ÉLETMÓD

Ezzel a technikával alszanak el a katonák két perc alatt

Sokszor már az elalvás is kész rémálom. De van egy módszer, amivel szinte azonnal el lehet aludni. Hogyan? Olvass tovább.

Megosztom
Link másolása

Egy csomó tanács létezik arra, hogy megkönnyítse az esti elalvást, a mézes tej lassú kortyolgatásától kezdve a bárányok számlálásáig, de a hard core rosszalvók ezekre csak legyintenek.

Van azonban egy technika, amit még érdemes kipróbálni, mielőtt rászoknál az altatókra.

A módszer nem új, de jó ideig csak az amerikai hadseregben használták. Leírása még 1981-ben jelent meg a katonaság oktató könyvében, melynek címe Pihenés és győzelem volt. Sokat ígérő cím.

Mivel a katonáknak eléggé szokatlan helyeken és körülmények között kell kialudniuk magukat, fontos volt egy olyan módszer kidolgozása, ami nem teszi őket kábává másnap (vagy néhány óra múlva, attól függ, mi a feladat éppen), viszont elég kipihentek lesznek ahhoz, hogy a bevetések sikeresek legyenek. Ha nekik bevált, neked is segíthet.

De hogyan is működik ez az egész?

Nem azzal kezdődik, hogy sötétítsd le a szobát, legyen megfelelő a hőmérséklet és kényelmes a fekhely, még csak arra sem biztat, hogy lefekvés előtt fél órával ne olvasgass az interneten.

Ehelyett a következő dolgokat kell tenned:

- Először is lazítsd el az arcod összes izmát, az állkapcsodat, a nyelvedet és a szemed körüli részt is. Igen, azt, amit most is ráncolsz.

- Ezután engedd le a vállaidat, lazítsd el a felkarodat, majd az alkarodat, először az egyik, majd a másik oldalon.

- Végül egy kilégzéssel lazítsd el a mellkasodat, aztán lassan haladj lefelé a combod és a lábad többi részének ellazításáig.

Ezek azok a fizikai lépések, amelyekkel ez a relaxációs technika jár.

A következőben az állandóan pörgő agyadat kell lecsendesíteni. Összesen 10 másodpercet szánnak arra, hogy teljesen kitisztuljon az elméd.

Ehhez három lehetséges úton juthatsz el, mindenkinél más működik:

- Képzeld azt, hogy egy csónakban ülsz, és semmi nincs körülötted, csak a víz és a tiszta, kék égbolt.

- Képzeld magad egy teljesen sötét szobába, ahol egy fekete bársony függőágyban ringatózol.

- Mondogasd magadnak 10 másodpercig, hogy "ne gondolkodj, ne gondolkodj, ne gondolkodj".

És pillanatokon belül elalszol.

A módszer némi gyakorlást igényel, de akik kipróbálták, azok 96%-a hat hét gyakorlás után úgy aludtak, mint a bunda.


Megosztom
Link másolása

Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
A Rovatból
Újabb hülye névadás – Arról a fesztiválról kapta a nevét a kislány, ahol az anyukájánál beindultak a fájások
Egyenesen a fesztiválról vitték szülni az édesanyát.

Megosztom
Link másolása

Újabb fejezettel bővült a Hülye Külföldi Névadások című sorozat.

Ezúttal egy fesztiválról kapta a nevét egy kislány az Egyesült Államokban.

Mint arról a Mirror angol bulvármagazin beszámolt, Cristina Celis 32 hetes várandósan döntött úgy, hogy részt vesz az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiváljára, az Electric Daisy Carnivalon.

A fesztivált május 17 és 19 között tartották.

A fiatal nő úgy gondolta, hogy még végigbulizik egy hétvégét, mielőtt anya lesz.

háttérszín kiemelés

Csakhogy a baba hamarabb érkezett a tervezettnél.

A folytatásért kérjük, lapozz!Megosztom
Link másolása

ÉLETMÓD
„Ez hiányzik az USA-ból” - ezekkel a különbségekkel találkozik a Párizsban élő nő
Egy Franciaországban élő amerikai anyuka elárulta, milyen nagy kulturális sokkokkal szembesül, amikor hazatér.

Megosztom
Link másolása

A Párizsban élő amerikai anyuka elárulja, milyen furcsa "fordított kulturális sokkokkal" szembesül, amikor visszatér az Egyesült Államokba: az ételekkel kapcsolatos problémáktól kezdve a bizarr társadalmi interakciókig.

Isabelle Bertolami, aki eredetileg New Yorkból származik, a TikTok-on fedte fel, milyen valósággal él vissza az Egyesült Államokban.

A klipben, amelyet már több mint 157 000-szer néztek meg, Isabelle a kamerába beszél, miközben így kezdi:

„Ezek az én fordított kulturális sokkjaim, mint egy Franciaországban élő amerikai, aki újra Amerikában van látogatóban.”

Lapozz, hogy megtudd a főbb különbségeket!Megosztom
Link másolása


SZTÁR
Timothée Chalamet és a Moneskin énekese is Budapesten drukkolt a tegnapi focimeccsen
Ritkán látni olyan meccset magyar pályán, mint amit tegnap játszott a sevillai és a római csapat, és még ritkábban látni a lelátón Budapesten két szupersztárt. Mi kiszúrtuk őket!

Megosztom
Link másolása

Komolyan, ki gondolta volna, hogy Timothée Chalamet, aki amerikai, meg kicsit francia is, Forza Roma felirattal fog instasztorit posztolni szerda este a saját Instagram oldalára? Ki gondolta volna, hogy a képe, amit megoszt, a budapesti stadionban készül majd, ő maga lövi el a fotót, vagyis

egészen biztosan ott ül valahol a lelátón?

Az a srác, akiről most inkább a szerelmi élete miatt cikkeznek, és még soha senki egy interjúban sem kérdezte meg tőle, hogy hogyan is áll a focival? Ő is játszik? Vagy csak imádja?

És tényleg annyira, hogy még Amerikából is képes volt ideutazni ezért a döntőért?

A válaszokat sorra megadja ez a poszt tőle.

Csak azt nem tudjuk, hogy mennyire megy neki jól a játék.

De hogy nem csak ő volt hajlandó ezer kilométereket megtenni, hogy a kedvenc csapatának a helyszínen drukkolhasson, azt egy másik őrült sztár, a Maneskin énekesének, Damianonak az insta oldala bizonyítja. Damiano is a 24 óráig elérhető isntasztorikba adott úti beszámolót arról, hogyan hangoltak az indulásra a barátaival, hogy ültek autóba, majd posztolt arról is, amikor tegnap reggel átlépték a szlovén-magyar határt és Budapest felé fordultak.

Három órával később megérkeztek Budapestre, a Petőfi-hídon áthajtottak a Dunán, és Damian a Nagykörúton még a kocsi visszapillantójából is szelfizett piros telefonjával és a csapat színeire festett hajával.

Este hatkor pedig már a tömött stadionból nyomott egy fotót, hogy mindenki jól lássa, egy tűt sem lehetne leejteni, annyian vannak a szurkolók.

Sajnos, a tizenegyespárbaj végül nem a két világsztárnak kedvezett és nem Rómának hozta meg az aranyat, de hogy az utolsó másodpercig izgalmas és feszült meccset láthattak Budapesten, az legalább biztos.


Megosztom
Link másolása


ÉLETMÓD
5 mutatós sziklakerti növény, amivel nem tudsz mellélőni
A sziklakert plusz színt visz a kertbe, ráadásul nem igényel olyan folyamatos gondozást, mint a kényes dísznövények. Mit ültess a kövirózsa mellé? Adunk pár tippet!
Sassy - sassy.hu
2023. május 31.


Megosztom
Link másolása

Sziklakertet létrehozni a kertben nemcsak szép, hanem hasznos is. Bár a neve nem ezt sugallja, a sziklakert életet visz a kertbe Miért? Mert sokféle növénynek és állatnak adhat otthont.

A gondosan tervezett sziklakertben megtalálhatók a legkülönfélébb színek, formák és textúrák, ezért a kert díszei lehetnek.

Ha te is szeretnél sziklakertet telepíteni, akkor olyan növényeket ültess, amelyek jól tűrik az extrém körülményeket, az erős napsütést, de azt is, ha árnyékban maradnak, és amelyeket nem kell minden nap locsolni. A kaktuszok és pozsgások (pl. varjúháj, kövirózsa) mellé színes virággal pompázó növényeket és díszfüveket is érdemes telepíteni, ehhez adunk pár tippet.

Nyugati kökörcsin

A Pulsatilla vulgaris alacsony évelő, sűrű csomókban nő. Fehér, rózsaszín és lila színben is megtalálható, remekül mutat.

Török kutyatej

Sokan azért választják, mert jól tűri a rossz talajt, és árnyékos helyeken is kibírja. Egy dologra ügyelj: ne öntözd túl!

Mohalevelű kőtörőfű

Harsogó színével, finom formájával hódít ez az alacsony termetű évelő növény, ami nem csak sziklakertbe, hanem balkonládába is ültethető.

Deres csenkesz

Remek kontrasztot alkot a virágokkal, terülőkkel. Tavasz végén-nyár elején virágzik. Talajtakarónak is ültetheted.

Harangláb

Akár 80 cm-es magasságot is képes elérni, ezért jó választás a sziklakert hátsó részén, ahol nem takar el más növényeket.

Forrás: Citygreen, Otthonok és Megoldások

Megosztom
Link másolása