Connect with us

Azok a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül, bizonyítottan tovább élnek

LOVE

Azok a férfiak, akik okos nőt vesznek feleségül, bizonyítottan tovább élnek

Tehát az intelligencia nem csak szexi, hanem jótékony hatású is!


Vajon egy átlag férfi prioritási listáján a jövőbeli feleség szellemi képességei előrébb állnak, mint megkapó szépsége? Remélhetőleg igen, mindenesetre most már tanulmány is bizonyítja, hogy így kellene lennie.

Az Aberdeeni Egyetemen végzett kutatásban egypetéjű ikrek egészségét vizsgálták és arra az eredményre jutottak, hogy egy intelligens feleség lényeges tényező lehet a degeneratív betegségekkel szembeni védekezésben.

Bebizonyították, hogy azok a férfiak, akik egy okos nő mellett telepednek le, hosszabb és boldogabb életet élnek, illetve sokkal ritkábban szenvednek Alzheimer-kórtól vagy demenciától.

“A dolog, amit a fiúknak szinte sosem mondanak el a hosszú élet titkáról – pedig el kellene – az az, hogy vegyenek feleségül egy intelligens nőt. Nincs jobb pajzs a demencia ellen, mint az intelligencia.” – erősítette meg Lawrence Whalley, az egyetem egyik professzora.

Egy korábbi vizsgálat már kimutatta, hogy a keresztrejtvények stimulálják az agyat, ezzel védve azt az említett betegségektől – ehhez hasonlóan, ha egy megfelelő szellemi társ folyamatosan edzésben tartja párja mentális képességeit, az ugyanezzel az előnnyel jár.

A felfedezés egyik legérdekesebb része, hogy a briliáns elmék társaságában élő férfiak egy részénél a vizsgálat során ugyan mutatkozhattak a demencia fizikai jelei az agyban, ugyanakkor a gyakorlatban semmi jelét nem tapasztalták. Sőt mi több, a kísérlet során ők maguk is felettébb intelligensnek és jól funkcionálónak bizonyultak.

Arra bátorítani a nőket és a férfiakat egyaránt, hogy a női agyat többre értékeljék a külsőnél, természetesen nem új keletű gondolat. Mindig is a feministák célkitűzésének számított és a legtöbb ember számára evidenciát jelent. Azok a lányok, akik úgy nőnek fel, hogy büszkék az intellektusukra, bizonyítottan függetlenebbek és önbizalommal telibbek. Azok a fiúk pedig, akik osztoznak ebben a gondolkodásmódban, jobb kapcsolatokat ápolnak a nőkkel és adott esetben biztosabb hátteret tudnak nyújtani feleségük és lányaik számára.

Továbbá az, ha egy férfi az intelligenciát veszi elsődleges támpontnak a párválasztásban, nem csak saját fizikai és mentális egészségére lesz jó hatással, hanem az egész társadalomra is.

Forrás: iheartintelligence 

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel