Connect with us

Csokorba szedtük Emma Watson 21 leginspirálóbb és legerőteljesebb idézetét

NO/MAKE/UP

Csokorba szedtük Emma Watson 21 leginspirálóbb és legerőteljesebb idézetét

A színésznőként és aktivista amazonként is sikeres egykori Hermione a napokban ünnepelte 29. születésnapját.


Sok mostani 20-30-as fiatal szinte együtt nőtt fel Emma Watsonnal, a Harry Potter-könyvek talpraesett és brilliáns Hermionéjével, aki a lehető leginspirálóbb, újféle női példaképek megtestesítője lett.

A motiváló karakter mellett azonban maga a színésznő is rengeteg mindent letett az asztalra. Noha csupán április 15-én töltötte be 29. életévét, filmszerepei és modellkarrierje mellett számtalan érdekvédelmi, emberi jogi és feminista megmozdulásból kivette a részét. 

2014-ben ő lett az UN Women nevű esélyegyenlőségi szervezet jószolgálati nagykövete és segédkezett a HeForShe elnevezésű szolidaritási kampányban, ami a férfiakat szólítja fel arra, hogy támogassák a nemek közti egyenlőséget. A TIME magazin 2015-ben a 100 legbefolyásosabb embert felvonultató 100-as listája 26. helyére tette. 2018 februárjában 1 000 000 fonttal támogatta a szexuális zaklatás elleni harcot, de feminista könyvklubot és egy Time’s Up nevezetű, igencsak sikeres alapítványt is indított. Szülinapját ünnepelvén elevenítsük hát fel 21 erőteljes, inspiráló megszólalását!

#1

“Ez egy utazás, és a szomorú valóság az, hogy csakis a saját tapasztalataid útján tanulhatsz belőle. Szóval amíg mások el is mondhatnak neked egy s mást, mindenképp ki kell bújnod a csigaházadból és elkövetned a saját hibáidat ahhoz, hogy tanulj.”

#2

“Hogyha miniszterelnök szeretnél lenni, lehetsz. Hogyha nem, az is csodálatos. Borotváld a hónaljad, ne borotváld, viselj lapos talpú cipőt az egyik napon, majd magassarkút a következőn. Ezek a dolgok annyira irrelevánsak és csupán a felszínét képezik annak, ami igazán számít. Mi szeretnénk megerősíteni a nőket abban, hogy azt tehetnek, amit csak akarnak.”

#3

“Minél kevesebbet mutatsz fel, annál jobban felkelted az emberek kíváncsiságát.”

#4

“Ha nem az alapján határoznánk meg egymást, hogy mik nem vagyunk, hanem elkezdenénk meghatározni magunkat  az alapján, hogy mik vagyunk, valamennyien szabadabbá válnánk.”

#5

“Ez nem a félelem hiánya. Ez a legyőzése. Néha át kell robbantani magad rajta és megőrizni a hited.”

#6

“A photoshopolással és a digitális manipulációval a divatipar egy olyan elérhetetlen képet közvetít, ami veszélyesen egészségtelen. Én izgatott vagyok az öregedés folyamatával kapcsolatban. Jobban érdekelnek az olyan nők, akik nem tökéletesek. Ők sokkal vonzóbbak.”

#7

“Mind a férfiaknak, mind a nőknek szabadon át kéne adniuk magukat az érzékenység érzésének. Mind a férfiaknak, mind a nőknek szabadon át kéne adniuk magukat az erősség érzésének.”

#8

“Az, hogy önmagunkká váljunk, nagyon nehéz, zavaros dolog – és egy folyamat. Az iskolában én voltam a totális stréber mintapéldánya. Én voltam a lány az osztályterem elejében, aki legelőször a levegőbe lendítette a kezét és sokszor nem számít menőnek, ha ennyire odateszed magad ezen a téren. Gyakran kegyetlenül megbántottak, de végül rájöttem, hogy ha őszintén beleöntöd a szíved abba, amiben hiszel – még ha sebezhetővé is válsz ezáltal – elképesztő dolgok tudnak és fognak is történni.”

#9

“Nincsenek tökéletes fogaim. Nem vagyok nádszálvékony. Az a személy szeretnék lenni, aki jól érzi magát a testében és kimondhatja azt, hogy szereti és nem akar rajta megváltoztatni semmit.”

#10

“Ne engedd, hogy bárki is megmondja neked, hogy mit tudsz és nem tudsz megcsinálni vagy elérni. Csináld, amit szeretnél és legyél az, aki lenni szeretnél.”

#11

“Én feminista vagyok, de azt hiszem, hogy a szerelmet kicsit elvették a mi generációnktól. Úgy gondolom, hogy az emberek a regényekben a lenyűgöző, rajongó szerelmet keresik – és az sokkal fontosabb és különlegesebb, mint bármi és minden más.”

#12

“A fiatal lányoknak azt mondják, hogy a finom hercegnők szerepébe kell bújniuk. Hermione megtanította nekik, hogy lehetnek a harcosok is.”

#13

“Semmi izgalmas nincs a tökéletes kinézetben – szem elől téveszted a lényeget. Azt szeretnénk, hogy amit viselünk, meséljen rólunk, arról, hogy kik is vagyunk valójában.”

#14

“Mindig is azt mondtam, hogy hagyd az eljegyzési gyűrűt a francba! Inkább építs nekem óriási könyvtárat.”

#15

“Ne érezd magad hülyének, ha nem szereted azt, amit mindenki más tetteti, hogy szeret.”

#16

“Azokat a könyveket szeretem, amik nem csak kedvesek, de emlékeket is rejtenek. Mint amikor lejátszol egy dalt, ugyanúgy, ha belelapozol egy könyvbe, előjönnek az emlékek, amik elrepíthetnek egy másik helyre vagy időbe.”

#17

“Annak, ha gyönyörűnek érzed magad, semmi köze nincs a kinézetedhez, esküszöm.”

#18

“Rengeteget olvasok és sok-sok új ötlettel barátkozom. Olykor elkap az az érzés, mintha az agyam kémiája és szerkezete hihetetlenül gyorsan változni, alakulni tudna.”

#19

“Az egész akkor válik ijesztővé, ha az önértékelésed attól függ, hogy idegenek mit gondolnak rólad.”

#20

“Nem szeretném, hogy más emberek döntsék el, hogy ki vagyok. Ezt én szeretném eldönteni saját magamnak.”

#21

“Nagyon meg voltam elégedve a tanulmányaimmal. Az irodalom segített abban, hogy egy analitikus módon gondolkodjak. Segített, hogy új perspektívákból tekintsek a világra. Az, hogy belemélyedhettem ezekbe a történetekbe és karakterekbe, gazdagabbá tette a saját életemet is. És most, ha forgatókönyvekre vagy történetekre tekintek, rendelkezem hivatkozási alapokkal az emberiség nagyobb megértésére. Biztos vagyok benne, hogy ezáltal a színésznői hivatásom még izgalmasabbá válik.”

Forrás: goalcast

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel