CULT

  10 érdekes részlet A Bridgerton család második évadában, amit talán te sem szúrtál ki

  Néhány kulisszatitkot is elárulunk, amit a sorozat részeiből nem tudhattál meg.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 05.


  Megosztom
  Link másolása

  Valószínűleg már sokan láttátok A Bridgerton család új évadát, ami szerintük legalább olyan jól sikerült, mint az első, sőt... Mivel a történet magával ragadja a nézőt, sokaknak talán fel sem tűnik, hogy milyen ügyes kis apró érdekességeket rejtettek el az alkotók a jelenetekben. A Still Watching Netflix YouTube-csatornán most megjelent egy videó, amiben lelepleznek néhány ilyen kis apróságot, amelyek bár nem szúrnak szemet, mégis komoly jelentőséggel bírnak - ha észrevesszük és megértjük.

  VIGYÁZZ, A CIKK SPOILEREKET TARTALMAZHAT!

  1. Árulkodó festmények Lady Danbury kastélyában

  Bár erre valószínűleg kevesen figyeltek, Lady Danbury csodálatos otthonában számos beszédes festmény van a falon. Kate szobájában például lovas és oroszlános képek találhatóak, amelyekkel a díszlettervező a Kate és Anthony közötti harcias dinamikát akarta szimbolizálni.

  2. Kate és Anthony ruházatának lazulása

  Az első részekben Kate elegánsabb, szorosabb, nehezebb ruhákat visel, ami a húga feletti gardedámoskodást jelképzei. Azonban ahogy a cselekmény halad előre - közelebb kerül Anthony-hoz és kevésbé játssza a szigorú gardedám szerepét -, egyre lazább, kényelmesebb ruhadarabokat kap, és ugyanígy a frizurája is könnyedebb lesz. Ugyanez a változás megfigyelhető Anthony-nál is: míg a vikomt kezdetben szigorú, sötét öltözékével a házasodás iránti komoly szándékát akarja mutatni, addig később már lazább és világosabb ruhákban láthatjuk.

  3. Anthony pajesza már a múlté

  Ez talán a legszembetűnőbb apróság, legalább nehéz elhinni, hogy valakinek nem tűnt fel rögtön az első részben, hogy Anthony-nak már nincs meg az első évadban virító (és valljuk be, elég zavaró) pajesza. Sőt a frizurája is sokkal rendezettebb, modernebb lett, így az egész arca kevésbé tűnik szigorúnak, mint az előző évadban. Lehet, hogy az alkotók így akarták szimpatikusabbá, vonzóbbá tenni a női nézők számára?

  4. Valós játék volt a krokett

  Ez inkább kulisszatitok, mint rejtett érdekesség, de aranyos, úgyhogy itt a helye. Az egyik emlékezetes jelenetben a Bridgerton gyerekek a Sharma lányokkal kroketteznek Bridgertonék vidéki birtokán. Ez azért kapott ekkora hangsúlyt a történetben, mert a sorozat alapjául szolgáló könyv szerzője, Julia Quinn gyerekkori emlékeit idézi fel, amikor a nagyszülei udvarában krokettezett kicsiként. A színészeknek ráadásul tényleg játszaniuk kellett, nem csak eljátszani, hogy játszanak, hogy élethűen adják át a játék örömét és a versengés szellemét. Egyesek azonban túl is tolták ezt: a Benedictet alakító Luke Thompson két ütőt is eltört!

  5. Kate és Anthony első közös tánca nem véletlen volt simulós

  A sorozat koreográfusa úgy tervezte meg a táncokat, hogy azok beszédesek legyenek, pontosabban a mozdulatok beszéljenek a szavak helyett. Amikor Kate és Anthony először táncolt együtt az egyik bálban, direkt olyan táncot kellett eltáncolniuk, amelyben sokat mozognak a karok, és szinte végig egymás kezét kell fogniuk. A cél az volt, hogy még inkább fokozzák a két szereplő közötti kémiát és feszültséget.

  6. Minden színésznek saját lova van

  Mivel a színészek megszerették az első évadban is szereplő lovaikat, a második évadban is rajtuk lovagoltak a lovas jelenetekben. Az Anthony-t megformáló Jonathan Bailey paripája egy Jack nevű fríz, a Kate-et játszó Simone Ashley pedig lovát pedig Nirvanának hívják.

  7. A sütemények és torták egy része ehetetlen

  Több jelenetben is láthatunk ínycsiklandó finomságokat, ám mivel a stáb tartott attól, hogy a krémes sütemények és torták olvadozni kezdenek a forgatáson, néhány desszert mű, nem ehető. A vacsorajelenetekben viszont a színészek rendes, igazi ételt esznek. Azért arra odafigyeltek, hogy könnyed fogásokat tálaljanak, például sokszor nyersen ették a zöldségeket.

  8. Alkoholt nem, de teát tényleg ittak a forgatáson

  A legtöbb színész nem alkoholt ivott, amikor a karakterük alkoholizált, de a teát nem helyettesítették mással, a PG Tips vagy a Twinings filtereiből készítettek teát.

  9. Egyes helyszíneket más netflixes filmben vagy sorozatban is láthatsz

  Az Aubrey Hallban játszódó jeleneteket a Wrotham Parkban vették fel, és itt forgatták A korona című sorozatban a királynő magánszobájában lévő jeleneteket is. A greenwich-i Old Royal Naval College pedig A Bridgerton családban és az Enola Holmes című filmben is a vásáros, piacos jelenetek helyszíne volt.

  10. A méh-spoiler

  Ez már nem szerepel a fenti videóban, közösségi médiás posztokban figyeltünk fel rá. A méh fontos szimbólum a második évadban mind Anthony édesapja, mind a Kate és Anthony közötti első komolyabb fizikai kontaktus miatt.

  A sorozat készítői viszont már az első évad végén is utaltak erre: miután az utolsó rész utolsó jelenetében Daphne megszüli kisfiát, a kamera az ablak felé fordul, ahol az ablakpárkányról egy méh száll fel.

  Ebben a cikkünkben további kulisszatitkokat tudhatsz meg A Bridgerton családról.


  Megosztom
  Link másolása

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  CULT
  A fal adja a másikat a látványtól – Kijött az Avatar 2 első trailere
  James Cameron megint nagyot dobott, a film nekünk már rajta van a "muszáj-listán."
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 11.


  Megosztom
  Link másolása

  A 2009-es Avatar nemcsak kultfilm, de mérföldkő is lett. A 3D technológiát gyakorlatilag újraértelmezte a nagyvásznon, olyan elképesztő moziélményt nyújtva a nézőknek, amitől világszerte felrobbantak a filmszínházak kasszái. A film 240 millió dolláros költségvetésből készült, és azóta globálisan 2,8 milliárd dolláros bevételt hozott.

  Nem csoda, hogy a 20th Century Studios újabb, borsos büdzsével vágott bele a film második részének elkészítésébe, természetesen ismét James Cameron vezényletével.

  Az Avatar: A víz útja első előzetesét a Las Vegas-i CinemaConon, a moziüzemeltetők számára rendezett bemutatón láthatta néhány szakmabeli. A filmben visszatérünk Pandorára, a na'vik bolygójára, több mint tíz évvel az első rész eseményei után.

  Jake Sully (Sam Worthington) és házastársa, Neytiri (Zoë Saldaña) boldog családi életet élnek az óceán mellett, ahol béke és idill uralkodik. Ám ez csak a látszat, hiszen az emberek készülnek egy újabb gyarmatosításra, illetve belső ellentétek is felütik fejüket a na'vik között.

  Az Avatar: A víz útja 2022. december 15-én kerül a magyar mozikba. A filmet, mint említettük, James Cameron írta és rendezte, Worthington és Saldaña mellett pedig többek között Stepehen Lang, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Michelle Yeoh és Vin Diesel is játszanak benne.


  Megosztom
  Link másolása

  CULT
  Üzent a mai fiataloknak Herceg Erika, az X-faktor új mentora
  Tíz éve ő is jelentkezett az akkori versenyre, de nem mert elmenni, annyira félt a kritikáktól.
  Sassy - sassy.hu
  2022. május 06.


  Megosztom
  Link másolása

  Jelentős változás történt az X-Faktor zsűrijében: új mentort kapott a műsor.

  Herceg Erika a Fókusz riporterével osztotta meg a gondolatait versenyről és az előadói karrierről.

  Az új mentor Kárpátalján született, 1988-ban, énekesnőként és modellként lett ismert. 2013-tól 2020-ig az ukrán Nu Virgos lánycsapat tagja volt, azóta szólóművészként lép fel.

  Elmesélte, hogy tíz éve versenyzőként akarta magát megmérettetni a magyar X-Faktorban, de végül nem mert Budapestre utazni. Herceg Erika arról is beszélt, hogy hogyan került be abba a népszerű formációba, amelynek tagjait egy nagyszabású tehetségkutató műsor keretében választották ki, és hogy mit mondott neki édesapja a kórházi ágyon.

  "Az X-Faktor mentorának lenni hatalmas felelősség, mivel emberi sorsokról döntesz. Embereknek segítesz abban, hogy hogyan fog folytatódni a további életük. Ez jó start lehet egy jó előadó életében"

  - mondta az új munkájáról.

  "Pont 10 éve, a harmadik magyarországi X-Faktorba én jelentkeztem. Fel is hívtak, meg is beszéltük, hogy jövök és megpróbálom. Addig ugyanis ilyen nagy színpadon még nem léptem fel soha. Azonban nem jöttem, a barátaimnak azt mondtam, hogy nem volt rá lehetőségem és elég pénzem. De ez nem volt igaz. Nem voltam magabiztos. Nem bíztam abban, hogy sikerülhet. Nagyon féltem a kritikáktól"

  - árulta el a Fókusznak.

  "Visszagondolva arra az időszakra azt tudom tanácsolni a mai fiataloknak, hogy nem kell félni attól, hogy mit mondanak mások, vagy hogy mi lesz. Ha te teljes szívből és lélekből szeretnél csinálni valamit, akkor annak menni kell. Csinálni kell, menni kell, mert csak egyszer élsz, és nem lehet visszahozni azt a pillanatot."

  "Én nem vagyok énekes. Én előadó, közszereplő vagyok" - mondta magáról Herceg Erika.

  Azt is elmondta egy másik adásban, hogy ő maximalista, és mentorként szigorú lesz a versenyzőkkel.

  A teljes beszélgetést itt láthatjátok:


  Megosztom
  Link másolása


  CULT
  Kiderült, idén kik lesznek idén az Ázsia Expressz szereplői
  A műsorvezető Ördög Nóra marad. Mutatjuk a névsort!
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 28.


  Megosztom
  Link másolása

  Újra műsorra tűzi az Ázsia Expresszt a TV2.

  A kaland reality harmadik évada májusban forog majd Ördög Nóra műsorvezetésével.

  A stáb Jordániában, Törökországban, Grúziában és Üzbegisztánban veszi fel az új részeket. A nem mindennapi kalandra ismét nyolc ismert páros vállalkozott, azzal a céllal, hogy minden kihívást és akadályt letudva győztesen érjen célba.

  A fődíj 10 millió forint.

  Nézzük, kik szerepelnek az Ázsia Expressz 3. évadában! Útnak indul Gelencsér Tímea volt szépségkirálynő, és legjobb barátnője, Balogh Szimi. Nekivág a kihívásnak Gáspár Győző és Gáspár Bea, valamint Király Linda és Király Viktoris.

  ValMar, azaz Marics Peti és Valkusz Milán is szerepelni fog a versenyzők között, de részt vesz a kalandtúrán az Exatlon Hungary All Star két Kihívója, Rozs Gergő és Kása András is.

  Mérai Kata és Gyebnár Csekka a következő páros, Nemazalany–Halastyák Fanni és párja, Szlépka Armand is belevág a kalandba, valamint részt vesz a versenyben Kiss Ernő Zsolt színész, és felesége, Nyári Darinka.

  Az, hogy a családi kötelék, a barátság vagy épp a szerelem mennyire segíti át a nehéz helyzeteken a hírességeket, még kérdéses. Az azonban biztos, néhány nap múlva mindenki elszántan indul útnak.


  Megosztom
  Link másolása


  CULT
  Alkonyat-rajongók álma! Lenyűgöző werkvideó jött ki arról, hogy vették fel Bella és Edward CGI "vámpír-száguldását" az erdőben
  A két sztárt hevederekkel röpítették a levegőben, ilyet tényleg ritkán látni.
  Sassy - sassy.hu
  2022. április 29.


  Megosztom
  Link másolása

  Ahogy arról korábban írtunk, már az első meghallgatáson működött a kémia az Alkonyat főszereplői, Kristen Stewart és Robert Pattinson között. Erről a film rendezője, Catherine Hardwicke beszélt egy podcastban.

  A rendező azt mondta, hogy annyira intenzív volt a két színész csókjelenete, és annyira működött köztük a kémia, hogy Robert Pattinson a végén leesett az ágyról. Figyelmeztetnie is kellett az akkor 21 éves Pattisont, hogy Kristen Stewart csak 17 éves, még kiskorú.

  Az Alkonyat két sztárja jóideig együtt is járt, igazi álompárnak számítottak Hollywoodban, de már régen különváltak útjaik.

  A legendás széria iránt viszont még mindig óriási az érdeklődés. A film-franchise Instagram oldalán pillanatok alatt több százezren lájkolták az a frissen posztolt werkvideót, amely bepillantást enged egy látványos akciójelenet kulisszái mögé.

  A videón Stewart és Pattinson, azaz Bella és Edward száguldanak szélsebesen az erdőben (Itt már Bella is vámpírrá változott), hogy élelemre vadásszanak. Az őrületes tempójú futást, a hatalmas ugrásokat hevederekkel, kötelekkel, és persze zöld háttérrel oldották meg, amelyre aztán CGI segítségével "varázsolták rá" az erdőt és a sziklákat.


  Megosztom
  Link másolása

  Ajánljuk