Connect with us

A sportolás utáni szex a lehető legjobb ötlet! Egy szakértő meg is magyarázza, hogy miért

LOVE

A sportolás utáni szex a lehető legjobb ötlet! Egy szakértő meg is magyarázza, hogy miért

Izzadjatok együtt, zuhanyozzatok, aztán izzadjatok együtt megint!


Az EliteDaily által megkérdezett  szakértők szerint ha azt tapasztalod, hogy egy kiadós testmozgás, edzés után a szexuálos életed fénykorát éri, ez bizony nem véletlen. Márpedig azt hihetnénk, hogy az esetleges kimerültség, fáradtság után nem túl kézenfekvő a lepedőakrobatika, azonban íme 5 indok arra nézve, hogy igenis az!

#1 A mozgás/edzés a legjobb önbizalom-pumpa

A szakértő szerint a testmozgás egyik legerőteljesebb hatása a szexuális életedre abból fakad, hogy az edzés növeli az önbizalmadat.

“Fokozhatja az önértékelésed és a testeddel kapcsolatos pozitív érzelmeidet, ezáltal kényelmesebben érzed majd magad a bőrüdben meztelenül is és jobban el tudod magad engedni szex közben.”

Az az önbizalom alapvetően a hangulatodon is emel, ami pedig a libidódnak is ad majd egy jó kis löketet.

#2 A testmozgás hatására jó közérzetet elősegítő hormonok szabadulnak fel

Az a sok endorfin és hormon, amelyet a test edzés közben edzés közben szabadít fel, szexuális előnyökkel is jár.

“A testmozgás során az agyunk olyan jó érzést elősegítő hormonokat szabadít fel, mint például az endorfin, a szerotonin és az adrenalin. Ha te és a barátod együtt edzetek, egyfajta kötelék is kialakul köztetek a közös érdeklődésnek és tevékenységnek hála”

– magyarázza Dr. Stefani Threadgill szexterapeuta.

#3 A csökkent stresszszint még élvezetesebb együttléthez vezet

A stressz hírhedt vágygyilkos, mert – ahogy Jensen mondja – “sok ember számára ez örömök útjába állhat”. Tehát logikus, hogy a stressz leküzdésére szolgáló tevékenységek, például a testmozgás javíthatják az általános elégedettséget.

“Amikor stresszhelyzetbe kerülünk, nehezebb olyan “pihenő és emésztő” módba lépni, amely optimális a vérünk összes fontos erogenikus területre történő áramlásához. A szex jobb, ha kipihentek vagyunk, amit néhányan más módon is elérhetnek, de a testmozgás kiváló, egészséges módszer a kikapcsolódásra”

– magyarázza  Carlyle Jensen, a téma szakértője.

#4 A testedzés növeli az energiaszinted és az állóképességed

Tapasztaltad már, hogy edzés után még energikusabb a szerelmeskedés? Ezt a testmozgás fizikai utóhatásai okozzák.

“Az embereknek több energiájuk van a szexhez, mivel az izmaikban növekedett az oxigén szintje, különösen igaz ez anaerob vagy aerob gyakorlatok során. Az olyan gyakorlatok, mint a pilates és a jóga, nagyobb rugalmasságot adnak a testet és nyújtják az izmokat, ez pedig egy szexuális helyzetben is előnyt jelent.”

Ez a többlet energia – Jansen szerint – egy elkötelezettebb és elégedettebb élményben teljesül ki. “Ilyenkor motiváltabbak vagyunk, hogy erőfeszítéseket tegyünk a szexben, ahelyett, hogy csak ott feküdjünk, amíg vége nem lesz” – magyarázza.

#5 Jobb véráramlással a szex is jobb

Ha úgy tűnik, hogy hosszabban tart vagy könnyebben jön a kielégülés egy edzés után, a szakértő szerint ez a jobb keringésnek tudható be.

“Az edzésből fakadó fokozott véráramlás miatt intenzívebb orgazmus vagy hosszabb erekció léphet fel”

– magyarázza, ez pedig nagy hatással lehet a női örömökre.

“Egyes nők csak edzés után tudnak eljutni a csúcsra, mivel extra keringésre van szükségük ahhoz, hogy a vér a nemi területükre áramolhasson” – magyarázza.

Ha szeretnénk kicsit felpumpálni a szívverésünket, érdemes akár a párunkkal együtt mozogni, aki később nem csak nagyobb kielégüléshez, de extra kötelékhez is vezethet.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel