Connect with us

Beszélsz a kutyádhoz? Egy kutatás szerint intelligensebb vagy az átlagnál

LIFE

Beszélsz a kutyádhoz? Egy kutatás szerint intelligensebb vagy az átlagnál

A Harvard Egyetem kutatása alapján téves elképzeléseink voltak eddig a kutyákról.


Bár a legtöbb ember felvonja a szemöldökét, ha meghallja, hogy valaki folyamatosan “párbeszédet” folytat házikedvencével, esetleg szinkronizálja őt, a Harvard Egyetem kutatói megnyugtató információkkal szolgáltak ezen a téren.

Gary D. Sherman és Jonathan Haidt azt szerette volna megtudni, hogy a kutyák érzelmi intelligenciája mennyiben hasonló az emberekéhez, ezért 12 állaton MRI vizsgálatot hajtottak végre. Mint kiderült, az állatok agyában ugyanaz a terület (a caudate nucleus) felelős a pozitív érzelmek megélésért, mint az embereknél, és azonnal működésbe lép, ha meglátják szeretett gazdájukat.

“Az, hogy az állatok képesek olyan pozitív érzelmek megélésére, amilyen a kötődés és a szeretet, azt jelenti, hogy egy kutya agyi szintje gyakorlatilag összehasonlítható egy kisgyerekével. Ennek megfelelően érdemes újragondolnunk, hogyan bánunk a házillatainkkal” – fejtette ki a kutató, aki szerint itt az idő, hogy ne a tulajdonunkként, hanem a társunkként tekintsünk az állatokra.

Természetesen ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy a kedvenckéddel közösen oldd meg a matek házidat, vagy kérj tőle tanácsokat szakítás esetén, ám itt az idő, hogy ne érezd magad elmeháborodottnak, amiért intézel hozzá pár jó szót. Lehetséges, hogy sokkal több empátiát és szeretetet kapsz viszonzásul, mint elsőre gondoltad volna.

Forrás: Healthy-Holistic-Living

Még több LIFE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel