ÉLETMÓD
A Rovatból

„Nyugodjon békében a régi énem” – Koporsóban vonult oltárhoz a vőlegény esküvőjén

Esküvő összevonása egy temetéssel?
Sassy - sassy.hu
2022. november 17.


Megosztom
Link másolása

A férfi halottaskocsival érkezett a helyszínre, majd a tanúk és a koszorúslányok cipelték el koporsóját az oltár elé.

A násznép egyik tagja videót is tett közzé az esetről, ami egy hét alatt több mint 8,3 millió megtekintést ért el.

@tobz88 Tell me you’re dramatic without telling me you’re dramatic. #wedding #walkingdowntheaisle #areyoukiddingme #getthefucouttahere #tildeathdouspart ♬ Rest In Peace - Dorothy

A legtöbb kommentelő egyből azt gondolta, hogy a házasságot a vőlegény élete végének éli meg és, hogy egyáltalán nem akarja az esküvőt. Mások viszont sokkal pozitívabban értelmezték az üzenetet:

„Igazából azt gondolom, hogy ez elég aranyos. Én úgy értelmezem, hogy "Halott voltam, mielőtt találkoztunk"”

- írta az egyik tiktoker.

A pár nem sokkal később aztán választ adott a miértekre. Az újdonsült férj bevallotta, hogy párja nem tudott a koporsó hadműveletről és emiatt nem is örült neki.

„Azt akartam ezzel üzenni, hogy nyugodjon békében a régi énem, mert nem voltam túl jó ember a múltban”

- magyarázta a férj.

@jaydewayne.ky #wedding #lgbt🌈 #gay #foryou #fun #funny #kentucky ♬ Wedding Song - Piano Love Songs

„Ez egy nagyon privát szertartás volt, mi vagyunk a helyszín tulajdonosai, és rengeteg esküvőt csináltunk már, valami mást szerettünk volna magunknak. Pokolian őrült vagyok, nem érdekel, hogy mit mondanak rólam. Minden egyes nap a legteljesebb életet élem, és rendkívül boldog friss házasok vagyunk, imádjuk” - tette hozzá a páros.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Z generáció épp most adja fel az álmait, és már csak rövidtávra tervez
Ha valamikor, hát huszonéves korban az ember hajlamos elhinni, hogy bármit elérhet és még minden lehet belőle. Csakhogy a Covid, a háború és az infláció hatására a Z generáció már ezt is máshogy látja

Megosztom
Link másolása

A Z-generáció felfüggeszti álmait, úgy érzik, az elhúzódó válságok miatt csökkenteniük kell az elvárásaikat. A fiatalok kétharmada azt állítja, hogy a megélhetési költségek durva emelkedése padlóra küldte őket - írja a LadBible.

A LADbible Group és a The Prince's Trust ma közzétett új kutatásából kiderül, hogy

a Z generáció nem érzi magát képesnek arra, hogy álmait hajszolja, és a lehetőségek hiányát (36 százalék) nevezi meg első számú akadályként.

Az álmok feladásának további oka a pénz (35 százalék), az önbizalomhiány (32 százalék), a tapasztalat hiánya (33 százalék) és a megnövekedett megélhetési költségek (30 százalék).

A Z generáció álmainak három legfontosabb jellemzője:

olyasmit csinálni, ami boldoggá teszi őket (64 százalék), olyasmit, amit élveznek (60 százalék) és az anyagi biztonság elérése (49 százalék).

A részmunkaidős munka (10 százalék), a saját vállalkozás működtetése (20 százalék) és a távmunka (24 százalék) a legalacsonyabb prioritásúak, amikor az álmokról beszélnek.

Arra a kérdésre, hogy mennyire érzik magukat jól jelenleg a bőrükben,

a válaszadók mindössze hét százaléka mondta azt, hogy rendben van

és jelenleg is álmai munkahelyén dolgozik.

Egy másik durva következménye a válságnak, hogy a fiatalabb generáció már csak rövid távra tervez. 60 százalékuk szerint most bármilyen munkát előnyben kell részesíteni, és 40 százalékuk durván változtatott karriertervein az elmúlt évben.

A megkérdezettek több mint a fele (57 százalék) azt állítja, hogy az elmúlt két évben elengedték hosszú távú terveiket.

A megélhetési költségek (57 százalék), a gazdasági helyzet (44 százalék) és a mentális egészségük (39 százalék) változása hat ki leginkább a Z generáció jövőbeli terveire.

A megkérdezettek fele azt mondja, hogy nem tervez fél évnél hosszabb távra, mert beláthatatlan minden. Amikor hosszú távú életcéljaikról volt szó, meglepő módon a jó fizikai és mentális állapot megőrzése és egyfajta megfoghatatlan a boldog élet szerepelt a legfontosabb válaszok között.


Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
A Rovatból
4+1 őszi dekortipp, hogy az otthonod is hangulatos, puha és meleg hangulattal várjon a hűvösebb időben
Tudjuk, hogy most még hihetetlen, de hamarosan tényleg beköszönt az ősz, amire érdemes otthon is felkészülni.

Megosztom
Link másolása

Habár szerencsénk van az időjárással, és még kitart a nyári meleg, előbb vagy utóbb tényleg beköszönt az ősz. És tudjuk, hogy sokan egyáltalán nem várják ezt az időszakot, azért megpróbáljuk meghozni hozzá a kedvet.

Gondoljatok csak a kinti színes lombkoronákra, és a benti meleg takarókra, amik alá be lehet kuckózni egy jó kis pumpkin spice lattéval vagy más fűszeres forró itallal, és egy jó könyvvel. Na ugye, nem is olyan rossza ez az ősz.

És ha már a természet így megváltozik odakint, miért ne öltöztetnénk mi is őszi köntösbe a házunkat vagy a lakásunkat. Nem kell nagy átalakításokra gondolni, egy-két apró kiegészítővel vagy változtatással teljesen megújíthatjuk lakóterünk hangulatát.

Mutatunk 5 tippet, amivel megadhatod az őszi, pihe-puha, meleg, vackolós hangulatot:

1. Díszpárnák, huzatok, takarók cseréje

A legegyszerűbb módja a hangulat frissítésének, ha kicseréljük a díszpárna huzatokat, és a takarókat. A meleg, őszi árnyalatok, mint a sötét narancs, mélypiros, sárga, barna, vagy a sötétzöld azonnal meghozzák az őszt bentre is. Ezek mellett érdemes lehet beszerezni pá vastag, pihe-puha takarót is, amik alatt lesz igazán szuper a kuckózás.

Ha kicsit extráznád, pár őszi mintával is feldobhatod a dekort, pár tök, falevél vagy egy-két erdei állat, mint a süni vagy a mókus, még különlegesebbé tehetik a beltér hangulatát. Azonban mindig vigyázz, hogy ne ess túlzásba és maradjon harmonikus az összkép.

2. Őszi kiegészítők, dekorelemek

Ha nem fektetnél túl nagy erőfeszítést a dekorációba, pár puha textil tököcskével, vagy egy őszi árnyalatú gyertyával máris melegebbé teheted a lakás hangulatát. Ha ennél kicsit több erőfeszítés is belefér, akkor jó hírünk van, mert az ősz az egyik legbőkezűbb évszak. Szedhetsz színes faleveleket, amiknek a felhasználási módja gyakorlatilag végtelen, egy sima csokortól elkezdve a girlandon át, rengeteg módon élvezhetjük szépségüket.

3. Világítás frissítése

Ősszel egyre korábban sötétedik, így elengedhetetlen a megfelelő világítás. Azonban ahelyett, hogy csak a nagy lámpát égeted, kisebb, jól mutató lámpákkal és gyertyákkal igazán kuckózós hangulatot varázsolhatsz. Fontos, hogy meleg fényű izzókat válassz, különben nincs sok értelme a dolognak.

4. Élő növény dekoráció

Az őszi virágoknak nincsen párja. Itt az idő, hogy beszerezz egy-két krizantémot, a sárga rózsát vagy aranyvesszőt, amitől máris hangulatosabb lesz a lakás. A virágok mellé tehetsz pár dísztököt vagy gesztenyét is a teljesebb képért.

+1 Ízek és illatok

Nincs is jobb a almás pite, fahéjas csiga vagy szilvás papucs édes illatánál, az ízéről nem is beszélve. Kevés dolog teheti szebbé a kinti borongós időt, mint ha bent ilyen finomságokat készítünk. Aki pedig kevésbé édesszájú, annak bátran ajánljuk a sütőtökkrém levest, aminél kevesebb őszi dolog jut hirtelen eszünkbe.

Forrás: Bien, Lakáskultúra


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
Sophie Turner és Taylor Swift?! Joe Jonas válófélben lévő felesége és exbarátnője együtt vacsiztak
Na de mit szól ehhez Mr. Perfectly Fine?
Fotó: Instagram - sassy.hu
2023. szeptember 20.


Megosztom
Link másolása

New Yorkban találkozott két híresség, és nem csak a városi fények ragyogtak a Times Square-en kedd este. Sophie Turner, a Game of Thrones sztárja és Taylor Swift, a világhírű énekesnő, együtt vacsoráztak a Via Carota olasz étteremben.

A két tehetséges művésznő összekulcsolta karjait, ahogy beérkeztek az étterembe szeptember 19-én. Taylor egy hosszú farmerdzsekit viselt, amit egy piros ruhával és barna csizmával kombinált, míg Sophie szürke ruhájában ragyogott.

Ez az első alkalom, hogy Sophie Turner-t a forgatásokon kívül kapták le a hónap elején bejelentett válása óta Joe Jonastól, akivel négy év házasság után döntöttek a különválás mellett. A szakítás ellenére a színésznő láthatóan jó hangulatban volt az est során, miközben férje leghíresebb exével vacsizott.

Érdekes egybeesés, hogy Taylor Swift és Joe Jonas is voltak egykor egy pár, bár ez már évekkel ezelőtt történt.

Sophie Turner egyébként régóta nagy rajongója Taylor Swiftnek, és tavaly elárulta, melyik Taylor albuma a kedvence. Most, hogy a két tehetséges sztár találkozott, talán még több közös pillanat vár ránk a jövőben.

A kommentelők természetesen nem hagyták szó nélkül a párost, és Joe Jonast vették górcső alá:

"Valaki azt mondta, hogy állásfoglalás egy szó nélkül?"

"Joe PR csapata: *sírás, hányás, remegés*"

De voltak akik Taylor zenéit idézték a lányok képei mellé:

"We are never ever getting back together (Shopie's version)"

"Better than revenge"

Forrás: Just Jared


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
Végre eszébe jutott a fiataloknak, hogy lehet sétálni is, és közben nem muszáj folyamatosan a telefonon lógni
TikTokon terjed az új „őrület” a csendes séta. Mutatjuk a szenzációs felfedezést!
Sassy - sassy.hu
2023. szeptember 18.


Megosztom
Link másolása

"Csatlakozz" "Megváltoztatja az életedet" - lelkendezik fiatal nő egy TikTok-videóban.

Mint arról a Health.com beszámolt, egy új trend arra ösztönzi az embereket, hogy tegyék le a fejhallgatót és sétáljanak egyet csak úgy zene, podcast vagy telefonálgatás nélkül.

A silent walking, vagyis "csendes séta" sokak szerint nagyszerű hatással van a mentális egészségre.

Egy tiktokker például kifejtette egy beszélgetés során, hogy amikor csendben sétál, az érzékei sokkal élesebben működnek, mindent lát, hall, és milyen csodálatos ha az ember akár csak 5 percre kiveszi a fülhallgatót a füléből, és halllja a madarak csiripelését és érzi a virágok illatát.

Egy másik elárulta, hogy megpróbálja mozgalommá szervezni a csendes sétát. Szerinte napi félórás csendes séta teret ad a kreativitásnak és a gondolkodásnak. Volt,. aki kifejtette, hogy akkor segített neki a csendes séta kitisztítani az elméjét, amikor rossz hangulatban volt.

@madymaio #stitch with @KENZIEELIZABETH WE’RE SILENT WALKING ALL SUMMER, BABE 🚶 #walkinggirls #girlswhowalk #meditativewalk #intentionalwalk ♬ original sound - Mady Maio

Eleinte úgy tűnt, hogy ez egy paródia, de a jelek szerint tényleg komolyan gondolják a mozgalmat.

Mármint azt, hogy mozgalmat indítanak ara, amit egy csomó ember - ja, biztosan mind "boomerek" - amúgy is világszerte csinál: csak úgy sétálgat zenei aláfestés, podcastek, folyamatos telefonálgatás, Face App, Viber-hívás meg a többi nélkül.

@gratawellness In my ✨silent walk✨ era #silentwalk #hotgirlwalk ♬ original sound - gratawellness


Megosztom
Link másolása