Figyelmeztetést adtak ki minden air fryer tulajnak: baj lehet, ha nem megfelelően használják
Az ember ma már nem főz, hanem optimalizál. Az ízek helyett a gyorsaság és az egyszerűség lett a fő szempont, így nem csoda, hogy az air fryer az elmúlt évek egyik legnagyobb konyhai menőségéből egyenesen kötelező háztartási kellékké vált.
Elvileg bármit be lehet dobni a forrólevegős csodakütyübe – de tényleg bármit?
Mégis, mit ne tegyél bele?
A Huffington Post tavaly megkérdezte Brenda Peralta dietetikust, aki egyértelműen elmondta: vannak ételek, amiket egyszerűen nem érdemes vagy nem szabad air fryerbe tenni. Például a szalonna.
De a szalonna csak a jéghegy csúcsa.
Ezeket inkább hagyd ki:
Szóval: ha nem takarítod ki rendesen, ne csodálkozz, ha nemcsak a vacsorád, hanem az air fryered is füstbe megy.
A másik főbűnös: minden, ami inkább folyékony, mint szilárd – például palacsintatészta, panírozott dolgok nyers bundával – azonnal lefolyik, ráragad, szétrobban.
Tényleg kigyulladt?
Igen. Nem vicc. Az egyik Reddit-felhasználó leírta, hogy csak egy kis éjjeli sült szalonnára vágyott, és 10 perccel később a füstjelző szirénázott. Mint kiderült, ő sem takarította a gépet túl gyakran – úgyhogy végül az air fryer is beadta kulcsot.