CULT

  Te elengednéd egyedül bevásárolni a 3 éves kislányodat? Engem a frász kerülgetne!

  Sok nézőnél kiverte a biztosítékot az a japán reality sorozat, amelyben bölcsődés és óvodás korú gyerekeket bíznak meg a szüleik különböző feladatokkal.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 17.


  Megosztom
  Link másolása

  A gyerekek cukik, aranyosak. Pontosan ilyenek a gyerekek abban a japán sorozatban is, amit nemrég a Netflixen kezdtem el nézni.

  Az Old Enough, vagyis Elég nagy már! című reality show egy sorozat, ahol a kicsi gyerekeknek egyedül kell elvégezniük egy nagyobb feladatot, miközben egy stáb kíséri őket.

  Az egyik részben a kétéves Hiroki egyedül indul bevásárolni az egy kilométerre lévő szupermarketbe. Egy másik részben a hároméves Koiki egy több mint egy kilométeres utat tesz meg gyalog, hogy az apukájának elvigye az ebédet.

  Miközben a gyerekek a feladatukat teljesítik,

  időnként úttesten kell átvágniuk, néha autók suhannak el mellettük, vagy éppen hosszú lépcsősoron kell egyedül felmászniuk.

  Amikor az ember először látja ezeket a piciket, az a kérdés jár a fejében, hogy hogyan merik ezeket a kisgyerekeket egyedül elengedni bárhova is?

  Nálam bekapcsolt az aggodalom funkció, és az jutott eszembe, hogy én biztosan nem engedtem volna el ennyi idősen a saját gyerekemet. Azután az, hogy más kultúra, más szokások, elképzelhető, hogy Japánban ez teljesen természetes.

  Ám ahogy ezeket végiggondolja az ember, már el is jut arra a következtetésre, hogy

  ha mindennapos és természetes volna, hogy 4-5, sőt 2-3 éves gyerekeket egyedül elküldjenek mondjuk halat venni a boltba, akkor nem készülne belőle már harminc éve sorozat, mert senkit nem érdekelne.

  Márpedig érdekli a nézőket és népszerű, különben nem futna már 1991 óta. rendszerint 3-6 éves szereplőkkel veszik fel az egyes részeket, de ennél kisebb gyerekek is szerepeltek már benne. Sőt, az is előfordult, hogy egy azóta felnőtt szereplő a saját gyermekét indította a műsorban.

  “Alapvetően zseniális ötlet bemutatni azt, hogy egy ilyen pici gyerek mennyire képes vagy nem képes az önállóságra, mennyire másként gondolkodik, mennyire másként viszonyul a világhoz” - kommentálja a sorozatot egy olyan tévés ismerősöm, aki három évtizedet lehúzott a szakmában.

  “Izgalmas látni, mi történik, ha egy gyereke kap egy feladatot, amit egyedül kellene megoldania. Például hogy egyáltalán értelmezni tudja-e a feladatát, ha értelmezi, akkor azt hogyan teszi, és végig tudja-e csinálni, be tudja-e fejezni, vagy a gyerekre jellemző módon az impulzusainak engedelmeskedve elkezd-e helyette játszani. Mi lesz a történet vége, hová fut ki? Például ha egy zacskó édességet kell vennie, a végén homokvár-építés lesz-e belőle?” A gondolatot az ismerősöm azzal zárta: Szórakoztató, kedves aranyos szórakoztató műsor, ami kikapcsolja az embert.”

  Abban pedig egyetértettünk, hogy sokakban olyan érzést kelt a tévéműsor, mintha természetfilmet nézne, amiben megfigyelik, hogy egy kicsi ember hogyan “működik”, ez pedig hátborzongató. És abban is nagy volt az egyetértés, hogy a saját gyerekünket egészen biztosan nem engednénk el 3-4 évesen egyedül, mert a frász kerülgetne bennünket.

  "Ha Magyarországon szeretnének ehhez hasonló sorozatot forgatni, vagy eleve nem is engedélyeznék, vagy feljelentenék a műsor készítőit és a szülőket kiskorú veszélyeztetése miatt" - vélekedett egy másik ismerősöm. "Még akár egy kistelepülésen is, ahol ismerik egymást az ott lakók, és ahol például nincsen akkora forgalom, mint egy nagyvárosban."

  Jó, hogy említette a forgalmat, hiszen amikor egy-egy részt megnéz az ember az Elég nagy már! című sorozatból, fejben végigzongorázza, milyen veszélyek leselkednek a gyerekre: lelép a járdáról és elüti az autó, jön egy “rossz ember” és elcsalja, elviszi, fellökik az idegenek, mert nem figyelnek rá, elcsapja egy járdán tekerő biciklis, elveszik tőle a táskáját a pénzzel a sarkon és a többi. Még akkor is, ha tisztában van vele: a forgatáson egy stáb kíséri a gyerekeket, nincsenek teljesen egyedül. Az egyik részben látható is a felvételen, hogy amikor szélsebesen nekilódul a gyermek, futva követi az egyik operatőr kamerával a vállán.

  A műsor etikai kérdéseket is felvet, különösen azoknál a részeknél, amelyekben az ovis vagy bölcsis főszereplő zokogásban tör ki, amikor nem sikerül első nekifutásra elvégeznie a feladatot.

  Vajon mi a célja a sorozatnak? Csak a szimpla szórakoztatás? A helyzetkomikum? Vagy az, hogy bemutassa, hogy sokkal önállóbbak is lehetnének a gyermekeink? Hogy kiderüljön, hogy ma kissé búra alatt, kis túlzással a széltől is óvva neveljük őket?

  Erre nem tudom a választ. Azt viszont tudom, hogy az "Old Enough!" sok nézőnél kiverte a biztosítékot a gyerekek szerepeltetése miatt.


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  CULT
  Ki volt Ross legszörnyűbb barátnője? A Jóbarátok-fanok mind ugyanarra szavaznak
  Na, rá pont nem gondoltunk volna.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 30.


  Megosztom
  Link másolása

  Ha visszagondolunk a Jóbarátok szerelmi drámáira, rögtön beláthatjuk, hogy aligha volt elfogadható barátnője kedvenc sorozatunk szereplőinek. Azonban van egy hölgy, akit kiemelten nem kedveltek a rajongók: a PopSugar felmérése szerint ő nem más, mint Ross egykori kiszemeltje, Julie.

  Ha visszagondolunk, meglepő ez az információ, hiszen Julie valójában semmi rosszat nem tett, azt leszámítva, hogy megjelenésével későbbre tolta Ross és Rachel kapcsolatát.

  A Julie-t játszó színésznő, Lauren Tom elárulta, hogy rengeteg kritikát kapott, és igencsak nagyokat kellett nyelnie ahhoz, hogy ne vegye magára azokat.

  "Nem voltam rá felkészülve, hogy ekkora visszhangot kelt a karakterem közönség előtt, szó szerint kifütyülték a szerepemet! Persze próbáltam nem megsértődni ezen, hozzászoktam már. Próbáltam arra gondolni, hogy ez nem ellenem, hanem Rachelért szól" - fejtette ki Lauren.

  Végül persze minden jóra fordult: Ross és Rachel a sorozat ikonikus párja lett, a legvégén össze is jöttek (sokadszorra), Julie-t pedig nem is láttuk többé.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  CULT
  The Sun: Megvan az új James Bond!
  A hivatalos bejelentés még várat magára, de a brit lap belső információi szerint már nincs kétség.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Daniel Craig könnyes szemekkel búcsúzott az ikonikus titkosügynök szerepétől a Nincs idő meghalni című, legutóbbi James Bond filmben. Azóta is mentek a találgatások, ki a legesélyesebb arra, hogy a Daniel Craig által igen magasra állított lécet megugorja, és méltó utódként vegye át a 007-es szerepét.

  Rengeteg név került szóba, a film-franchise producere, Barbara Broccoli korábban már elárulta, hogy az egyik legesélyesebb a 49 éves Idris Elba. A londoni születésű színész, producer és zenész neve egyre hangsúlyosabbá vált a Bond-versenyben, de közben szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy a következő 007-filmben nem a címszerepet, hanem épp a szuperügynök ellenlábasát, a főgonoszt alakítja majd.

  Ám a The Sun információi szerint a stúdió által titokban végzett, széles körű felmérésekből (így térképezik fel a piacot, vagyis az emberek véleményét, hogy egy-egy sztár mennyire népszerű, egy-egy legendás karakterben kit látnának a legszívesebben)

  azóta egyértelműen kiderült, hogy a közönség Idris Elbát akarja a következő 007-esnek, nem éri be azzal, hogy a színész a főgonoszt alakítsa az évtizedes franchise-ban.

