokásaink, amik még különlegesebbé teszik a karácsonyt. A film a család és a hagyományok fejlődésének témáját ünnepli, és megmutatja, hogy a tökéletes karácsonyt a szeretteinkkel való boldog együttlét hozza el, függetlenül a hagyományoktól.”

Ennél többet nem vállalt fel azóta sem a cégnél senki, de a reklám vetette hullámok tovább gyűrűznek. Leginkább azt hiányolják az emberek, amit az elmúlt 16 évben megszoktak, a könnyes, megható sztorit.

Pedig a hirdetések az elmúlt néhány évben már elkezdték a társadalmi szemléletformálást, de úgy látszik, sem az árva/menekült gyerekek befogadása, sem a színesbőrű családok ünneplése, sem az iskolában kirekesztett gyerekek helyzetének normalizálása, sem a magányos öregek köszöntése nem érte el azt az ingerküszöböt, amit az egyszülős, jellemzően egy anyás családok boldog karácsonyának bemutatása igen. Pedig valószínűleg több érintett van ebben az utóbbi csoportban, mint az eddig bemutatott többiben.

A vélemények az ügyben is megoszlanak, hogy a gyerekeknek mennyire probléma egy ilyen, apa nélküli családban felnőni. Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy körükben sokkal magasabb a deviáns magatartások előfordulási aránya. A Cambridge-i Egyetemen végzett kutatás azonban új eredményeket hozott.

Ezek szerint az egyedülálló anyával élő gyerekek mentálisan és érzelmileg stabilak és egészségesen fejlődnek.

Új-zélandi kutatók pedig arra a következtetésre jutottak, hogy a szociális helyzet, a szülői erőszak, a bűnelkövetés a családban hozzásegítheti, de maga az egyszülős élet nem jelöli ki előre a gyerek útját arra, hogy problémás legyen. Ezzel sokan egyetérthetnek az Egyesült Királyságban is, akik nem veszik a fáradtságot, hogy panaszlevelet írjanak, viszont a kasszánál szavaztak, amikor a reklámmal kapcsolatos érzéseikről volt szó.

Két hét alatt, amióta a film kijött, meghökkentő számok láttak napvilágot. A John Lewis karácsonyi hirdetése miatt 2000 százalékkal ugrott meg a Vénusz légycsapója növények eladása.

A termesztők és a kereskedők is rekordkeresletről számolnak be a reklámfilm bemutatása után.

A brit piac legnagyobb beszállítója a holland Carni Flora cég decemberben legalább 40 000 darabot fog pluszban exportálni, és a tulajdonos kijelentette, hogy elképedt a megrendelések számától.

Azt nyilatkozta: „A kereslet mértéke egészen őrületes. A karácsony korán jött számunkra.”

Pedig a John Lewis már eleve sok-sok ezer növényt rendelt Hollandiából, mielőtt a reklámot leadták volna. A kerámiacserepekben kapható 10 fontba (kb. 4400 Ft) kerülő növények gyorsan elfogytak, úgyhogy még továbbiakat rendeltek. A brit kertészetek számára is virágzó az üzlet, egyikük egyetlen nap alatt 2500 ilyen növényt adott el. „Nagyon elégedettek vagyunk a John Lewis-szal” - mondta Simon Hamming tulajdonos.

Hogy mennyire nem mindegy a nézők reakciója, azt mutatja az is, hogy a John Lewis reklámok hatalmas költségvetéssel készülnek - az utolsó ismert adat a 2015-ös Ember a holdon például 7 millió fontba (3 milliárd Ft) került.

A cég nem volt hajlandó elárulni az idei kétperces film költségvetését, de ha jól sül el a hirdetés, akkor a megnövekedett eladások következtében minden elköltött font akár hússzorosan is megtérülhet, hiszen az éves eladás nagyjából 70%-át az ünnepi szezonban bonyolítják le, október és január között.

A karácsonyi marketingkampány nem csupán a bolthálózat meglévő termékeit népszerűsíti, hanem egy egész új termékcsaládot is létrehozott.

Ilyen például a 18 fontért (8000 Ft) kapható plüss Vénusz légycsapója-figura, vagy a 3 fontért (1300 Ft) árult vetésre alkalmas magokkal teli karácsonyi üdvözlőlap és egy termékmegjelenítéssel teli, hangulatos mesekönyv (3400 Ft).

A kampány szlogenje: Hagyd, hogy a hagyományaid növekedjenek - a másság és a közösség szívmelengető felkarolása.

Tekintettel arra, hogy a John Lewis karácsonyi reklámjának megjelenése már önmagában is hírértékű esemény, a vállalatnak nyilvánvalóan sikerül saját bevételeit gyarapítania.

Mert, mint tudjuk, a karácsony nem egy dátum, hanem egy érzés.

És semmi sem mutatja jobban ennek az érzésnek az erősödését, mint a pénzköltés.


Megosztom
Link másolása