Connect with us

Egy pszichológus elárulta, miért okoz fájdalmat a közös fotók kitörlése szakítás után

LOVE

Egy pszichológus elárulta, miért okoz fájdalmat a közös fotók kitörlése szakítás után

Nem bírod rászánni magad? Pedig előbb-utóbb muszáj lesz.


A szakítást követő pár hónap cseppet sem egyszerű. Ha tetszik, ha nem, végig kell járnunk a “gyász” különböző fázisait, és míg van, aki pár hét alatt túljut a nehezén, másoknál hónapokig, akár évekig is elhúzódhat az elengedés.

A fázisok közé tartozik például az egymásnál felejtett cuccok visszaadása, vagy éppen a közös fotók eldobozálása, megsemmisítése. Utóbbit nem javasolnánk – hiszen attól, hogy szétmentetek, még az életed fontos részét képezte az exed, és pár év múlva talán jó érzés lesz nosztalgiázni kicsit – ám van, aki ezen a területen is a radikális lépéseket szereti.

Amennyiben szeretnéd kitörölni a fotókat, valószínűleg cseppet sem lesz könnyű dolgod. Ez olyan érzés lehet, mintha az egyik karod akarnák levágni, ám az Elite Daily pszichológusa szerint semmi okod az aggodalomra.

“Végigmenni egy szakításon cseppet sem egyszerű dolog” – fejtette ki Susan Winter – “Ne lepődj meg, ha nehezen megy a szerelmed nálad felejtett dolgainak, vagy a közös fotók ‘eltakarítása’. Amennyiben kitörlöd a fotókat, egy újabb lépést teszel a szakításban, és még egyszer realizálod, hogy véget ért a kapcsolat.”

Winter hozzátette, hogy amíg halogatod ezeket a lépéseket, addig tudat alatt a reményt is fenntartod, hogy egy napon talán újra egymásra találtok. Ha valóban elhatároztad magad, és szeretnél végre új lapot nyitni az életedben, jobb, ha minden szálat elvágsz. Ez az egyetlen módja annak, hogy végre tudatosítsd magadban: ez a párkapcsolat már a múlté.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel