Connect with us

Döbbenetes átalakulás – így játssza Kristen Stewart Dianát egy kiszivárgott jelenetben

CULT

Döbbenetes átalakulás – így játssza Kristen Stewart Dianát egy kiszivárgott jelenetben

Mától lehet megnézni itthon is a Spencert-t, a várva várt, hollywoodi Diana-filmet. Kristen Stewart alakításából most mutatunk egy percet.


Pablo Larraín chilei rendező nem először merészkedett nehéz terepre. Jackie című filmjável, Natalie Portmannal a főszerepben már berobbant Hollywood nagyágyúi közé. Az egykori, amerikai elnök, J.F. Kennedy feleségéről készült film után azonban most még nagyobb kihívást vállalt: a tragikus sorsú Diana Walesi hercegné életéből vitt vászonra egy sorsfordító hétvégét. Egész pontosan egy királyi, családi karácsonyt, amikor Diana elhatározta, hogy elválik hűtlen férjétől, Károly hercegtől (innen a cím, a hercegné lánykori neve ugyanis Diana Spencer).

A filmet először a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, és Kristen Stewart az alakításáért állítólag percekig tartó “standing ovation”-t kapott, vagyis állva, vastapssal ünnepelte a közönség.

Tény, hogy Dianáról ez az első, igazán nagyszabású hollywoodi szuperprodukció, és az Alkonyat-filmek őzike-tekintetű, félszeg Bellájáról, azaz Kristen Stewartról először sokan azt gondolták, a lehető legrosszabb választás a szerepre.

A kritikusok szerint azonban Stewart minden kétkedésre és félelemre rácáfolt. Olyan tökéletesen lényegült át Dianává ebben a leginkább lélektani thrillerre hasonlító, sokszor tragikusan nyomasztó, mégis káprázatosan látványos filmben, hogy sokan Oscar-esélyesnek tartják.

A filmből a neten már kiszivárgott egy-két jelenet. Ezen például Diana épp kettesben van fiaival, Harry és Vilmos hercegekkel. Arról beszélgetnek, miért kell a fiúknak egy nappal korábban kinyitni az ajándékaikat, és nem 25-én (ahogy Angliában szokás), szóba kerül Károly, az apjuk is (itt elképesztően érzékletes Diana elfojtott, suttogó dühe), és arról is szót ejtenek, miért nem lehet meglátogatni azt a helyet, ahol Diana felnőtt. Bár természetesen angolul beszélnek, érdemes odafigyelni Stewart hanghordozására és brit akcentusára, amelyen nagyon sokat dolgozott, és állítólag egy az egyben visszadja azt, ahogyan Diana beszélt.

Íme a részlet:

Még több CULT

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel