Connect with us

A ráncokat és a pattanásokat is eltünteti – ez a csodaszer most a bőrgyógyászok kedvence

TRENDY

A ráncokat és a pattanásokat is eltünteti – ez a csodaszer most a bőrgyógyászok kedvence

Azonban fontos odafigyelni pár szabályra.


Ha te is folyamatos küzdelmet folytatsz a szép bőrért, fantasztikus hírünk van számodra. Nemrégiben új termék került a szépségpiacra, és a kozmetikusok szerint nem csak a ráncokra, de a pattanásokra is megoldást nyújthat.

Dr. Ross Perry sztárbőrgyógyász szerint a retinol egy valóságos csodaszer, ám ha látványos hatást szeretnénk elérni, be kell tartanunk pár szabályt a használatában. A szakember elárulta, hogy a hatóanyag A vitamint tartalmaz, hámlaszt és elősegíti a kollagén termelést, azonban ha ekcémával, rosaceával vagy pikkelysömörrel küzdesz, akár súlyosbíthatja is a tüneteket.

A retinol már számtalan kiszerelésben kapható, viszont fontos észben tartani, hogy a kozmetikai szerekben tízszer annyi hatóanyag van, mint a receptre kapható retionolokban. Jobban járunk, ha ezúttal nem a kedvenc, méregdrága márkánkból választunk, hanem kikérjük a bőrgyógyászunk véleményét.

Emellett fontos tudni, hogy napfény hatására a szer veszít hatékonyságából, így vagy este ajánlott felkenni, vagy erős napvédőkrém kíséretében. A szakemberek szerint eleinte elegendő csak heti egy alkalommal alkalmazni – ugyanis idő kell, míg a bőröd hozzászokik az anyaghoz – , majd szépen lassan beilleszthetjük a szépségrutinunkba. Nos, tárcsázod már a kozmetikusod számát?
Forrás: Glamour

Még több TRENDY

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel