Connect with us

Disney hercegnőnek öltözött egyetemisták csalnak mosolyt a gyermekkórházak lakóinak arcára

LIFE

Disney hercegnőnek öltözött egyetemisták csalnak mosolyt a gyermekkórházak lakóinak arcára

Szívmelengető és példaértékű kezdeményezés!


A korábban The Princess Project-ként ismertté vált ötlet 2014 decemberében indult, most pedig már A Moment of Magic néven egyre növekvő népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban. Országszerte számtalan egyetem toboroz önkénteseket, hogy részt vegyenek a “hercegnő képzésen” és egy kis varázslatot csempésszenek a gyermekkórházak csöppségeinek.

“Még mindig izgulok, akárhányszor meglátogatunk egy kórházat. Mindig attól félek, hogy nem leszek elég csinos, elég okos vagy elég vékony. De tudjátok a gyerekek azok, akiknek köszönhetem a magabiztosságom. Eddig minden kórházban, ahol jártunk, volt legalább egy kislány, aki elkezdett játszani a hajammal vagy a kezeibe fogta az arcom és azt mondta, hogy ‘gyönyörű vagy’. Ez a legszívmelengetőbb dolog a világon.”

– meséli az egyik alapítótag, Kylee McGrane a mára hatalmas népszerűségnek örvendő promóvideóban.

“Abban a pillanatban, ahogy besétálok a terembe a jelmezemben, rögtön megkérdezik, hogy ‘Hol van a herceged? Hol van Olaf?’ Láthatod, amint megtörténik a csoda. Arra a pár percre tényleg egy hercegnővé válok, mivel ők hisznek benne, hogy az vagyok.”

– teszi hozzá Maggie McAdrew, aki szintén ott volt a kezdeteknél.

A bronxi Mount Saint Vincent Egyetemenen körülbelül  40 önkéntes állandó csütörtök délutáni programjává vált az a tréning, ahol elsajátítják a helyzethez szükséges ismereteket és a jelentkezők száma egyre csak nő.

A kórházi látogatásoknak nincs megszabott hossza és nagyon figyelnek arra, hogy valamennyi kórterem és gyermek részesüljön az instant varázslatból.

A lányok elmondása szerint hihetetlen, hogy egy ilyen játékos találkozó mennyire hatással tud lenni egy-egy gyerkőc napjára, maguk sem hiszik el, hogy ekkora erő rejlik a kezdeményezésben. Szerintük ez az igazi varázslat és nincs is rá ésszerű magyarázat. Amikor például a Jégvarázs hercegnőinek bőrébe bújnak, úgy érzik, mintha nem is beteg gyerekekhez érkeznének, hanem csak “normális”, meseszerető kicsikhez, akiknek a fantáziája és a hite is végtelen.

Forrás: EliteDaily

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel