Connect with us

Ez már ghosting – miért írd le a pasit, ha 72 órára eltűnik?

Fotó: Pexels

NO/MAKE/UP

Ez már ghosting – miért írd le a pasit, ha 72 órára eltűnik?

Ha lenne Randikódex, ez lenne az első pont. Meddig tűnhet el egy pasi?


Az ismerkedésnek, randizásnak is megvannak a maga íratlan – sőt, egyre inkább írott – szabályai. Nem is kevés! Az egyik ezek közül az úgynevezett 72 órás szabály, amely – higgyetek nekünk – megingathatatlanul működik.

Számos melléfogás, és a ghostingot (amikor a pasi eltűnik), meg az orbitinget (amikor eltűnik, de virtuálisan azért nyomul, lájkolgat, követget stb.) mesterien űző pasi után bevezettem az ún. 72 órás szabályt. Nem volt túl bonyolult.

Ha egy pasi “aktív” randi-stádiumban (gyakori talik, napi kapcsolattartás, esetleg már szex is) minden nyomós ok nélkül. 72 órára eltűnik, azt azonnal pattintani kell. 72 óra, tehát három nap.

via GIPHY

Nyomós okon azt értem, hogy mondjuk meghalt. Oké, ennyire azért nem kell szigorúnak lenni, előfordulhat más, SOS helyzet is, de az úgyis kiderül. Viszont azt kell, hogy mondjam: a 72 órás szabály MINDIG bejött. Fájóan mindig, minden általam ismert szituációban. Nálam, barátnőimnél, kolléganőimnél, mindenhol. Végül így vagy úgy, de kiderült, hogy az adott pasinak – hogy is mondjam – nem is kellettünk eléggé, na. Mert ha kellünk, jelentkezik/zett volna. Grönlandról is. A Déli-sarkról is.

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy a tömör, őszinte “bocs, de nem vagy az esetem”, vagy a kíméletesebb “most nem akarok komolyabb kapcsolatot” helyett hogy lehet, hogy még mindig, még most is, az eltűnősdi a sláger. Vérciki, sunyi, stílustalan, és mégis.

Félreértés ne essék: nőben, férfiban egyaránt. Az okokat nem kutatom. Elég körülnézni a mai világban, hogy honnan is kúszik-árad mindenfelé, mindenkibe az össznépi stílustalanság. Én csupán annyi jó tanácsot tudok adni minden jóhiszemű, hoppon maradt randizónak: nem benned van a hiba. 72 óra. Utána leves. Ilyen egyszerű a matek. Még most is.

via GIPHY

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel