CULT

  Egy ingázó anyuka az utazó emberek életének kifejező pillanatait örökíti meg telefonjával

  A mindennapok elcsípett momentumai, melyeknél egy fotó is elég ahhoz, hogy egy egész történetet elmeséljen.
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 11.


  Megosztom
  Link másolása

  Dina Alfasi egy izraeli nő, aki  alapvetően építészeti tervezéssel foglalkozik egy kórházban, ezért nagyon gyakran ingázik otthona és munkahelye között. Ha buszozik, vonatozik vagy repül, sosem hagy ki egyetlen pillanatot sem, amikor iPhone-ja kamerájával lencsevégre kaphatná az élet gyönyörű momentumait.

  Dina most már feleség és egy 15 éves fiú anyukája, ám a fotózás iránt érzett szerelme egész életén át elkísérte. Akkor szeretett bele ebbe a hobbiba, amikor gyermekként analóg képeket készített, majd amikor az okostelefonok és az Instagram hódító útjára indult, ismét felfedezte magának ezt a szenvedélyt.

  "Manapság már csak telefonnal fotózom, jelenleg egy iPhone X-szel. Minél gyakrabban használom ezt a készüléket, annál jobban rájövök, hogy a mobiltelefonos fotográfiával még inkább autentikus és jelentéssel teli képeket tudok elcsípni, mint egyébként. Emellett az az előnye is megvan, hogy bárhova el lehet vinni, bármikor elő lehet venni, ezért is döntöttem úgy, hogy erre fókuszálok."

  Az ingázás szülte időt aztán Alfasi arra fordította, hogy fejlessze készségeit és művészi portrékkal örökítse meg a többi utas, valamint az utcai járókelők életét. Nyitott szeműségének hála számtalan díjat nyert már és mostanra sorra adja az interjúkat. Íme néhány gyöngyszem a munkásságából.

  Orange is The New Black 🧡 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5

  1,006 Likes, 25 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Orange is The New Black 🧡 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5"

  Torn | #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco ACG

  1,056 Likes, 47 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Torn | #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco ACG"

  Wish You Were Here #mydsmokingarea #shotoniphone #vsco J5

  1,274 Likes, 73 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Wish You Were Here #mydsmokingarea #shotoniphone #vsco J5"

  NYC, Reality 👥#mydtrainmoments #mydnymoments #shotoniphone #vsco ACG

  1,552 Likes, 79 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "NYC, Reality 👥#mydtrainmoments #mydnymoments #shotoniphone #vsco ACG"

  Winter Sun 🌸 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5

  1,369 Likes, 79 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Winter Sun 🌸 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5"

  Windows #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5 #smartasphotography #TSVxZephyr

  1,481 Likes, 63 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Windows #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5 #smartasphotography #TSVxZephyr"

  Always take the weather with you 🌥 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5

  1,289 Likes, 45 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Always take the weather with you 🌥 #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco J5"

  A Hard Day's Night #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5

  833 Likes, 59 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "A Hard Day's Night #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5"

  Looking for Hope #whpnaturallight #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5

  1,129 Likes, 34 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Looking for Hope #whpnaturallight #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5"

  Visual Pain #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco SE1 #smartasphotography #TSVxZephyr

  1,644 Likes, 103 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Visual Pain #mydtrainmoments #shotoniphone #vsco SE1 #smartasphotography #TSVxZephyr"

  Time to dream #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5

  1,109 Likes, 82 Comments - DiNA ALFASi (@dinalf) on Instagram: "Time to dream #mydbusmoments #shotoniphone #vsco M5"

  Forrás: PetaPixel

  A címkép illusztráció. (Forrás: Pixabay)

   


  Megosztom
  Link másolása

  AJÁNLJUK
  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  CULT
  14 műtéten esett át Michael Jackson magyar hasonmása, már az óvodában is a pop királyára szeretett volna hasonlítani
  Darvai Károlyt a szülei is támogatták a döntésében.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Kevesen tudják, de Magyarországon él egy férfi, aki a megszólalásig hasonlít a 2009-ben elhunyt poplegendára.

  Darvai Károly már az óvodában sem cowboy vagy indián szeretett volna lenni, hanem Michael Jackson, mivel gyerekkorában, a Thriller című album megjelenésekor kezdődött a rajongása Michael Jackson iránt.

  Először csak utánozta a kedvence táncát, majd úgy döntött, műtétet is vállal azért, hogy hasonlítson rá.

  2008-ban esett át az első műtéten. A családja mellette állt, támogatta, és a feleségét is úgy ismerte meg, hogy már túl volt az első beavatkozáson.

  Többek között a fülét, az orrát, a száját, a szemöldökét, a lábát és az állát is megműttette már.

  Annak idején egy interjúban elmondta, hogy 2002-ben egy szállodában találkozott is a poplegendával.

  "Nagyon kedves és aranyos ember, közvetlenül viselkedett velem, hétköznapi dolgokról beszélgettünk és még a gyerekeit is bemutatta. Az a Michael Jackson, akit a médiában láthattak az emberek, egy teljesen más Jacko!"

  - mondta Darvai Károly.

  "Egyáltalán nem viselkedett furcsán vagy gyerekesen, ahogy azt terjesztették róla. Ő egy teljesen normális, felnőtt férfi, aki a birtokain és a vállalkozásaival teremtett egy olyan, apró világot, amiben élni szeretett volna."

  A "magyar Michael Jackson" számos nagyvárosban fellépett már, például New Yorkban, Las Vegasban, Los Angelesben, Londonban. Nemsokára nagyobb turnéra indul Michael Jackson hasonmásként, ennek apropóján volt a TV2 vendége.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  CULT
  Sokkolta a Mestercukrász Katáját a társa botrányos viselkedése - elmondta, miért ordított vele Jelly
  „Engem életemben ember még nem készített ki annyira, mint Jelly” - árulta el Kata.
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Botrányosan zajlott a Mestercukrász című műsor 3. hete, nőtt a feszültség két versenyző, Kata és Jelly között. Kata ugyanis ebben a fordulóban főcukrász volt, ám a mellé beosztott Jelly nem követte az utasításait. Kata annyira kiborult, el is sírta magát.

  Amikor pedig Jelly szerezte meg a főcukrászi pozíciót a műsorban, "elszabadult a pokol". Egy ponton Jelly ordítani kezdett Katával, aki ugyanilyen hangnemben válaszolt neki, amitől Jelly még idegesebb lett, a két lány közé Szabi állt be, mert attól tartott, hogy Jelly nekiugrik Katának.

  A tarthatatlan helyzetet Juhos József séf oldotta fel, aki erélyes hangnemben utasította Jelly-t a konyha elhagyására: "Jelly, vedd le a kötényedet légy szíves, tedd le a pultra és fáradjál ki! Ezt a stílust itt nem engeded meg."

  Kata állítása szerint még soha senki nem készítette ki annyira, mint Jelly, akit viselkedése miatt kizártak a Mestercukrászból. Kata az rtl.hu-nak adott interjújában mesélt a majdnem tettlegességig fajuló vitájukról, Jellyhez fűződő kapcsolatáról és arról, mennyire megdöbbentő dolgokat mondott neki egykori csapattársa a műsor forgatása után.

  "A feszültség köztünk Jellyvel akkor kezdődött, amikor a koktélos feladatban előnyt kaptam, és őt hátráltattam. Az volt az előnyöm, hogy áthívhatok magamhoz valakit – aki ugye a Jelly volt –, és 15 percen keresztül segít elkészíteni a sütihez a dekorációt. Amikor Jelly átjött a pultomba, igazából nem tudtam, hogy mit bízzak rá. Egy kicsit határozatlan voltam, amit bánok is, de nem volt annyi időm, hogy felmérjem, hogy ő valóban segíteni fog-e vagy sem. Etikátlannak tartom, hogyha valaki ilyenkor egyáltalán nem segít, csak hátráltatja a másikat. Nálunk sajnos ezt történt: Jelly nem segítette a munkámat, inkább rengeteget kérdezett, amivel teljesen összezavart, és összevissza futkározott, egy maratont lefutott. Bármit kértem, nem hallgatott rám, és mindenbe belekötött" - mondta Kata.

  "Nem tudom, hogy Jellynek volt-e valamilyen személyes problémája velem, de én ezt annak tudom be, hogy neki egyszerűen ilyen a személyisége. Ő nem egy alkalmazkodó típus, nagyon szeret irányítani, és hogyha valami nem úgy van, ahogy azt ő elképzelte, akkor kiborul."

  Arról, hogyan durvult el a helyzet, Kata azt mondta:

  "Azt éreztem Jellyn, hogy az első pillanattól kezdve iszonyatosan feszült és ideges volt. Folyamatosan ordibált velem és Szabival, egyáltalán nem hallgatta meg a véleményünket. Hiába próbáltuk szépen, finoman befolyásolni, annyira nem lehetett vele bírni, hogy úgy voltunk vele, bár ez egy verseny és nyerni jöttünk ide, legyen az, amit ő mond."

  Jelly azt mondta az eset után, hogy a többi versenyző provokálta őt, Kata szerint azonban ő és Szabi higgadtan kezelte a helyzetet. Kata úgy véli, hogy ha valaki hatalmat kap, akkor derül ki, hogy valójában milyen személyiség. "De az is lehet, hogy ezzel a feladattal kapcsolatban neki voltak hiányosságai, és ezzel a stílussal próbálta leplezni ezt."

  Arra a kérdésre, milyen volt visszanézni utólag a műsorban történteket, Kata azt válaszolta:

  "Furcsa, hogy külső szemlélőként láthatom az egészet, bár nyilván az érzéseimtől nem tudok elvonatkoztatni. A tévén keresztül nem is jött át annyira, amit akkor éreztem, amikor elindult felém. Abban a pillanatban teljesen lesokkolódtam, és lehetett is látni, hogy lefagytam. Nem tudtam, hogy mit csináljak. Úgy voltam vele, hogy én sütni jöttem, nem a Mónika Show-ba."

  Arra azonban Kata nem is számított, hogy Jelly-t ki fogják zárni a versenyből. Azt hitte, legfeljebb egy kicsit kiküldik, hogy lehiggadjon. Viszont szerinte jogos döntést hozott a zsűri a kizárással. "Nagyon megnyugodtam, hogy ez így alakult, és hogy nem fog visszajönni a konyhába azzal a stílussal, amit ő képvisel."

  Kata arról is beszélt, hogy a történtek után számos támogató üzenette kapott. Jelly pedig felhívta őt, de nem kért bocsánatot az eset miatt.

  A botrányos felvételt itt láthatjátok:

  Forrás: RTL Klub


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  A Mestercukrászból kizárt Jelly igazságtalanságnak tartja, hogy el kellett hagynia a konyhát
  „A csapattársaim addig idegesítettek, addig nem fogadtak szót, és addig nem akartak együttműködni, amíg elpattant az agyam, és nem tudtam máshoz nyúlni, mint az erőm.”
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Megszólalt Jelly - valódi nevén Grkovic Jelena - a Mestercukrász című műsorból kizárt versenyző.

  Mint arról korábban beszámoltunk, sokkolta a Mestercukrász Katáját a társa viselkedése, az, hogy Jelly kiabált vele. Kata állítása szerint még soha senki nem készítette ki annyira, mint Jelly. Arra azonban Kata nem is számított, hogy Jelly-t ki fogják zárni a versenyből. Azt hitte, legfeljebb egy kicsit kiküldik, hogy lehiggadjon.

  A versenyből kizárt Jelly az RTL Klubnak adott interjút.

  Őszintén elmondta, hogy dühös, amiért az emberek erről az oldaláról ismerhették őt meg, és azt állítja, a való életben teljesen más a személyisége, mint amit a tévé képernyőjén lehetett látni.

  Utólag úgy gondolja, ha megőrzi a hidegvérét, akkor nem kellett volna ilyen korán távoznia a Mestercukrász mezőnyéből.

  "Az történt, hogy a csapattársaim addig idegesítettek, addig nem fogadtak szót, és addig nem akartak együttműködni, amíg elpattant az agyam, és nem tudtam máshoz nyúlni, mint az erőm"

  - mondta Jelly az RTL Klubnak.

  "A kommenteket olvasgatva azt érzem, hogy a nézőknek teljesen más képük van rólam. Elképesztő, hogy milyen üzeneteket kapok. Egész héten mindenki engem hátráltatott, utána pedig olyan emberekkel kerültem egy csapatba, akikről előre éreztem, hogy nem fog működni a közös munka. Sajnálom, hogy Katával és Szabival kellett együtt dolgoznom, mert nagyon vártam már a csoportos feladatokat."

  Jelly azt mondta, a mai napig igazságtalanságnak tartja, hogy eltávolították a műsorból.

  "Igazságtalanságnak tartottam, hogy el kellett hagynom a konyhát. Most sem gondolom másképpen. Lelkileg felkészültem arra, hogy nekem fognak jönni, de azt nem, hogy ennyire. Azt meg végképp nem gondoltam, hogy én leszek az, akit kiküldenek, ráadásul a saját konyhámból. Utólag átgondolva, biztosan máshogy alakul minden, ha nyugodtabb maradok, de én a való életben sem vagyok egy birkatürelmű ember."

  Jelly nyilatkozata:


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  Thor: Szerelem és mennydörgés - Ezzel a trükkel érték el, hogy az aprócska Natalie Portman nagyobbnak tűnjön
  Hiába gyúrta ki magát a szerep kedvéért, a magasságán nem tud változtatni...
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Már a mozikban az új, várva várt szuperhősös film, a Thor: Szerelem és mennydörgés. Ez a mozi a 2017-ben bemutatott Thor: Ragnarök című film folytatása. Rengeteg lap ír róla, és oszt meg kulisszatitkokat a színészekről.

  A film egyik szereplője, Natalie Portman Jane Fosterként tér vissza, sőt, Mighty (Hatalmas) Thor válik belőle, hogy segítsen a Chris Hemsworth által játszott Thornak a Gorr elleni harcban.

  A színésznő szinte átlényegült, ki is gyúrta magát, amiért sok pozitív reakciót kapott a követőitől.

  A 160 cm-es magasságán azonban nem tud változtatni, így a 190 cm magas Chris Hemsworth mellett aprócskának tűnik.. Vagyis tűnt volna, ah aa filmben nem használtak volna egy trükköt.

  A film alapsztorija szerint Jane Foster kb. 180 cm magas, ezért a következőt találták ki a stáb tagjai:

  "Miután elpróbáltuk a jelenetet, és látták, nagyjából hol fogok közlekedni, építettek egy körülbelül 30 cm-es magasított utat, és nekem azon kellett járnom"

  - mondta Natalie Portman.

  Ezzel kapcsolatban a film másik színésznőjének, Tessa Thompsonnak volt egy sztorija. Mint azt az IGN Hungary írja, az építményt "deck"-nek hívták, ami (főleg ausztrál, illetve új-zélandi akcentussal ejtve) nagyon hasonló a "dick" (azaz f*sz) szóhoz. Ez sok derűs percet okozott a munka során. "Mindannyian gyerekek vagyunk" - mondta Tessa Thompson.

  A film magyar nyelvű előzetese

  Forrás: IGN hUngary


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk