Connect with us

Egy nő egy hétig úgy élt, mint a szupermodellek: nehezebb volt, mint gondolta

LIFE

Egy nő egy hétig úgy élt, mint a szupermodellek: nehezebb volt, mint gondolta

Többet aludt, mozgott és ivott, mint általában, mégis nagyon fárasztónak tartotta az ‘egyhetes modell-életet’.


Amy Schlinger egészséges életmódról író újságírónő egy érdekes kihívásra vállalkozott: meg akarta tudni, milyen a szupermodellek élete a mindennapokban, ezért egy hétig pontosan azt csinálta, amit ők szoktak.

Ehhez Adriana Lima, Victoria’s Secret-angyal étrendjét és edzéstervét vette alapul. A modellel együtt ment edzőterembe és az ő edzőjének segítségével mozgott, például bokszolt, futott, ugrókötelezett és súlyt emelt.
Közben olyan ételeket evett, amiket Lima: többek közt omlettet, protein italokat, gyümölcsöket, halat, zöldségeket, mogyoróféléket, édes burgonyát.

Amy már az első napon nehézségekbe ütközött. Nem szokott enni edzés előtt, de most kénytelen volt zabpelyhet gyümölccsel és mogyorófélékkel reggelizni. Úgy érezte tele van, de ekkor jött az ugrálókötelezés, ami nagyon fárasztó volt számára. Adriana Lima edzője szerint viszont 10-20 perces intenzív ugrókötelezéssel rengeteg kalóriát lehet égetni, ezért próbálkozott. Igyekezett sokat is inni, mert Adriana naponta két liter vizet megiszik, az újságíró pedig nem ehhez volt szokva. Azért két sört is legurított, miközben megnézett egy amerikai focimeccset, de elalvás előtt még ivott egy pohár vizet, hogy kompenzálja az alkoholt.


Másnap kardioedzést végzett. Több mint 3 kilométert futott a futópadon, majd felüléseket, fekvőtámaszokat csinált. A legnehezebb mégis az volt Amy számára, hogy este 11-kor lefeküdjön aludni, mert ő tipikus éjjeli bagoly és általában csak 4 órát alszik.

A modellek viszont hisznek a szépítő alvásban, ezért szigorúan 9 órát pihennek éjszaka.

A harmadik napon az újságírónő már reggel 6-kor talpon volt, aznap bokszedzés volt a programja. Azt írta, már egy óra bokszolás is felért egy teljes testet megmozgató edzéssel, de azért még gyúrtak egy kicsit az izmokra is.
Adriana Lima edzője azt mondta, hogy a divatbemutatók előtt Adriana duplaannyi időt tölt edzéssel, hogy még inkább formában legyen. Ezért a kimerítő bokszolás után még kardiózott és súlyt is emelt.

A sok mozgás miatt sokat is ivott, ezen a napon sikerült először két liter vizet fogyasztania.

A negyedik napon Amy ki akarta próbálni, hogyan küzdenek meg a modellek a jet laggel, amikor egyik országból a másikba repülnek a fotózásokra és a divatbemutatókra. Miután egyedül bokszolt és edzett a konditeremben, repülőre ült, hogy pár napra elutazzon New York-ból. Amikor megérkezett a hotelszobájába, letöltött egy meditációs appot a telefonjára (amit Adriana Lima is használ) , azt hallgatta elalvás előtt.

Az ötödik napon már reggel hatkor kelt, hogy még a délelőtti találkozója előtt tudjon reggelizni és edzeni. Délután három kilométert futott a vízparton, majd a hotel edzőtermében végzett egy kis súlyemelést levezetésként.

Ekkor vette észre először, hogy a hasizmai jobban megfeszülnek, mint korábban, amin meg is lepődött. Meg is ünnepelte az eredményt egy pohár borral.

A hatodik napon Amy már négykor ébren volt, mert egy munkahelyi eseményre kellett mennie. Bár az edzésre nem volt ideje, a reggelit most sem hagyta ki. Visszaérve a hotelszobába pótolta a mozgást ugrókötelezéssel és bokszolással. Este még tartott egy meditációt a telefonos alkalmazás segítségével, aztán már szó szerint bezuhant az ágyba.

Az utolsó, hetedik napon ismét korán kelt, hogy részt vegyen egy futóversenyen, mielőtt visszarepül New York-ba. A futás előtt jól bereggelizett, közvetlenül a verseny előtt pedig egy kis csokit is evett – Adriana ugyanis szintén ezt csinálja a divatbemutatók előtt, hogy felpörögjön.

Amikor este, már otthon belenézett a tükörbe, látta, hogy egyértelműen laposabb lett a hasa, aminek nagyon örült.

Végül a Glamour oldalán összegezte, mit tanult az egy hét során:

– igaz, hogy a szupermodellek fantasztikus géneket örököltek, de keményen meg is dolgoznak azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy

– a modellek úgy élnek mint a profi sportolók – ha nem dolgoznak, akkor edzenek

– munka mellett nehéz tartani az egészséges étrendet és az edzéstervet

– sokkal jobb magadnak megcsinálni az egészséges ételeket és azt enni, mint a gyorskajákat, amiktől este elnehezülve érzed magad

– nagy akarattal és sok erőfeszítéssel igenis meg lehet csinálni azt, amit a modellek.

Te kipróbálnád ezt az életmódot? 🙂

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel