Connect with us

A pasid már nem érdeklődik irántad, vagy csak rosszul kommunikálja az érzéseit?

Fotó: Pexels

LOVE

A pasid már nem érdeklődik irántad, vagy csak rosszul kommunikálja az érzéseit?

Ezekből a jelekből megtudhatod.


Sokszor hallott tanács a párkapcsolati szakértőktől, hogy egy jól működő kapcsolat alapja az őszinte kommunikáció. De mi van akkor, ha a barátod egyszerűen nem jó abban, hogy megfelelően fejezze ki magát, és emiatt sokszor félreérted és azt hiszed, nem szeret eléggé?

Persze a másik verzió is túl sokszor hangzik el lányoktól. “Biztos szeret, csak nem tudja kifejezni magát, mert fiúból van. Ez nekik nehezebb.” Ez viszont gyakran csak önáltatás, pedig tényleg lehet, hogy az igazság az: nem éri meg neki megerőltetnie magát miattad.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy a pasid a fenti két kategória közül melyikbe tartozik, olvasd végig a következő jeleket, légy őszinte magadhoz, és úgy dönts a sorsotokról.

1. Ad magyarázatot a viselkedésére? 

Ha a kapcsolat elején vagytok és észreveszed, hogy nem nagyon kér elnézést olyan dolgokért, amik neked rosszul esnek, akkor lehet, hogy nem nagyon tervez veled hosszú távra. Ha valaki rosszul fejezi ki magát, és ezt tudja is magáról, akkor elnézést fog kérni, és elmagyarázza, hogy nem veled van baja, csak ő ilyen. Ha valaki nem veszi észre, hogy téged mivel bánt meg, vagy még rosszabb, nem érdekli, akkor lehet, hogy csak szimplán nem vagy fontos neki annyira, hogy megtiszteljen egy magyarázattal.

2. Mutat hajlandóságot a változásra?

Azok az emberek, akik csak rosszul kommunikálnak, de fontos nekik a kapcsolat, hajlandóak lesznek dolgozni magukon és azon, hogy jobban fejezzék ki magukat. Viszont, ha valaki nem erőlteti, hogy változzon, akkor nem érdekli, mit gondolsz róla.

3. A beszélgetéseitek kezdenek kínossá válni?

Ha nem tudjátok fenntartani az érdekes és mély beszélgetéseket, akkor a kapcsolat halálra van ítélve. Ahhoz, hogy érzelmileg kötődjetek egymáshoz, szükség van arra, hogy a kommunikációban ne csak a felszínt súroljátok. Ha azt veszed észre, hogy elvicceli a komoly témákat, vagy mélyebb érzelmeket érintő helyzetben szótlanabb, akkor még lehet, hogy csak nem képes rá, hogy ezekről beszéljen. Ha ilyenkor látod rajta, hogy kínozza a dolog, és azért próbálkozik, akkor nincs baj, de ha ez állandósul, és mindig elkerüli a komolyabb témákat, akkor csak téged nem tart partnernek a komolyabb beszélgetésekhez.


4. Felvállalja előtted az érzelmeit?

Ha már a mélyebb témákról beszéltünk, ahhoz mélyebb érzelmek is kellenek, és amikor beszélgettek, ezt felvállalja, tulajdonképpen kiszolgáltatott lesz előtted. Ezt pedig egy pasi csak akkor vállalja be, ha valóban hosszú távra tervez veled, és komolyan gondolja a dolgot.

Akár egy veszekedés is megmutathatja, hányadán álltok, ugyanis, ha már nem áll le veled vitatkozni valamin, azaz nem mutatja ki, ha mérges vagy szomorú, akkor lehet, hogy fél lábbal már kint van az ajtón, és úgy gondolja, nem éri meg semmin sem vitázni, aztán megbeszélni.

Ha csak rosszul kommunikál, lehet, hogy nem jó konfliktuskezelésben, de idővel egymásra hangolódtok majd, és megpróbálja valahogy kifejezni a mélyebb érzéseit is, vagy kezelni egy vitát veled.


5. A tettei igazolják a szavait?

Ha azt veszed észre, hogy mindig csak te tervezel és te invesztálsz a kapcsolatba, ő pedig szép szavakkal mindig csak ígér, az lehet annak a jele, hogy annyira nem vagy neki fontos. Ez főleg akkor rossz jel, ha eleinte még megtett dolgokat, de szép lassan leáll ezekkel. A különbség abban figyelhető meg a rossz kommunikátornál, hogy attól, hogy nehezen fejezi ki az érzéseit szavakkal, attól még a tettei magukért beszélnek.

Ha úgy érzed, nem tökéletes köztetek az összhang kommunikáció terén, ne gondolj egyből a legrosszabbra. Ez egy olyan dolog, amin – ha mindketten akarjátok – tudtok dolgozni. Ha igazán fontosak vagytok egymásnak, akkor igyekezni fogtok megfelelni a másik igényeinek. Viszont fontos, hogy vedd észre a jeleket, és ha úgy látod, te vagy az, aki nem váltja ki belőle azt, hogy őszintén és nyíltan kommunikáljon veled, akkor lehet, hogy nem éri meg ezért a kapcsolatért neked egyedül küzdeni.

Még több LOVE

Hirdetés

Népszerű

Facebook

Hirdetés
Fel