  A stúdió tehát a hírek szerint már aktív tárgyalásokat folytat Elbával, mint a következő James Bonddal. Idris soha nem csinált titkot abból, hogy szívesen eljátszaná az ikonikus szerepet. A stúdió hivatalos közleményéig persze még akadhatnak meglepetések, de sokak szerint ez már lezsírozott ügy.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  SIS Training Gear (@sistraininggear) által megosztott bejegyzés

   


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  Olyan fanteória terjedt el a Stranger Things lezárásáról, hogy az egész internet kiakadt
  A világ lélegzet-visszafojtva várja a július 1-jei céldátumot.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  A Netflix már a harmadik évad vége óta lázban tartotta a rajongókat a Stranger Things 4. évada kapcsán, de még tovább borzolták a kedélyeket azzal, hogy bejelentették: a szokásos 7 rész után kiadnak kettő záró epizódot is. A másfél órásra tervezett, egész sorozatot lezáró részek július 1-jén érkeznek a megosztóra.

  Ezek kapcsán a szolgáltató kiadott egy közel kétperces trailert, amellyel most még inkább felizgatták a rajongókat:

  Ebben az ízelítőben volt egy olyan momentum, amit egyre többen emelnek ki, így mostanra vírusként terjedt el az interneten egy fanteória: Steve és Robin talán nem élik túl a legutolsó kalandot. Volt, aki YouTube-on kommentált a trailer alá:

  „Ha Steve meghal, akkor a terápiám számláját elküldöm a Netflixnek.”

  „Ha Robinnak is kétségei vannak, akkor tudod, hogy gáz van, hiszen ő mindig olyan csinos, vidám és optimista mindennel kapcsolatban. ANNYIRA AGGÓDOM ÉRTÜK.”

  Persze a Twitteren sem maradnak el a bejegyzések:


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  Wow! Kijött a legelső, mellkasvillantó fotó Ryan Goslingról, a Barbie film Ken babájáról – Margot Robbie lesz Barbie
  És Ryan is platinaszőke!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  A világ legikonikusabb babájáról (sőt, női-férfi babapárjáról) filmet, méghozzá nagy költségvetésű, hollywoodi szuperprodukciót csinálni önmagában merészségnek tűnik.

  A Warner Bros stúdió még erre is rátett egy lapáttal, amikor a forgatókönyvet és a rendezést is egy igen kevéssé konvencionális film, az öt Oscar-jelölést bezsebelt, 2017-es Lady Bird rendezőjére, Greta Gerwigre bízta.

  Sajtóinformációk szerint bőven akadtak bonyodalmak a főszereplő kiválasztása körül. Míg a híres Mattel-baba férfi párjának, Kennek a megformálására könnyen megszerezték Ryan Goslingot, magát Barbie-t először Amy Schumer kapta meg, ám a színésznő otthagyta a produkciót, mert állítása szerint a film kreatív koncepciójával nem tudott megbékélni.

  Ezután került szóba Anne Hathaway, ám végül a szerep a 31 éves Margot Robbie-nál landolt.

  Robbie azt nyilatkozta, hogy a filmben az a legjobb, hogy senki sem tudja, milyen lesz. "Az emberek megtudják, hogy jön a Barbie-film, oh persze, pontosan el tudom képzelni, azután elbizonytalanodnak: vagyis, dehogy tudom elképzelni, fogalmam sincs! Pláne, hogy Greta Herwig rendezi!" - mesélte a színésznő.

  A legelső hivatalos fotó Robbie-ról, amit a stúdió nyilvánossá tett, mindenesetre annyit elárul, hogy a rózsaszín, Pink Cadillac-es, 60-as évekbeli atmoszférát mindenképp visszaadja majd a film. Robbie is tökéletesen átvedlett a híres Mattel-babává.

  Most pedig kijött az első hivatalos fotó a férfi főszereplőről, Kenről, akit a 41 éves szupersztár, Ryan Gosling alakít. A Daily Mail beszámolója szerint a platinaszőke, napbarnított mellkast és Ken feliratú alsónadrágot villantó Kent a világ valaha legnagyobb példányszámban eladott, 1993-mas kiadású Ken babájáról formázták.

  A közösségi médiát máris elárasztották a rajongói kommentek, sokak szerint Gosling (aki egyébként híres a nagyon komoly, egyúttal rendkívül merész szerep-választásairól) önmagában garancia arra, hogy ezt a filmet tényleg érdemes megnézni.

  A Barbie-film 2023. július 21-én kerül világszerte a mozikba.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Warner Bros. Pictures (@wbpictures) által megosztott bejegyzés

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  AFI | AACTA (@aacta) által megosztott bejegyzés


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk