Connect with us

Ez az a 7 dolog, amit a férfiak az “Álomnőben” keresnek

LOVE

Ez az a 7 dolog, amit a férfiak az “Álomnőben” keresnek

Én NAGGYON nem az a hét, amit mi, nők hiszünk…


Arról, hogy mi, nők, mit keresünk egy pasiban, mostanában sok szó esik. Arról viszont, hogy egy pasi mitől érzi úgy, hogy megtalálta álmai nőjét, sokkal kevesebb, és lássuk be, a téma körül sok a téveszme. A férfiakról hajlamosak vagyunk megállapítani, hogy csak “egy bizonyos testrészük” vezérli őket életük társának kiválasztásánál, pedig ez nagyon nincs így.

Igenis, ők is mérlegelik, kiből lesz a jó feleség, és hacsak nem lesznek valakibe egy másodperc alatt őrülten, vakon szerelmesek, ezerszer is végiggondolják, ki mellett köteleződjenek el hosszú távra. Anthony D’Ambrosio párkapcsolati szakértő, blogger és nem mellesleg elkötelezett családapa szerint a következő 7 dologra minden férfi nagyon vágyik álmai nőjében.

#1 Egyéniség

A nők többsége elképesztően sok energiát invesztál abba, hogy tökéletesen nézzen ki. És elképesztően keveset abba, hogy megtalálja önmagát. A párterapeuta szerint nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor a kikent-kifent külső alatt “hallgat a mély”, vagyis a nőnek nincs egyénisége. Nem azért, mert egyáltalán nincs, hanem mert nem meri kibontakoztatni, nem mer vele szembenézni, és nem meri felvállalni.

Pedig a férfiak hosszú távon a valóságot keresik, nem az illúziót. Lepattogzott köröm? Egye fene. Néhány plusz kiló? Nyakig ketchupos száj egy óriási hamburger eltüntetése után? Szívből jövő nevetés, akár önmagunkon is? Humor, csetlés-botlás? A pasik ezt egyszerűen imádják. Egy igazi nő számukra egyáltalán nem a tökély, hanem minden, ami emberi, bájosan esendő, és önazonos.

via GIPHY

#2 Öntisztelet

Ma, amikor a közösségi médiában mindenki mindent megmutathat magából, amit akar, tehát a posztjaink afféle önreklámnak is számítanak, nagyon hamar kiderülhet egy nőről, hogy nem tiszteli önmagát. Ha tele van a profilja cicivillantós képekkel, ha minden hétvégén más buliban pózol félrészegen, ha agyonszűrt, csücsörítős szelfikkel szórja tele a falát, azt egy éretten gondolkodó pasi azonnal kiszúrja, és gondolatban már pattintja is.

Mert egy férfi nem ilyen nőt akar. Nem olyat, akinek a közösségi profiljáról messzire süt az önbizalomhiány, az önimádat, az olcsó népszerűség-hajhászás, a “mindenhol, mindenkivel, mindent csinálok” magamutogatás. De most komolyan, egy hosszú távra tervezett párkapcsolatban kinek kellene egy ilyen nő? A férfiak ma is – ahogy régen – szeretik a visszafogottságot, a titokzatosságot, az intellektust, a szerénységet. Hiszen ha mindenkinek, állandóan “áruljuk” magunkat, akkor hogyan hódítsanak meg? Márpedig az fontos nekik. Nagyon.

#3 Kedvesség

A női melegség NEM MENT KI A DIVATBÓL. Lehet, hogy néha úgy tűnik, de ne keverjük össze a női egyenrangúságot azzal, hogy úgy viselkedünk, mint egy kiképzőtiszt. A férfiak is – ahogy mi is – arra vágynak, hogy szeressük őket, és ezt merjük is kimutatni. Nem arról van szó, hogy az első szóra hanyatt dobjuk magunkat, sőt. De egy kedves mosoly, egy cirógatás, egy elismerő mondat, ha a pasi valami olyat csinál, ami tetszik nekünk, csodákat tesz. A gyengédség fantasztikus dolog, ne hagyjuk kiveszni, mert a férfiak enélkül el sem tudják képzelni álmaik nőjét.

via GIPHY

#4 Intelligencia

Okosság, de nem okoskodás. Óriási téveszme, hogy a pasik buta nőkre vágynak. De az is téveszme, hogy állandóan “le kell nyomnunk” őket intellektuálisan. A kioktatást, a kritizálást, az állandó beszólogatást ők is visszataszítónak tartják, ahogy mi is. De egy művelt, tájékozott, és főként érzelmileg intelligens nő, akivel mindent meg lehet beszélni, aki érti és megérti a másik szempontjait is, tuti nyerő náluk.

#5 Önbizalom

Mármint az egészséges. Ez összefügg a 2. pontban már említett öntisztelettel. Egy egészséges gondolkodású férfi csak akkor tud elképzelni maga mellett hosszú távon egy nőt, ha az a nő tisztában van a saját értékével, és azzal, hogy mi mindent nyújthat a szerelemben. Az önbizalom nagyon szexi, de tény, hogy bőven akadnak férfiak, akik megijednek tőle. Nekik viszont a saját egójukkal van problémájuk, így az ilyen férfiak kegyeit nem is nagyon érdemes keresni.

via GIPHY

#6 Ambíció

A mai világban óriási teher egy férfin, ha azt érzi, hogy a nő anyagilag is, és úgy általában mindenhogy teljesen rá van utalva. Fontos, hogy egy nőnek legyen elképzelése a saját életéről. Nem kell milliókat kaszáló brókernek lennie, de azért az sem jó, ha elesetten nyávog a sarokban, mint egy kóbor kiscica, hogy egy nagylelkű szponzor végre fogadja már örökbe. Azok az idők már elmúltak.

#7 Szerénység

Összefügg a fentiekkel. Nem azt jelenti, hogy a nő kukán üljön a pasi mellett, és szemlesütve vörösödjön el minden pillanatban. Egy szerény nő is lehet vicces, olykor hangos, sőt a társaság közepe is. És egy látszólag csendes, visszahúzódó lány is hiheti titokban magáról azt, hogy ő a világ közepe. A lényeg az, hogy egy pasi olyan társra vágyik, aki nem akarja erőből lenyomni az egész világot, aki nem fennhéjázó, és nem gondolja azt, hogy neki minden alanyi jogon jár.

MysticalRaven /Címkép: Pexels/

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel