Connect with us

Búcsúszex lezárásként? A pszichológus szerint akár jó ötlet is lehet

LOVE

Búcsúszex lezárásként? A pszichológus szerint akár jó ötlet is lehet

A döntéshez csak az önismeretünkre támaszkodhatunk.


Bármilyen abszurdan is hangzik a “búcsúszex” fogalma, rengeteg pár fejében merül fel ez a gondolat szakításkor. Egyesek a kapcsolat végső lezárását várják ettől, míg mások titkon az újrakezdésben reménykednek, ám a végkifejlet a legtöbb esetben ugyanaz. Bár a romantikus vígjátékokban működik a dolog, a valóságban ritkán hozza újra össze a párokat az aktus.

Egy New York-i szexológus, Holly Richmond szerint azonban érdemes átgondolnunk a kérdést:

“Az utolsó szexszel megünnepelhetjük azt, ami örömteli volt a kapcsolatban. A párkapcsolatok általában nem szexuális problémák, hanem érzelmi okok miatt érnek véget, így a szex az utolsó, ami arra emlékeztetheti a feleket, ami még jó volt a viszonyban.”

Ám legyünk őszinték: a szakítások 95%-ában az egyik fél jobban megsínyli a búcsút, mint a másik, és legszívesebben adna még esélyt a folytatásnak.

Ebben az esetben a kiszolgáltatottabb ember újabb kudarcot él át a búcsúszex után. A felfokozott hév és érzelmek reményt kelthetnek, és utána csalódást okoz, hogy mégis el kell engedni a szerelmünket. Richmond szerint ez további sérülésekhez és félreértéshez vezethet, így akkor érdemes csak igent mondani az aktusra, ha mindkét fél egyformán a szakítás mellett döntött.

A pszichológus szerint a döntés meghozatalában az önismeretünkre támaszkodhatunk csak. Amennyiben úgy érzed, a párod közelsége feltépi a sebeidet, és felerősíti az iránta érzett vágyadat, jobb, ha nemet mondasz a kísértésre. Amennyiben viszont úgy gondolsz a szexre, mint egy végső, érzelmes búcsúra, valóban méltó lezárása lehet ez egy emlékezetes, ám tovább nem folytatható viszonynak.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel