Connect with us

“A szerelmem belenézhet a telefonomba” – beszélgetés Lengyel Tamással

CULT

“A szerelmem belenézhet a telefonomba” – beszélgetés Lengyel Tamással

Nála az őszinteség alap. Már törölte magát a netes társkeresőről, mert nem hitték el, hogy ő az. Várja a Mi kis falunk 4. évadát. A színészt most a BÚÉK-ban láthatjátok.


Épp Mikulás napján került a mozikba Goda Krisztina BUÉK című filmje, amely a Teljesen idegenek című olasz film remake-je. Egy baráti társaság szilveszterkor fura játékba kezd: mindenki kirakja a telefonját az asztalra, és onnantól kezdve minden chatet felolvasnak és minden telefonhívást kihangosítanak. Az est végére sok titokra fény derül, és teljesen átrendeződnek a kapcsolatok. A film egyik főszereplőjével, Lengyel Tamással beszélgettünk.

– A BÚÉK-ban fontos szerepet kap a technológia, egész pontosan a mobiltelefonok. Van, akinek a teljes élete rajta van egy ilyen kis kütyün. Te mennyire tartod meghatározónak a technikát a saját életedben?

– Teljesen. Sajnos kiszolgáltatott vagyok a technikának. Életem majdnem minden tevékenysége kötődik ehhez a kis készülékhez. Ezen keresztül jutnak el hozzám azok az információk, amik a munkámhoz, vagy akár a kikapcsolódásomhoz kellenek. De azért igyekszem a szabad pillanataimat nem azzal tölteni, hogy a közösségi oldalakon lógok.

– Szerinted nehezebb manapság megőrizni a titkainkat, mint annak idején?

– (nevet) Erről a felhőszolgáltatásokat nyújtó cégeket kellene megkérdezni. Az biztos, hogy nagyon sok olyan információ van kint a világhálón, ami felhasználható ellenünk. Nem is feltétlenül arra gondolok, hogy valakinek rejtegetnivalója van, de a bankomba, az e-mail fiókomba, a naptáramba is a telefonon keresztül jelentkezem be.

– Kicsit a film, a BÚÉK is ezt feszegeti, hogy mennyire láthatnak bele mások az életünkbe, és mennyire jó vagy nem jó, hogy belelátnak.

– Ez attól függ, ki. Egy vadidegen inkább ne tegye.

– A filmben viszont láthatjuk, az sem biztos, hogy jó, ha a barátaink beleláthatnak.

– Ha nem nyílt a kommunikáció, és nem őszinteség az alapja, legyen az szülői, baráti vagy szerelmi kapcsolat, akkor nem jó. Nekem ilyen titkaim nincsenek, én a szövetséget tényleg szövetségnek gondolom. A szerelemem, az igaz barátaim felőlem akár bele is nézhetnek a telefonomba.

– Nemrég azt lehetett olvasni rólad, hogy egy internetes társkereső oldalon regisztráltad magad, ami manapság nálunk még mindig nagyon megosztó dolog, egy hírességtől pedig talán még több bátorság kell hozzá. Azóta eltelt néhány hónap, mik a tapasztalataid?

– Szomorúnak tartom, hogy ebből hír lett. Úgy tűnik, nem volt mivel betömni a lyukakat. Továbbá érdekesnek tartom, hogy az újság a feljelentőt, akit olvasóriporterként aposztrofált, pénzzel jutalmazott az információért cserébe. A régi szokások, úgy látszik, nem változnak.

Azt biztosan állíthatom, hogy nekem baromi nehéz dolgom volt, mert tízből tíz ember nem hitte el, hogy tényleg én vagyok az, nem egy hamis profil. Gyakorlatilag nem kaptam visszajelzést. Már le is töröltem magam.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod. (Fotók: InterCom)

Még több CULT

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel