Connect with us

Az 5 leggyakoribb hiba, amit az “Igazi” kutatása közben ejteni szoktunk

LOVE

Az 5 leggyakoribb hiba, amit az “Igazi” kutatása közben ejteni szoktunk

Soha nem volt még olyan komplikált feladat álmaink partnerének megtalálása, mint az alkalmazások, weboldalak és közösségi oldalak – valamilyen szinten pontosan erre tervezett – útvesztőjében… 


A modern randizás korában vajon igaz a mondás, hogy azt kapod, amit látsz?

Egy egyetemi tanulmány szerint az emberek 81 százaléka füllent a súlyáról, az életkoráról vagy a magasságáról a társkereső oldalakon megalkotott profiljaiban. Természetesen az internet jótékony homályában születő hazugságok nem új keletűek, mindenesetre minden bizonnyal megnehezítik a dolgunkat a szerelem keresésével kapcsolatban. 

Korábban már adtunk tippeket arra nézve, hogy milyen öntudatlan hibákat véthetünk ezen a téren, ha sokat csalódtunk. Jöjjön most 5 friss emlékeztető az online randizás dzsungeléből kiszabadulni vágyóknak.

#1 Túl célorientáltak vagyunk

Az életünk során természetesen előnyös célokat tűzni a szemünk elé, hiszen ezek motiválhatnak és inspirálhatnak egy mégjobb “én” kialakításában. Legyen szó az egészségünkről, a táplálkozásunkról, önmagunk szeretetéről, saját vállalkozásunk indításáról, vagy karrierünk esetleg hobbijaink szeleteiről, érdemes célokban gondolkodni.

Ezek mind nemes törekvések. De amikor a randizásról van szó, a célorientáltság lehet, hogy nem annyira hasznos, mint az élet más aspektusaiban.

Talán szeretnél megházasodni, kiskutyát örökbefogadni, házat venni, családot alapítani, de ezek nem feltétlenül kell, hogy kifejezetten kitűzött célok legyenek.

Gondolj egy adott párkapcsolatra így: van egy eleje, egy közepe és a boldog kiteljesedés. Valójában pedig jó esetben valamennyi lépcsőjét élvezettel éled meg és nem csak a rózsaszín happy endet, hiszen az rendben van, hogy meg kell dolgozni a kapcsolat stabilizálásáért, de aztán egy hosszú, olykor hullámzó, ám mindenképp élvezetes utazás kezdődik, aminek a fokozatait közösen előre eltervezhetitek – de ezt már érdemes az adott emberrel megálmodni, aki a társad lesz ezen az “úton”.

Fontos, hogy szerelmed hasonló nézetekben és élet-tervekben osztozzon, mint te, de ha rögtön a happy endhez szeretnél ugrani, ki fogod hagyni az izgalmas “középső” részt, ezt pedig te sem szeretnéd.

#2 “Várunk, amíg…”

Egy másik gyakori hiba, amit a nők gyakorta elkövetnek, ha randizásra kerülne a sor, a halogatás. Az a fajta hozzáállás, hogy “majd akkor randizunk, ha…”

Majd akkor vetjük bele magunkat az ismerkedésbe, ha egészségesebbek, fittebbek, a munkában sikeresebbek, anyagilag stabilabbak leszünk, esetleg lesz saját lakásunk, vagy majd ha a szundi-gomb nyomogatása nélkül tudunk kipattanni az ágyból…

Ne hagyd, hogy a saját bizonytalanságaid meggátoljanak abban, hogy megkeresd az igazi szerelmet. Amire valójában szükséged lenne, az önmagad szeretete.

Ahelyett, hogy millió és egy okot keresnél magadnak arra, hogy miért nem állsz készen a randizásra, légy magabiztos és tudd, hogy mit is szeretnél.

Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem az alkalmi találkák és szórakozás mezejére szeretnénk betörni, akkor ezt ki is kell mutatnunk. A Plenty of Fish társkereső oldala azt tapasztalta, hogy azok az emberek, akik a “szerelem” szót feltüntették az adatlapjukon, sikeresebbek voltak a jelentőségteljes kapcsolatok megtalálásában az online társkeresés során. 

#3 Eltérő várakozások

A randizás egy nehéz játék. Akkor is, ha a várakozásaid az egekben járnak, és akkor is, ha alacsonyra teszed azt a bizonyos lécet.

Természetesen érdemes néhány általunk kívánt személyiségjegyet és tulajdonságot szem előtt tartani, amikor a tökéletes partnert kutatjuk. Ugyanakkor emlékezzünk arra, hogy 100%-ban tökéletessel egészen biztosan nem találkozhatunk, így ne túlozzuk el elvárásainkat, mivel a végén egy elérhetetlen képet hajszolunk majd.

Másrészt azonban minél frusztráltabb az ember lánya a randizást illetően, annál valószínűbb, hogy végül olyan embernek ad esélyt, akivel egyébként nem randizna. Ilyen esetben az a legrosszabb, ha kompromisszumot kötünk és teret adunk a tisztelet, a megbecsülés hiányának is.

Ne hagyd, hogy a vágyad egy kapcsolat iránt felülírja az önértékelésedet. Fantasztikus vagy, és egy olyan embert érdemelsz, aki pontosan ugyanannyira oda meg vissza van érted, mint te érte.

Az idő a legjobb barátunk, ha álmaink partnerét keressük. A lényeg, hogy türelmesek legyünk, és meg is találjuk.

#4 Túlgondolunk mindent

Az idegesség normálisnak számít egy első randin és gyakran olyan dolgokra sarkall, amiket egyébként nem tennénk meg. Például megrendeljük azt az extra pohár bort, vagy/és túl sokat kezdünk beszélni egy volt kapcsolatunkról, esetleg személyes problémáinkról.

Ne gondolkodd túl a randevúdat. Jól érzed magad, közös jövőt szeretnél valakivel, ugyanakkor ne engedd, hogy a vágyakozásod egy igazi kötelék iránt felülírja a képességedet egy igazi beszélgetésre.

Az teljesen rendben van, hogy szeretnéd, ha a potenciális partnered minél inkább megismerjen, de ne szóljon a találkozás csakis rólad. A jó beszélgetések alapja az adok-kapok törvénye. Kérdezgesd bátran a partnered a gyerekkoráról, a családjáról, a hobbijairól, a zenei ízléséről, a lista végtelen. Egy egészséges kölcsönösség csodákra képes a kommunikációs képességeiddel.

#5 Beszippantanak az online randi applikációk

Manapság Dunát lehet rekeszteni a különféle társkereső alkalmazásokból és weboldalakból, amik elvileg azért születtek, hogy megtaláljuk álmaink szerelmét. Márpedig ahhoz, hogy őt megtaláljuk, személyesen is kell vele találkoznunk – egy 2013-as felmérés szerint márpedig az online randi appokat használók egyharmada SOHA nem találkozik azokkal az emberekkel, akikkel az internet zegzugában trécsel.

És ha még találkoztok is, a statisztikák nem állnak az oldalatokon. Egy tanulmány azt is kimutatja, hogy azok a szerelmek, amik online bontanak rügyet, gyakrabban végződnek szakítással.

Tehát nagy hibát követünk el, ha az online randizásra fókuszálunk a való élet random és élvezetes pillanatai és helyzetei helyett. Ismeritek azt a népszerű ábrát, melyen egy körbe azt írták: “a komfortzónád”. Köré pedig azt: “ahol a csoda megtörténik”…

Forrás: MysticalRaven

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel