ÉLETMÓD
A Rovatból

„Dolgok, amiket szerettem volna tudni a 20-as éveimben” – Egy 30 éves nő őszinte vallomásai

Danielle TikTok-oldalán sorolta fel tanácsait a fiatal nőknek. Nagyon bölcs lány.
Sassy - sassy.hu
2023. január 27.


Megosztom
Link másolása

Danielle Walternek közel 150 ezer követője van a TikTokon, nem véletlenül. A 30 éves nő igyekszik őszinte tanácsokkal ellátni a fiatal nőket, mintha csak a nővérük lenne.

A legnézettebb videója a „Dolgok, amiket majdnem 30 évesként visszatekintve szerettem volna tudni, amikor 25 voltam” címet kapta, és több, mint 3 millió kedvelést kapott már.

@daniellewalter_ this escalated quickly #lifeadvicetiktok #thingsiwishiknew #relateablecontent #grwm ♬ original sound - Danielle Walter

Danielle összeszedett pár tanácsot, amit fiatal önmagának és más 20-as éveikben járó lányoknak is üzent. Ebből szedtünk össze néhányat.

„Az az extra feles az este végén nem éri meg, hagyd ki.

Nem kell most azonnal elérned minden célod, van még időd.

Az emberek, akik benne szeretnének lenni az életedben, benne lesznek. Akik pedig menni akarnak, úgyis mennek.

Nem irányíthatsz mindent az életben, és ezt rossz beismerni.

Vannak emberek, akikkel csak azért találkozol, hogy tanítsanak neked valamit.

A legjobban úgy bánhatsz a férfiakkal, ha nem fókuszálsz rájuk.

Mindig tankold tele az autód utazás előtt.

Valószínűleg soha nem fogsz ilyen jól kinézni, mint most, szóval élvezd!

Nem a világ vége, ha nagyobb farmer méretet kell vásárolnod.

Minden olyan helyzetből, ahol rosszul érzed magad, kiléphetsz, magyarázkodás nélkül.

Ha azt akarod, hogy mások jól bánjanak veled, előbb bánj jól magaddal.

Minden újat próbálj ki, amihez kedved van. Legfeljebb nem jön be, és akkor nem csinálod többet.

A kevesebb - több.

Minden a helyére fog kerülni, legyél türelmes.”


Megosztom
Link másolása

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


ÉLETMÓD
„Utálom a kibaszott melltartót!” – vallotta be a nagymellű lány, a kommentelők imádják érte
A többség nagyon támogató, örülnek, hogy felvállalta a véleményét. Viszont olyan is volt, aki szerint a „mocskos” szokásait nem kellene kiteregetnie.
Sassy - sassy.hu
2023. március 23.


Megosztom
Link másolása

Egy Kelly nevű tiktokos nem kertelt: egyik videójában elárulta, hogy nem szeret melltartót hordani, még úgy sem, hogy nagyok a mellei - írja a The Sun.

"Utálom a kibaszott melltartót. Semmivel sem tudtok arra rávenni, hogy hordjam"

- hallatszik a videóban, amiben úgy tűnik, egy rövidebb piros felsőt kötött össze, ezzel helyettesítve a fehérneműt.

@kellyandherdds

I dont like bras ♬ original sound

A kommentelők többségének nagyon bejött Kelly vallomása és a szerelése is.

"Elképesztően jól nézel ki, gyönyörű a tested és az alakod!"

- dicsérték.

"Ne is hordd, ha kényelmetlen, így is remekül nézel ki!" - írta egy másik követője.

Egy hozzászóló viszont nem rejtette véka alá nem túl támogató véleményét:

"Az emberek miért élvezik annyira, ha világgá kürtölik a legrosszabb és legmocskosabb szokásaikat? Nem inkább szégyellniük kellene magukat?"

- kérdezte.

És bár Kelly visszakérdezett, hogy tényleg a melltartó hanyagolását tartja a legrosszabb szokásnak, választ már nem kapott.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk
ÉLETMÓD
Kiss Virág fitneszvilágbajnok: „Mindig, mindenki hétfőn akar életmódot váltani”
A gyors megoldást kínáló diéták pedig nem működnek, akár a leadott kilók duplája is visszajöhet.
Sassy - sassy.hu
2023. március 23.


Megosztom
Link másolása

A mozgásról, a fogyókúráról és az életmódváltásról beszélt Kiss Virág Fitneszvilágbajnok az RTL Klubon.

"Ha szeretnénk jobban kinézni, felmerül a kérdés, hogyan kezdjünk hozzá. Hiába van sok információ a neten, az a baj, hogy elveszünk ezekben, és nem tudjuk, melyik az a hiteles információ, ami alapján elindulhatunk"

- mondta.

Bár a mozgás fontos, az étkezéssel kéz a kézben jár, ezért attól, hogy sportolunk, még nem ehetünk meg mindent. Ugyanakkor az is fontos, hogy egy-egy szelet pizza, egy hamburger vagy egy sütemény miatt ne érezzünk bűntudatot: ha emellett megvan a megfelelő mozgás, alkalmanként ez is belefér.

A rapid diétákkal kapcsolatban azt mondta:

Rövid távra szólnak, és a túl gyors diétákkal eladott kilók kétszerese is visszajöhet. Hosszabb, több hónapos etapokban gondolkodjunk, és hagyjunk időt a testünknek az átállásra.

Azt is elmondta, hogy napi 20-30 perc rendszeres mozgással már sokat tehetünk, de arról is beszélt, hogy nem kell azonnal mindent megvonni magunktól, ha életmódváltásba fogunk.

Fontos, hogy örömmel végezzük a mozgást. Azt is megmutatta, hogyan lehet sporteszközök nélkül elkezdeni a mozgást.

A teljes videó:


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

ÉLETMÓD
A Rovatból
Nagy lépésre szánta el magát Csobot Adél és Istenes Bence
Adélék élete újabb fordulatot vesz, a YouTube-on jelentették be, hogy a Balaton-felvidéken kezdenek házfelújításba

Megosztom
Link másolása

Adél és Bence néhány éve arról számolt be, hogy Németországba költöznek a gyerekekkel. Aki nem elég szemfüles, még mindig azt hihette, hogy a bázisuk továbbra is ott van. Azonban egy ideje újra itthon élnek, de valamit mégis magukkal hoztak Németországból. Ott egy nyugalmas környéken volt házuk, csend, tiszta levegő, madárfütty és nagy terek vették körül őket.

A jelek szerint ezt annyira megszerették, hogy itthon is hiányzott nekik. Milyen szerencse azonban, hogy nemrégen megtalálták az ideális otthont maguknak!

„Már régóta kacérkodunk ezzel a gondolattal. Nem hónapokról beszélünk, hanem az elmúlt évekről. Mi nagyon szeretjük a vidéki létet, a vidéki embereket, a vidéki emberek lelkületét, ezeket az energiákat, amit itt vannak” - mondja a videóban Bence.

Így tehát vásároltak maguknak a Balaton-felvidéken egy házat, ami megfelel mindannak, amit kerestek. Csak egy kicsit fel kell újítani.

„Egy óriási fába vágjuk a fejszénket. Valószínűleg mi sem tudjuk még, mi vár ránk! Lesz ennek még sok mélysége meg magassága, a felújításnak és egyben építkezésnek” - folytatja a videóban Bence. Aztán arról mesélnek, hogy mindennek alaposan utánajárnak, és nevetve felidézik az építkezők aranyköpését, hogy életed első háza az tulajdonképpen próba, amit az ellenségednek építesz. A másodikat a barátodnak, végül magadnak. „De reméljük, mi ezzel nem így leszünk majd” - tette hozzá Adél.

A videóban megmutatják a 30 éves ház jelenlegi állapotát, „most próbálok szólni az univerzumhoz, meg a jóistenhez vagy bárkihez: könyörgöm, nekünk ne legyen annyira sok szürreális történetünk, mint a legtöbb embernek”

- viccesen hangzik Bence fohásza, de hallva azokat a történeteket, amik még sztárokat sem kímélik, ha építkezésről van szó, nem alaptalan a félelme.

Adél és Bence úgy tervezi, hogy augusztusra végeznek a mesterek és iskolakezdésre be is tudnak költözni a gyerekekkel.

Mert leginkább miattuk döntöttek úgy, hogy a virágzó kertes házat választják otthonukul. Adél elmondja még, hogy nagyon kemény időszak vár rájuk, de nagyon boldogan vágnak bele,

„hogy a végén azt mondhassuk, ezek vagyunk mi, ez a ház vagyunk mi…nagyon megható ezt így kimondani.”


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk

ÉLETMÓD
4 lépés, amivel meghúzhatod a határaidat, ha érzelmi vámpírokkal hoz össze a balsorsod
Van olyan barátnőd, akivel bármikor találkozol, utána hullafáradtan érsz haza? Olyan kollégád, aki addig panaszkodik, amíg az élettől is elmegy a kedved? Esetleg a családon belül olyan rokon, akivel mindig probléma van, és azt neked kellene megoldanod? Akkor pontosan tudod, miről beszélünk.

Megosztom
Link másolása

Az érzelmi vámpírok olyan barátok vagy családtagok, akik könyörtelenül és megállás nélkül szívják el az energiádat és az idődet. Olyan emberek, akiknek végtelen válságaik vannak, és elvárják, hogy te legyél a kősziklájuk. Te, mint rendes együttérző ember, ilyekor tanácsokat adsz, órákat gondolkodsz a megoldásokon, csakhogy ezeket a tanácsokat a legtöbbször nem fogadják meg és ha neked akad gondod, te nem számíthatsz tőlük hasonló segítségre.

Ez olyan szerep, amiből mielőbb menekülni kell, mert különben súlyos árat fizetsz érte. Ők köszönik, jót lakmároznak az energiáidból, de te lassan teljesen elfogysz.

Kimerült és stresszes leszel. Egy-egy találkozás után egyre hosszabb idő, akár napok is kellenek, amire újra a régi elevenségedben csillogsz. Ezt ők is tudják. És akkor jönnek újra.

Ha szeretnéd uralni ezeket a helyzeteket, meg kell tanulnod kijelöld a határaidat, és kiállni a saját érdekeidért. Négy lépéses módszerünk segít fellépni az érzelmi vámpírokkal szemben.

1. LÉPÉS: Készülj fel

Itt az ideje, hogy hallgass a megérzéseidre. Felismered azt a gyomortáji szorítást, amit a találkozások előtt szoktál érezni? Azért érzed, mert legbelül már tudod, mi fog történni. Ha tudod, akkor fel is készülhetsz rá. Írj egy listát arról, amik a leggyakoribb helyzetek ilyenkor.

Tanácsot kérnek? Mondd el, hogy nincs több ötleted. Panaszkodni fognak az exükre? Szólj előre, hogy ma csak 20 perced van (de tartsd is be.)

Nem fogod tudni így sem irányítani a viselkedésüket, de felkészülhetsz és mérsékelheted a károkat.

2. LÉPÉS: Tervezz

Tudod már, hogyan fogsz reagálni, amikor az érzelmi vámpír kipipálja a ‘nem tűröm tovább’ listás dolgaidat? Még nem? Akkor itt az idő, hogy kitaláld.

Az egyik kedvenc határsértő témájuk azok a kíváncsiskodó kérdések, melyek az elevenedbe vágnak, bármi is a téma, neked fájni fog. Mégis engedni szoktál, és beszélsz róluk.

Pedig ha tudod, hogy mi következik, akkor a válasz mondatot is begyakorolhatod: „Erről most nem akarok beszélni” - ilyen egyszerű, majd válts témát. Így máris te irányítod a beszélgetést.

A másik nagyon megterhelő dolog a vég nélkül duma a legújabb problémájukról. Ez elképesztően kimerítő. Ha ebbe az irányba fordul a beszélgetés, itt a mondatod: „Ne haragudj, de most nem tudok erről beszélgetni”, és kérdezd őket bármiről, ami vidám, vagy semleges. Legyen az egy új TikTok trend, vagy a kedvenc sorozatot.

3. LÉPÉS: Gondold át

Most jön a legnehezebb rész: ülj le, és őszintén gondold át, készen állsz-e arra, hogy végigcsináld és kiállj magadért?

Tudod, hogy az egész szituáció mérgező, mégsem tudod megállni, hogy ne válaszolj a hívásukra és sms-ükre? Miért? Mit kapsz te valójában az érzelmi vámpírodtól?

Mert lehet, hogy olyasmit keresel, amit soha nem fogsz megkapni. Ezért olyan nehéz a határok felállítása.

4. LÉPÉS: Kezdd újra

Ne légy szigorú magadhoz, ha a jól kitalált terveidet az első néhány alkalommal nem tudod megvalósítani, az nem baj. Azért nem kell kidobni őket.

Ez normális, senkinek nem megy elsőre. Legközelebb jobban fogod csinálni.

Ha kitartó vagy és következetes (magaddal és a vámpíroddal is), hamarosan már nem ugrik össze a gyomrod, ha megcsörren a telefonod és az ő neve lesz a képernyőn.


Megosztom
Link másolása

Ajánljuk