CULT

  EZT a 10 filmet kellene megnéznie minden nőnek egyszer az életben

  Jó kis mix. Neked bejön? Mit tennél még hozzá?
  Sassy - sassy.hu
  2019. március 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Bevallom: ez egy erősen szubjektív lista. Nekem kifejezetten azok a filmek tetszenek, amelyekben karakteres ÉS önálló nők szerepelnek. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de például az Ízek, imák, szerelmek főszereplőjét nem tartom elég karakteresnek, számomra súlytalan volt az egész történet, kifejezetten unalmasnak találtam, de végignéztem, mert enélkül hiteltelen lenne a véleményem.

  Írtam hát egy listát az én kedvenceimről. Azokról, amikről úgy gondolom: na, ezeket nézzétek meg, lányok!

  #1 Abigél

  Gyermekkorom óta az egyik legkedvesebb regényem az Abigél. Minden évben egyszer elolvasom, és még most is találok benne újdonságot, mindig akad egy-egy olyan mondat vagy leírás, amely árnyaltabb jelentést kap. A belőle készült sorozatot is imádtam (bár a könyvet jobbnak, komolyabbnak tartom).

  Miért szeretem? Mert tele van cselekvő, gondolkodó nőkkel: Horn Mici, az elkényeztetett kamaszból érett lánnyá váló Gina, Bánki. És még az engedelmes és szabálykövető Zsuzsanna testvér is kilép a Matula által keretek közé szorított szerepköréből.

  Annyi, de annyi rétege van! Tökéletesen megírt könyv, és kiváló sorozat a tinédzserkorról, a közösség szerepéről, az első szerelemről, a felnőtté válás folyamatáról, a háború borzalmáról, amelynek eseményei lecsapódnak a zárt és fegyelmezett iskola falai között is.

  #2 A számolás joga

  Tipikus amerikai sikertörténet lett belőle, ennek ellenére nem tartom egyszer megnézhető tinglitangli filmnek. A legjobban azt tetszik benne, hogy valós történetet láthatunk arról, milyen küzdelmek vártak a tehetséges és szorgalmas, de többszörösen hátrányos helyzetű emberekre, a szegény családból származó afroamerikai nőkre. És jó, hogy film született arról, hogy a matek és a műszaki tudomány nem egyedül a fiúké, nem "a férfiak dolga".

  #3 A nyolcadik utas: a Halál (Alien)

  Először könyvben olvastam, és csak évekkel azután láthattam a filmet. Percek alatt kedveltem meg Ellen Ripleyt. Imádtam a klasszikus Csillagok háborúja trilógiát, és rengeteg sci-fit olvastam, de a Robina Crux hajótörésén kívül kevés történetben volt nő a főszereplő. És akkor végre jött A nyolcadik utas: a Halál, és ez a nő, akinek a a legtöbb esze volt a hajó legénységének tagjai közül.

  Nem csak Ripley, hanem az őt alakító Sigourney Weaver is a példaképeim közé tartozott - még akkor is, ha a Dolgozó lányban kifejezetten ellenszenves nőt játszott. Ripley nem hagyományos szépségideál, nincsen rajta mindig fél kiló vakolat, nem a csinosan domborodó formákat és tökéletes, hosszú lábakat láttató ruhák miatt vonzó, hanem az erőteljes kisugárzása miatt.

  #4 Erin Brockovich, zűrös természet

  Akármikor néztem újra, mindig ugyanazt az élményt nyújtotta a film, mint először. Hihetetlen, hogy az, amiről szól, a durva környezetkárosítás, az emberi életek semmibevétele megtörténhetett - és megtörténik ma is számtalanszor. De sokak számára az is hihetetlen, hogy léteznek ilyen nők, akik addig kutatják eltökélten a nyomokat, és addig járnak egy-egy súlyos ügy után, amíg az igazságra fény derül.

  Az igazi, 1960-ban született Erin Brockovich története is pontosan ilyen inspiráló. Valóban annak ellenére sikerült a segítségével megnyerni a PG&E elleni ügyet, hogy jogi végzettsége lett volna, és 333 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie a nagyvállalatnak. Amikor pedig 2008-ban újra króm-trioxid szennyezést tártak fel Hinkleynél, az igazi Erin Brockovich újra harcba szállt.

  #5 Dolgozó lány

  Amerikai mese arról, hogy a nem előkelő családból származó, nem elit környéken lakó és munka mellett tanuló okos és kreatív nő hogyan száll szembe az előítéletekkel, hogyan játssza ki azt a nőt a környezetében, aki visszanyomná, milyen talpraesetten kezd önállóan dolgozni és végül hogyan kezdődik el végre, 30 évesen a karrierje. És hogyan lesz a környezete példaképe, a dolgozó lány, aki megcsinálta a szerencséjét. Mindhárom főszereplő (Melanie Griffith, Sigourney Weaver és Harrison Ford) zseniális.

  #6 Kilenctől ötig

  Különösen mostanában időszerű film, a #metoo botrányok után és a Time's Up mozgalom közepén. Három nő, aki nap mint nap szenved az irodában a szexista viselkedéstől és a zsarnok főnökétől, merész tervet eszel ki, miután egy véletlen baleset miatt egyiküket megzsarolja és szexre akarja kényszeríteni a férfi. Elrabolják és bezárják a főnöküket, és ők kezdik el irányítani a céget. És kiderül, hogy sokkal jobbak benne, mint a férfi. De aztán egy csomó bonyodalom történik, és úgy tűnik, a nők vesztésre állnak... nem árulom el a végét, nézzétek meg.

  A film betétdala is felejthetetlen:

  #7 Jackie Brown

  Egy vagány nő, aki képes az orránál fogva vezetni a rendőröket és a rettegett bűnözőt is. Legalább ötször láttam, és nagyon megszerettem a főszerepet játszó Pam Griert.

  #8 A csodatévő

  Bár 1962-ben már filmre vitték a siket-vak Helen Keller aktivista és író történetét (Oscar-díjat kapott a film), a 2000-es változatot ajánlom, mert mai szemmel frissebb, élvezhetőbb. Helen Keller két éves kora előtt egy súlyos betegség miatt veszítette el a látását és a hallását. Egy látássérült fiatal nő, Anne Sullivan lett a nevelőnője, aki megtanította a jelnyelvre, később pedig speciális módszerrel beszélni; felnőttként Helen írni kezdett, és a fogyatékossággal élők. Helen Keller és Anne Sullivan életre szóló barátságot kötött. A csodatévő azt meséli el, hogyan sikerült Anne-nek megszelídítenie a siketsége és vaksága miatt dühös és kezelhetetlen kislányt, és hogyan ébresztett benne érdeklődést a külvilág iránt.

  #9 Caroline?

  Egy-két alkalommal ment még a kilencvenes évek elején ez a film a Magyar Televízióban, aztán soha. Mindkétszer megnéztem, feledhetetlen volt, nagy hatást gyakorolt rám. Visszaemlékezés egy fiatal nőre, aki azt állítja, ő az apa 15 éve eltűnt és halottnak hitt lánya, egy fiatal nőre, aki arra teszi fel az életét, hogy a fogyatékossággal élő "féltestvére" önállóvá válhasson, és képes legyen akkor is gondoskodni majd magáról, ha a szülei már nem élnek.

  #10 A szív bajnokai

  Ez is többször megnézhető, különösen nekem, mivel imádom Sandra Bullockot. (Gondolom, a listából az is kiderült már számotokra, hogy szeretem a valós eseményeket feldolgozó filmeket.) Csodálatos látni azt, hogy egy nőt nem érdekel egy kamasz múltja, csak az, hogy jelene és jövője legyen. Azt, hogy egy nő harcol egy vadidegen gyerekért, hogy gondoskodhasson róla, és normális életet biztosítson számára. És az is csodálatos, ahogyan egymásra talál és kinyílik egymás előtt Leigh Anne és Michael.

  SZMO


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  CULT
  Dua Lipa videókat posztolt a a fellépésről a Szigeten - őrjöngött a számaira a hatalmas tömeg
  Együtt énekelték vele a refrént.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 12.


  Megosztom
  Link másolása

  Nem túlzás: brutális tömeg várta Dua Lipa koncertjét a Sziget Fesztiválon.

  A jelek szerint ez volt az egyik legjobban várt fellépés; többen is beszámoltak róla, hogy Dua Lipa koncertje alatt a Nagyszínpad előtt és körül annyian voltak, hogy egy négyzetcentiméternyi hely sem maradt.

  A tömeg eksztázisban (azok kedvéért, akik a korábbi írásformát kedvelik: extázisban) őrjöngött a tömeg, és együtt énekelték a szöveget a kedvencükkel.

  Dua Lipa több videót és fotót is posztolt Instagramon a koncertről, ezeken is látszik, mennyien voltak rá kíváncsiak.

  Ha nem indul el a videó, kattints a képre:


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk
  CULT
  14 műtéten esett át Michael Jackson magyar hasonmása, már az óvodában is a pop királyára szeretett volna hasonlítani
  Darvai Károlyt a szülei is támogatták a döntésében.
  Sassy - sassy.hu
  2022. augusztus 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Kevesen tudják, de Magyarországon él egy férfi, aki a megszólalásig hasonlít a 2009-ben elhunyt poplegendára.

  Darvai Károly már az óvodában sem cowboy vagy indián szeretett volna lenni, hanem Michael Jackson, mivel gyerekkorában, a Thriller című album megjelenésekor kezdődött a rajongása Michael Jackson iránt.

  Először csak utánozta a kedvence táncát, majd úgy döntött, műtétet is vállal azért, hogy hasonlítson rá.

  2008-ban esett át az első műtéten. A családja mellette állt, támogatta, és a feleségét is úgy ismerte meg, hogy már túl volt az első beavatkozáson.

  Többek között a fülét, az orrát, a száját, a szemöldökét, a lábát és az állát is megműttette már.

  Annak idején egy interjúban elmondta, hogy 2002-ben egy szállodában találkozott is a poplegendával.

  "Nagyon kedves és aranyos ember, közvetlenül viselkedett velem, hétköznapi dolgokról beszélgettünk és még a gyerekeit is bemutatta. Az a Michael Jackson, akit a médiában láthattak az emberek, egy teljesen más Jacko!"

  - mondta Darvai Károly.

  "Egyáltalán nem viselkedett furcsán vagy gyerekesen, ahogy azt terjesztették róla. Ő egy teljesen normális, felnőtt férfi, aki a birtokain és a vállalkozásaival teremtett egy olyan, apró világot, amiben élni szeretett volna."

  A "magyar Michael Jackson" számos nagyvárosban fellépett már, például New Yorkban, Las Vegasban, Los Angelesben, Londonban. Nemsokára nagyobb turnéra indul Michael Jackson hasonmásként, ennek apropóján volt a TV2 vendége.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  A Mestercukrászból kizárt Jelly igazságtalanságnak tartja, hogy el kellett hagynia a konyhát
  „A csapattársaim addig idegesítettek, addig nem fogadtak szót, és addig nem akartak együttműködni, amíg elpattant az agyam, és nem tudtam máshoz nyúlni, mint az erőm.”
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Megszólalt Jelly - valódi nevén Grkovic Jelena - a Mestercukrász című műsorból kizárt versenyző.

  Mint arról korábban beszámoltunk, sokkolta a Mestercukrász Katáját a társa viselkedése, az, hogy Jelly kiabált vele. Kata állítása szerint még soha senki nem készítette ki annyira, mint Jelly. Arra azonban Kata nem is számított, hogy Jelly-t ki fogják zárni a versenyből. Azt hitte, legfeljebb egy kicsit kiküldik, hogy lehiggadjon.

  A versenyből kizárt Jelly az RTL Klubnak adott interjút.

  Őszintén elmondta, hogy dühös, amiért az emberek erről az oldaláról ismerhették őt meg, és azt állítja, a való életben teljesen más a személyisége, mint amit a tévé képernyőjén lehetett látni.

  Utólag úgy gondolja, ha megőrzi a hidegvérét, akkor nem kellett volna ilyen korán távoznia a Mestercukrász mezőnyéből.

  "Az történt, hogy a csapattársaim addig idegesítettek, addig nem fogadtak szót, és addig nem akartak együttműködni, amíg elpattant az agyam, és nem tudtam máshoz nyúlni, mint az erőm"

  - mondta Jelly az RTL Klubnak.

  "A kommenteket olvasgatva azt érzem, hogy a nézőknek teljesen más képük van rólam. Elképesztő, hogy milyen üzeneteket kapok. Egész héten mindenki engem hátráltatott, utána pedig olyan emberekkel kerültem egy csapatba, akikről előre éreztem, hogy nem fog működni a közös munka. Sajnálom, hogy Katával és Szabival kellett együtt dolgoznom, mert nagyon vártam már a csoportos feladatokat."

  Jelly azt mondta, a mai napig igazságtalanságnak tartja, hogy eltávolították a műsorból.

  "Igazságtalanságnak tartottam, hogy el kellett hagynom a konyhát. Most sem gondolom másképpen. Lelkileg felkészültem arra, hogy nekem fognak jönni, de azt nem, hogy ennyire. Azt meg végképp nem gondoltam, hogy én leszek az, akit kiküldenek, ráadásul a saját konyhámból. Utólag átgondolva, biztosan máshogy alakul minden, ha nyugodtabb maradok, de én a való életben sem vagyok egy birkatürelmű ember."

  Jelly nyilatkozata:


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk

  CULT
  Thor: Szerelem és mennydörgés - Ezzel a trükkel érték el, hogy az aprócska Natalie Portman nagyobbnak tűnjön
  Hiába gyúrta ki magát a szerep kedvéért, a magasságán nem tud változtatni...
  Sassy - sassy.hu
  2022. július 08.


  Megosztom
  Link másolása

  Már a mozikban az új, várva várt szuperhősös film, a Thor: Szerelem és mennydörgés. Ez a mozi a 2017-ben bemutatott Thor: Ragnarök című film folytatása. Rengeteg lap ír róla, és oszt meg kulisszatitkokat a színészekről.

  A film egyik szereplője, Natalie Portman Jane Fosterként tér vissza, sőt, Mighty (Hatalmas) Thor válik belőle, hogy segítsen a Chris Hemsworth által játszott Thornak a Gorr elleni harcban.

  A színésznő szinte átlényegült, ki is gyúrta magát, amiért sok pozitív reakciót kapott a követőitől.

  A 160 cm-es magasságán azonban nem tud változtatni, így a 190 cm magas Chris Hemsworth mellett aprócskának tűnik.. Vagyis tűnt volna, ah aa filmben nem használtak volna egy trükköt.

  A film alapsztorija szerint Jane Foster kb. 180 cm magas, ezért a következőt találták ki a stáb tagjai:

  "Miután elpróbáltuk a jelenetet, és látták, nagyjából hol fogok közlekedni, építettek egy körülbelül 30 cm-es magasított utat, és nekem azon kellett járnom"

  - mondta Natalie Portman.

  Ezzel kapcsolatban a film másik színésznőjének, Tessa Thompsonnak volt egy sztorija. Mint azt az IGN Hungary írja, az építményt "deck"-nek hívták, ami (főleg ausztrál, illetve új-zélandi akcentussal ejtve) nagyon hasonló a "dick" (azaz f*sz) szóhoz. Ez sok derűs percet okozott a munka során. "Mindannyian gyerekek vagyunk" - mondta Tessa Thompson.

  A film magyar nyelvű előzetese

  Forrás: IGN hUngary


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk