Connect with us

A Trónok harca Daeneryse őszintén mesélt az életéért való küzdelemről

NO/MAKE/UP

A Trónok harca Daeneryse őszintén mesélt az életéért való küzdelemről

Emilia Clarke két komoly műtéten is keresztül esett.


Sokan azt gondolhatják, hogy az ikonikus sorozat egyik legnépszerűbb szereplője körül minden álom és mese, ám a színésznő megdöbbentő tapasztalatról számolt be a New York Times-nak írt cikkében. Kiderült, nem egy halálközeli élmény túlélője. Nyolc és hat évvel ezelőtt is rendkívül drasztikus beavatkozásokkal küzdöttek az egészségéért.

A személyes történetben beavatta a nagyvilágot abba, hogy a Trónok harca első évadának forgatása után, 24 éves korában veszélybe került az élete.

Minden úgy kezdődött, hogy meglátogatta az edzőtermet, ahonnan aztán egy hirtelen, fejfájós rosszullét következtében kórházba szállították. Ott aztán az orvosok megállapították, hogy ifjú kora ellenére sztrókja volt és bevérzett az agya – agyi aneurizmája lett.

“Aneurizmám volt, berepedt az egyik artériám. Később megtudtam, hogy az ilyen betegek harmada egy ilyen után azonnal meghal. Azon betegek, akik pedig túlélik, azonnali kezelésre szorulnak, és magas a kockázata egy második, akkor már végzetes bevérzésnek”

– írta a színésznő, aki azt is bevallotta, hogy hirtelen fel sem fogta a dolog súlyát. Karrierje csúcsán elsőnek rögtön az jutott eszébe, hogy ő bizony most nem engedheti meg magának a betegeskedést.

Egy háromórás műtét várt rá, ám a rémálom itt nem ért véget. A fájdalmas felépülés mellett afázia, vagyis az emlékezet és a szómegtalálás zavara lépett fel nála, egy darabig a saját nevére sem emlékezett.

“A legrosszabb pillanataiban azt akartam, hogy vessenek véget az egésznek. Azt mondtam az orvosi csapatnak, hogy hagyjanak meghalni. Hiszen a munkám a nyelvről, a kommunikációról, és az önkifejezésről szól, ami nélkül elveszett vagyok.”

Az állapota normalizálódott, ugyanakkor kiderült, hogy találtak egy második aneurizmát is, ezért állandó megfigyelés alatt tartották.

Emilia saját bevallása szerint gyakorlatilag morfiumon élt, másként nem tudott belevágni a sorozat második évadának forgatásába, olyannyira rossz volt a közérzete.

Végül nem lehetett elkerülni a második műtétet, ami annyira fájdalmas volt, hogy az altatást követően üvöltve tért magához. A nehézségeket tovább fokozta, hogy az operáció nem sikerült, ezért a koponyáját is fel kellett nyitni.

“A koponyám egy részét titánlemezzel pótolták”

– osztotta meg és azt is elmondta, hogy akkoriban folyamatos pánikrohamok gyötörték és csupán árnyéka volt önmagának.

Szerencsére most már azzal viccelődik, hogy minden bizonnyal ez az egész az oka annak, hogy elvesztette a jó ízlését a férfiak tekintetében, és a hegek is alig látszódnak a füle mögött. Természetesen annak idején még nem látta ennyire mókásnak a szituációt, de úgy látszik, a sárkányok anyja a való életben is szívós és talpraesett teremtés, akinek semmi nem állhat az útjába!

Az egész ügy közhírré tétele egyébként onnan gyökerezik, hogy Emilia fontosnak tartja, hogy segítsen a sorstársain, így lett ő a Same You kezdeményezés egyik arca.

🎉THE MOST EXCITING NEWS EVER FOR THE FIRST DAY OF SPRING!🎉 The charity I have been working on for a fair few years goes live today!!! 💥💥💥 @sameyouorg is full to bursting with love, brain power and the help of amazing people with amazing stories. @newyorkermag published my story, now I’d like to hear yours! #sameyoucharity #sameyourecovery #braininjury #letschangehowwehelp #letsbreakthesilence #youarenotalone #love #❤️

749.8k Likes, 12.2k Comments – @emilia_clarke on Instagram: “🎉THE MOST EXCITING NEWS EVER FOR THE FIRST DAY OF SPRING!🎉 The charity I have been working on for a…”

Még több NO/MAKE/UP

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel