CULT

  10 érdekes részlet A Bridgerton család második évadában, amit talán te sem szúrtál ki

  Néhány kulisszatitkot is elárulunk, amit a sorozat részeiből nem tudhattál meg.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Valószínűleg már sokan láttátok A Bridgerton család új évadát, ami szerintük legalább olyan jól sikerült, mint az első, sőt... Mivel a történet magával ragadja a nézőt, sokaknak talán fel sem tűnik, hogy milyen ügyes kis apró érdekességeket rejtettek el az alkotók a jelenetekben. A Still Watching Netflix YouTube-csatornán most megjelent egy videó, amiben lelepleznek néhány ilyen kis apróságot, amelyek bár nem szúrnak szemet, mégis komoly jelentőséggel bírnak - ha észrevesszük és megértjük.

  VIGYÁZZ, A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZHAT!

  1. Árulkodó festmények Lady Danbury kastélyában

  Bár erre valószínűleg kevesen figyeltek, Lady Danbury csodálatos otthonában számos beszédes festmény van a falon. Kate szobájában például lovas és oroszlános képek találhatóak, amelyekkel a díszlettervező a Kate és Anthony közötti harcias dinamikát akarta szimbolizálni.

  2. Kate és Anthony ruházatának lazulása

  Az első részekben Kate elegánsabb, szorosabb, nehezebb ruhákat visel, ami a húga feletti gardedámoskodást jelképzei. Azonban ahogy a cselekmény halad előre - közelebb kerül Anthony-hoz és kevésbé játssza a szigorú gardedám szerepét -, egyre lazább, kényelmesebb ruhadarabokat kap, és ugyanígy a frizurája is könnyedebb lesz. Ugyanez a változás megfigyelhető Anthony-nál is: míg a vikomt kezdetben szigorú, sötét öltözékével a házasodás iránti komoly szándékát akarja mutatni, addig később már lazább és világosabb ruhákban láthatjuk.

  3. Anthony pajesza már a múlté

  Ez talán a legszembetűnőbb apróság, legalább nehéz elhinni, hogy valakinek nem tűnt fel rögtön az első részben, hogy Anthony-nak már nincs meg az első évadban virító (és valljuk be, elég zavaró) pajesza. Sőt a frizurája is sokkal rendezettebb, modernebb lett, így az egész arca kevésbé tűnik szigorúnak, mint az előző évadban. Lehet, hogy az alkotók így akarták szimpatikusabbá, vonzóbbá tenni a női nézők számára?

  4. Valós játék volt a krokett

  Ez inkább kulisszatitok, mint rejtett érdekesség, de aranyos, úgyhogy itt a helye. Az egyik emlékezetes jelenetben a Bridgerton gyerekek a Sharma lányokkal kroketteznek Bridgertonék vidéki birtokán. Ez azért kapott ekkora hangsúlyt a történetben, mert a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzője, Julia Quinn gyerekkori emlékeit idézi fel, amikor a nagyszülei udvarában krokettezett kicsiként. A színészeknek ráadásul tényleg játszaniuk kellett, nem csak eljátszani, hogy játszanak, hogy élethűen adják át a játék örömét és a versengés szellemét. Egyesek azonban túl is tolták ezt: a Benedictet alakító Luke Thompson két ütőt is eltört!

  5. Kate és Anthony első közös tánca nem véletlen volt simulós

  A sorozat koreográfusa úgy tervezte meg a táncokat, hogy azok beszédesek legyenek, pontosabban a mozdulatok beszéljenek a szavak helyett. Amikor Kate és Anthony először táncolt együtt az egyik bálban, direkt olyan táncot kellett eltáncolniuk, amelyben sokat mozognak a karok, és szinte végig egymás kezét kell fogniuk. A cél az volt, hogy még inkább fokozzák a két szereplő közötti kémiát és feszültséget.

  6. Minden színésznek saját lova van

  Mivel a színészek megszerették az első évadban is szereplő lovaikat, a második évadban is rajtuk lovagoltak a lovas jelenetekben. Az Anthony-t megformáló Jonathan Bailey paripája egy Jack nevű fríz, a Kate-et játszó Simone Ashley pedig lovát pedig Nirvanának hívják.

  7. A sütemények és torták egy része ehetetlen

  Több jelenetben is láthatunk ínycsiklandó finomságokat, ám mivel a stáb tartott attól, hogy a krémes sütemények és torták olvadozni kezdenek a forgatáson, néhány desszert mű, nem ehető. A vacsorajelenetekben viszont a színészek rendes, igazi ételt esznek. Azért arra odafigyeltek, hogy könnyed fogásokat tálaljanak, például sokszor nyersen ették a zöldségeket.

  8. Alkoholt nem, de teát tényleg ittak a forgatáson

  A legtöbb színész nem alkoholt ivott, amikor a karakterük alkoholizált, de a teát nem helyettesítették mással, a PG Tips vagy a Twinings filtereiből készítettek teát.

  9. Egyes helyszíneket más netflixes filmben vagy sorozatban is láthatsz

  Az Aubrey Hallban játszódó jeleneteket a Wrotham Parkban vették fel, és itt forgatták A korona című sorozatban a királynő magánszobájában lévő jeleneteket is. A greenwich-i Old Royal Naval College pedig A Bridgerton családban és az Enola Holmes című filmben is a vásáros, piacos jelenetek helyszíne volt.

  10. A méh-spoiler

  Ez már nem szerepel a fenti videóban, közösségi médiás posztokban figyeltünk fel rá. A méh fontos szimbólum a második évadban mind Anthony édesapja, mind a Kate és Anthony közötti első komolyabb fizikai kontaktus miatt.

  A sorozat készítői viszont már az első évad végén is utaltak erre: miután az utolsó rész utolsó jelenetében Daphne megszüli kisfiát, a kamera az ablak felé fordul, ahol az ablakpárkányról egy méh száll fel.

  Ebben a cikkünkben további kulisszatitkokat tudhatsz meg A Bridgerton családról.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  CULT
  Ki volt Ross legszörnyűbb barátnője? A Jóbarátok-fanok mind ugyanarra szavaznak
  Na, rá pont nem gondoltunk volna.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 30.


  Megosztom
  Link másolása

  Ha visszagondolunk a Jóbarátok szerelmi drámáira, rögtön beláthatjuk, hogy aligha volt elfogadható barátnője kedvenc sorozatunk szereplőinek. Azonban van egy hölgy, akit kiemelten nem kedveltek a rajongók: a PopSugar felmérése szerint ő nem más, mint Ross egykori kiszemeltje, Julie.

  Ha visszagondolunk, meglepő ez az információ, hiszen Julie valójában semmi rosszat nem tett, azt leszámítva, hogy megjelenésével későbbre tolta Ross és Rachel kapcsolatát.

  A Julie-t játszó színésznő, Lauren Tom elárulta, hogy rengeteg kritikát kapott, és igencsak nagyokat kellett nyelnie ahhoz, hogy ne vegye magára azokat.

  "Nem voltam rá felkészülve, hogy ekkora visszhangot kelt a karakterem közönség előtt, szó szerint kifütyülték a szerepemet! Persze próbáltam nem megsértődni ezen, hozzászoktam már. Próbáltam arra gondolni, hogy ez nem ellenem, hanem Rachelért szól" - fejtette ki Lauren.

  Végül persze minden jóra fordult: Ross és Rachel a sorozat ikonikus párja lett, a legvégén össze is jöttek (sokadszorra), Julie-t pedig nem is láttuk többé.


  Megosztom
  Link másolása

  CULT
  The Sun: Megvan az új James Bond!
  A hivatalos bejelentés még várat magára, de a brit lap belső információi szerint már nincs kétség.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 13.


  Megosztom
  Link másolása

  Daniel Craig könnyes szemekkel búcsúzott az ikonikus titkosügynök szerepétől a Nincs idő meghalni című, legutóbbi James Bond filmben. Azóta is mentek a találgatások, ki a legesélyesebb arra, hogy a Daniel Craig által igen magasra állított lécet megugorja, és méltó utódként vegye át a 007-es szerepét.

  Rengeteg név került szóba, a film-franchise producere, Barbara Broccoli korábban már elárulta, hogy az egyik legesélyesebb a 49 éves Idris Elba. A londoni születésű színész, producer és zenész neve egyre hangsúlyosabbá vált a Bond-versenyben, de közben szárnyra kaptak olyan pletykák is, hogy a következő 007-filmben nem a címszerepet, hanem épp a szuperügynök ellenlábasát, a főgonoszt alakítja majd.

  Ám a The Sun információi szerint a stúdió által titokban végzett, széles körű felmérésekből (így térképezik fel a piacot, vagyis az emberek véleményét, hogy egy-egy sztár mennyire népszerű, egy-egy legendás karakterben kit látnának a legszívesebben)

  azóta egyértelműen kiderült, hogy a közönség Idris Elbát akarja a következő 007-esnek, nem éri be azzal, hogy a színész a főgonoszt alakítsa az évtizedes franchise-ban.

  A stúdió tehát a hírek szerint már aktív tárgyalásokat folytat Elbával, mint a következő James Bonddal. Idris soha nem csinált titkot abból, hogy szívesen eljátszaná az ikonikus szerepet. A stúdió hivatalos közleményéig persze még akadhatnak meglepetések, de sokak szerint ez már lezsírozott ügy.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  SIS Training Gear (@sistraininggear) által megosztott bejegyzés

   


  Megosztom
  Link másolása


  CULT
  Wow! Kijött a legelső, mellkasvillantó fotó Ryan Goslingról, a Barbie film Ken babájáról – Margot Robbie lesz Barbie
  És Ryan is platinaszőke!
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 16.


  Megosztom
  Link másolása

  A világ legikonikusabb babájáról (sőt, női-férfi babapárjáról) filmet, méghozzá nagy költségvetésű, hollywoodi szuperprodukciót csinálni önmagában merészségnek tűnik.

  A Warner Bros stúdió még erre is rátett egy lapáttal, amikor a forgatókönyvet és a rendezést is egy igen kevéssé konvencionális film, az öt Oscar-jelölést bezsebelt, 2017-es Lady Bird rendezőjére, Greta Gerwigre bízta.

  Sajtóinformációk szerint bőven akadtak bonyodalmak a főszereplő kiválasztása körül. Míg a híres Mattel-baba férfi párjának, Kennek a megformálására könnyen megszerezték Ryan Goslingot, magát Barbie-t először Amy Schumer kapta meg, ám a színésznő otthagyta a produkciót, mert állítása szerint a film kreatív koncepciójával nem tudott megbékélni.

  Ezután került szóba Anne Hathaway, ám végül a szerep a 31 éves Margot Robbie-nál landolt.

  Robbie azt nyilatkozta, hogy a filmben az a legjobb, hogy senki sem tudja, milyen lesz. "Az emberek megtudják, hogy jön a Barbie-film, oh persze, pontosan el tudom képzelni, azután elbizonytalanodnak: vagyis, dehogy tudom elképzelni, fogalmam sincs! Pláne, hogy Greta Herwig rendezi!" - mesélte a színésznő.

  A legelső hivatalos fotó Robbie-ról, amit a stúdió nyilvánossá tett, mindenesetre annyit elárul, hogy a rózsaszín, Pink Cadillac-es, 60-as évekbeli atmoszférát mindenképp visszaadja majd a film. Robbie is tökéletesen átvedlett a híres Mattel-babává.

  Most pedig kijött az első hivatalos fotó a férfi főszereplőről, Kenről, akit a 41 éves szupersztár, Ryan Gosling alakít. A Daily Mail beszámolója szerint a platinaszőke, napbarnított mellkast és Ken feliratú alsónadrágot villantó Kent a világ valaha legnagyobb példányszámban eladott, 1993-mas kiadású Ken babájáról formázták.

  A közösségi médiát máris elárasztották a rajongói kommentek, sokak szerint Gosling (aki egyébként híres a nagyon komoly, egyúttal rendkívül merész szerep-választásairól) önmagában garancia arra, hogy ezt a filmet tényleg érdemes megnézni.

  A Barbie-film 2023. július 21-én kerül világszerte a mozikba.

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  Warner Bros. Pictures (@wbpictures) által megosztott bejegyzés

   

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

   

  AFI | AACTA (@aacta) által megosztott bejegyzés


  Megosztom
  Link másolása


  CULT
  Olyan fanteória terjedt el a Stranger Things lezárásáról, hogy az egész internet kiakadt
  A világ lélegzet-visszafojtva várja a július 1-jei céldátumot.
  Sassy - sassy.hu
  2022. június 22.


  Megosztom
  Link másolása

  A Netflix már a harmadik évad vége óta lázban tartotta a rajongókat a Stranger Things 4. évada kapcsán, de még tovább borzolták a kedélyeket azzal, hogy bejelentették: a szokásos 7 rész után kiadnak kettő záró epizódot is. A másfél órásra tervezett, egész sorozatot lezáró részek július 1-jén érkeznek a megosztóra.

  Ezek kapcsán a szolgáltató kiadott egy közel kétperces trailert, amellyel most még inkább felizgatták a rajongókat:

  Ebben az ízelítőben volt egy olyan momentum, amit egyre többen emelnek ki, így mostanra vírusként terjedt el az interneten egy fanteória: Steve és Robin talán nem élik túl a legutolsó kalandot. Volt, aki YouTube-on kommentált a trailer alá:

  „Ha Steve meghal, akkor a terápiám számláját elküldöm a Netflixnek.”

  „Ha Robinnak is kétségei vannak, akkor tudod, hogy gáz van, hiszen ő mindig olyan csinos, vidám és optimista mindennel kapcsolatban. ANNYIRA AGGÓDOM ÉRTÜK.”

  Persze a Twitteren sem maradnak el a bejegyzések:


  Megosztom
  Link másolása